اسهال مزمن و قند های خوراکی

بعضی از خوراکی ها یا هله هوله هایی که شما بدون توجه می خورید، می توانند برایتان دردسر ساز شوند و بی آنکه خودتان بدانید، علت اصلی مشکلات گوارشی شما باشند. اگر خوراکی هایی را که قند موجود در آنها از نوع سوربیتول یا فروکتوز است زیاد بخورید، ممکن است به اسهال اُسمزی دچار شوید یعنی در واقع این قندها آب و مایعات را به داخل روده بزرگ جذب می کنند به طوری که بیش از توان تحمل روده بزرگ است و اسهال اسمزی ایجاد می شود.

سوربیتول و اسهال مزمن

آب نبات ها و آدامس هایی که برچسب بدون قند دارند، از این گونه خوراکی ها هستند و اصلاً بدون قند نیستند. بلکه قند موجود در آن ها فرق می کند. در ساخت این خوراکی ها قندهایی مثل سوربیتول به کار رفته که به سختی هضم می شوند و مسهل قوی هستند. آدامس های بدون قند سوربیتول دارند و مصرف آنها می تواند اسهال مزمن ایجاد کند. سوربیتول و قندهای دیگری از این نوع ماده اصلی، به کار رفته در فرآورده های بدون قند هستند. من بیمارانی داشته ام که عادت داشتند تمام روز آدامس بدون قند بجوند یا به عنوان میان وعده، آب نبات های بدون قند می خورند. وقتی این عادات را کنار گذاشتند، اسهال مزمن هم دست از سرشان برداشت.

سوربیتول به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها هم وجود دارد وبه همین علت است که متخصصان توصیه می کنند در خوردن میوه افراط نکنید . میوه خوردن به صورت متعادل وقتی اسهال دارید و سعی می کنید درمانش کنید، خیلی مهمتر از حالات عادی است. عدم تحمل بعضی غذاها و حساسیت نسبت به آن ها هم می تواند اسهال ایجاد کند. اگر دچار عارضه عدم تحمل برخی غذاها باشید، باکتری های نمی توانند فیبرهای سلولزی را به طور کامل بشکنند و تکه های باقی مانده و قندهایی که کامل هضم نشده اند می توانند جدار روده را اذیت کنند و موجب شوند که مایعات بیشتر ساخته شوند، دل درد و دل پیچه ایجاد کنند و مدفوع شل شود. مثلاً کسانی که عدم تحمل لاکتوز دارند، نمی توانند قند موجود در شیر (لاکتوز) و دیگر مواد لبنی را کاملاً هضم کنند و همین باعث می شود اسهال بگیرند

اسهال مزمن و حساسیت به لاکتوز

لاکتوز به وسیله آنزیم های خاصی که در دستگاه گوارش تجزیه شده و به قندهای ساده تر تبدیل می شود. آنزیم تجزیه کننده لاکتوز، لاکتاز نام دارد که از ابتدای تولد تا سنین کودکی در دستگاه گوارش انسان ترشح می شود. اگر به هر دلیلی ترشح این آنزیم در دوره جوانی و بزرگسالی کاهش یابد یا قطع شود، بدن این افراد دیگر نمی تواند قند موجود در شیر را تجزیه کند و این اختلال به دل پیچه، نفخ، اسهال مزمن منجر می شود. خوردن بیش از حد فیبر برای گیاهخواران هم دردسرساز است. اگر آنها هم خیلی زیاد فیبر بخورند، اغلب نمی توانند سبزیجات، لوبیا و دیگر خوراکی هایی را که سرشار از سلولز هستند کامل هضم کنند.

منبع: کتاب درمان بیماری های معده

مقالات مرتبط

علت دل درد در کودکان

[sbu_post_image] کودکان همیشه نمی توانند بگویند چه چیزی باعث دل درد در آنها شده است و چه احساسی دارند. بنابراین شما به عنوان والدین باید

مطالعه »

ویروس هپاتیت

[sbu_post_image] هپاتیت از نظر لغوی به معنای «التهاب و ورم کبد» می باشد. مهمترین عوامل ایجاد کننده ی هپاتیت ویروس ها هستند. ویروس ها موجودات

مطالعه »
تماس با ما