[sbu_post_image]
درمان هموروئيد با استفاده از ليزر علاوه بر درد و خونريزي كمتر نسبت به جراحي معمولي در مدت زمان كوتاهي بهبود مييابد.متاسفانه يكسري تبليغات اشتباه در جامعه براي درمان با ليزر به خصوص درمان بواسیرديده ميشود كه موجب تصميم گيريهاي نادرست ميشود.بطور کلی ليزرها براي درمان بواسیر به دو نوع كم توان و پرتوان تقسيم ميشوند كه ليزرهاي كم توان در بهبود زخم، كاهش ورم و كاهش اسپاسم عضلاني كارآيي بالايي دارند.ليزر كم توان در بهبود درد موثر بوده و در مطب بدون خونريزي و بدون نياز به بيهوشي قابل انجام است.ليزرهاي پرتوان به دليل دارا بودن انرژي بالا براي بريدن يا سوزاندن بكار ميروند كه برعكس ليزرهاي كم توان نيازمند بيهوشي يا بيحسي موضعي هستند.البته لازم است این نکته را به عرض برسانیم لیزری که در مطب استفاده می شود لیزر شیرینکیج رادیال است یعنی لیزری است که تابش ان بصورت نوری و مستقیم نمی تابد بلکه با زاویه 140 درجه جلوی خود را تحت تابش قرار می دهد لذا نیاز به بریدن و قطع توده هموروئیدی نیست و در زیر مخاط عروق و بافت همبند ایجاد کننده توده هموروئیدی را از بین می یبرند.
استفاده از ليزرها براي درمان بواسیر با درد و خونريزي كمتري نسبت به جراحي معمولي همراه است.
فهرست مطالب
مزیت استفاده ازلیزردربواسیر
مزيت اصلي استفاده از ليزر پرتوان را باید كاهش درد و خونريزي و ترميم سريعتر زخم خواند و گفت: بهبود درمان بواسیر با ليزر نسبت به جراحي معمولي در مدت زمان كمتري ايجاد ميشود.
لذا در رابطه با عوارض درمان با ليزرباید گفت: عوارض درمان بواسیر بستگي به انواع تكنيكهاي مورد استفاده دارد كه در ليزرهاي كم توان بدون عارضه است ولي در استفاده از ليزرهاي پرتوان كه براي ازبین بردن توده بواسیر در زیرمخاط و سوزاندن آن بكار مي رود در صورت انتخاب نامناسب با قدرت زیاد ، این احتمال وجود دارد که باعث سوزاندن بافت شود ولی در دستگاه های پیشرفته این احتمال بسیار کم است.
درمان جدید هموروئید -درمان غیر تهاجمی
بیماران مورد مطالعه از بیماران مراجعه کننده به مطب ها در گروه سنی خاصی نبوده و بین 19 تا 75 سالگی بودند ولی اغلب 35-55 بوده و نسبت زن به مرد 52 به 48 که 88% آنها به یبوست مبتلا بوده و به جز 7 نفر از 112 نفر بقیه از توالت ایرانی استفاده می کردند.
تمام بیماران پروکتوسکپی و عمل جراحی غیرتهاجمی برای آنها صورت می گیرد. این بیماران از دو روز قبل از عمل تحت آمادگی روده ای قرار گرفته اندو بیماران از پودر(PEG) Poly ethylen Glycol استفاده کردند و حدود 36 ساعت از خوردن برنج، گوشت، نان، سبزیجات و میوه خودداری نمودند و معمولا نتیجه مطلوب برای پروکتوسکپی حاصل گردیده است.
برای انجام Rubber Banding از دستگاه Suction Rubber Band همراه با محلول فنل و دستگاه اسپری محلول نیتروژن که ایجاد برودتی در حدود 180- درجه سانتی گراد استفده می شود.
ابتدا پروکتوسکپ به کمک Lidocain Gel وارد کانال انال می شود تا یاکه های بواسیر مشخص گردد سپس دستگاه ساکشن را به Rubber Band متصل کرده و روی یاکه قرار می دهیم تا کاملا یاکه در درون سوراخ ساکشن Rubber Band قرار گیرد، آنگاه ماشه دستگاه را می زنیم تا حلقه لاستیکی در انتهای یاکه بیفتد. سپس محلول فنل را در پدیکول یاکه تزریق کرده سپس با استفاده از دستگاه اسپری نیتروژن بر روی یاکه نیتروژن می ریزیم تا یاکه کاملا یخ زده و بعد یاکه های بعدی به همین نحو انجام می شوند.
بعد از تمام شدن عملیات جراحی برای بیمار مسکن و آنتی بیوتیک که معمولا Metronidazol 1 گرم روزانه بوده تجویز شده، البته در مواردی که یاکه زیر خط دندانه ای بوده مسکن بیشتری تجویز می گردد. در 12 مورد آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک سفکسیم 400 mg دو بار در روز به مدت 7 روز تجویز شده است.
در بیماران عمل شده، درد حین عمل و درد بعد از عمل را به صورت زیر تقسیم بندی می کنیم :
به بیمار توضیح می دهیم که از (0) تا (10) درد را تقسیم بندی نماید. (0) بدون درد و (10) درد شدید به نحوی که شخص از درد گریه کند و غیر قابل تحمل برای وی باشد. در حین عمل و تا 30 دقیقه بعد از عمل و با تماس های مکرر در چند روز بعد در مورد درد سوال می شود.هیچ بیماری عدد صفر و یا 10 را ذکر نمی کرد و یا نشان نمی داد. 66% بیماران عدد 1-2 را گفته یا نشان می دادند که قابل ذکر نبوده و یا درد را در حد احساس فشار ذکر کردند. 34% از عدد 3 تا 6 را ذکر کردند. 3% 7 و 8 و 9 را ذکر کردند که نیاز به قرص دیکلوفناک 200 میلی گرم روزانه و در مواردی همراه 1200 میلی گرم کپسول ژلوفن بود. در بیمارانی که هموروئیدال در زیر خط دندانه ای قرار داشت با محلول لیدوکائین 2 درصد بی حسی صورت گرفت.
در 45% بیماران خونریزی حین عمل دیده شد که در حین عمل، خونریزی خاتمه یافت ولی در 97% بیماران خونریزی از بسیار کم تا قابل توجه برای بیماران دیده شد و در 3% بیماران هیچ خونریزی گزارش نشد.
در 90% بیماران اقدامات جراحی غیرتهاجمی (روش Rubber Band همراه فنل و freezing) موثر واقع شده و نیاز به اقدام دیگری نبوده است. در 8% بیماران نیاز به تکرار اقدامات و یا اقدامات تکمیلی بود و یک یا دو یاکه دیگر برداشته شد.در 2 درصد بیماران اقدامات جراحی غیرتهاجمی به هیچ وجه موثر نبود ونیاز به درمان کلاسیک جراحی شد.
لازم است اين نكته نيز ذكر گردد كه بيماراني كه مبتلا به بواسیر درجه 1و 2 و حتي 3 هستند ساده تر و بي خطر تر درمان ميشوند زيرا گرفتن توده هموروئيدال و از بين بردن آنها ساده تر از درمان تهاجمي جراحي صورت ميگيرد و در عمل بهتر درمان صورت ميگيرد.
برای آشنایی با“درمان هموروئید”بروی لینک کلیک کنید.