[sbu_post_image]
در ازدواج برای ناقلین هپاتیت ب، اطلاع همسر آینده ی شما از ابتلاء به این بیماری حق مسلم اوست و البته لازم است که اقدامات پیشگیری از جمله تلقیح واکسن برای همسر آینده ی شما به موقع صورت گیرد، البته شیوه ی اطلاع دادن و آگاه نمودن در این موارد بسیار مهم است. متأسفانه ذهنیت بدی در جامعه نسبت به ناقلین هپاتیت ب ایجاد شده است. ولی شما اگر به جای موقعیت همسر مورد نظرتان بودید آیا تمایل نداشتید که ابتلاء به هپاتیت قبل از ازدواج در همان مراحل اولیه با شما در میان گذاشته می شد؟ اینجانب همیشه این جمله را گفته ام که شوهر ناقل بیماری از شوهر بداخلاق بهتر است.
انتقال ویروس هپاتیت به همسر
ویروس هپاتیت ب علاوه بر خون در تمام ترشحات بدن از جمله مایع منی، ترشحات واژن، بزاق و اشک وجود دارد. تماس هر زخم پوستی و یا مخاط (از قبیل مخاط چشم و…) و یا زخم های داخل دهان با خون و یا ترشحات فرد ناقل هپاتیت ب می تواند به انتقال ویروس این بیماری منجر شود. با توجه به راههای انتقال هپاتیت ب، تماس جنسی با فرد ناقل نیز یکی از شیوه های انتقال این ویروس ولی خوشبختانه با توجه به رعایت بسیاری از نکات اخلاقی و بهداشتی توسط مردم فهیم کشور ما این شیوه ی انتقال هپاتیت ب بسیار کم است. در کشورهای غربی راه عمده انتقالاین بیماری از طریق تماس جنسی است و غالباً روابط جنسی در این کشورها خارج از چارچوب خانواده و با شرکاء جنسی متعدد و با استفاده از شیوه ی غیر معقول جنسی صورت می گیرد. ولی همان گونه که گفته شد در کشور ما انتقال هپاتیت از راه مادران آلوده به نوزدان راه عمده ی انتقال این بیماری است.
برای کاهش خطر انتقال هپاتیت در روابط جنسی، اگر تمایلی به بچه دار شدن، ندارید، توصیه می کنیم که آقایان از کاندوم استفاده کنند. این پیشنهاد جهت اطمینان خاطر شما و از بین بردن صد در صد خطر انتقال این بیماری است ولی الزامی نیست، توصیه دیگر عدم ریختن منی در مهبل زن غیر مبتلا است. فعالیت جنسی زیاد برای کبد افراد ناقل هپاتیت ب ضرر ندارد ولی پیشنهاد می شود تا تعادل را در زندگی خود پیشه کنید. ایجاد روابط عاطفی از ضروریات زندگی مشترک بوده و بلامانع است.
تلقیح واکسن برای پدر و مادر همسر فردی که ناقل هپاتیت ب است، اجباری نیست و معاشرت آنان با شوهرتان بلامانع است. بسیاری از مردم به دلایل دیگر تمایلی به معاشرت ندارند و این بیماری را بهانه می کنند رعایت دستورات بهداشتی کفایت می کند.
خوشبختانه در ایران بیماری هپاتیت ب غالباً بین همسران منتقل نمی شود و در صورت انتقال، غالباً در همسر سالم آنتی بادی ضد ویروس (HBsAb9 ساخته می شود و در واقع به خودی خود واکسینه می شوند و با توجه به آمار بدست آمده خطر انتقال هپاتیت ب به زوج مقابل فقط در 4.5 درصد موارد است. با توجه به نتایج آزمایشات نباید نگران باشید و در واقع شما در حال حاضر مبتلا نبوده و ایمنی در مقابل هپاتیت دارید و نیاز به تزریق واکسن هپاتیت نیز ندارید. ازدواج برای ناقلین هپاتیت ب بلامانع است. ترس بیهوده به خود راه ندهید. زندگی را بر خود و دیگران سخت نگیرید. معقولانه ترین راه آن است که بدون توجه به اطلاعات غیر علمی موجود در بین افراد جامعه، در مورد شیوه های انتقال بیماری از پزشکان حاذق کمک بگیرید.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” روش درمان هپاتیت ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هپاتیت در ازدواج مطالعه فرمایید.
منبع: کتاب ناقل هپاتیت