اسهال مسافرتی

برخی افراد حین مسافرت یا پس از آن، دچار اسهال می‌شوند. بیماری اسهال مسافرتی با دردهای شکمی ، تهوع، سردرد، تب خفیف و استفراغ همراه است و کمتر از ۵ درصد بیماران دچار تب بالا، مدفوع خونی و یا هر دو می‌شوند.

اشخاصی که در معرض خطر بیشتری نسبت به اسهال مسافرتی هستند شامل جوانان، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شده، دیابتی ها و بیماران مصرف ‌کننده آنتی اسید هستند.

علل اسهال مسافرتی

منبع اولیه اسهال مسافرتی، خوردن غذا یا آب آلوده است. در فصل بهار و تابستان به‌علت افزایش سفر، مصرف غذا در خارج از منزل نیز متداول‌تر است که این امر افراد را بیشتر در معرض بیماری‌های عفونی قرار می‌دهد.

عامل اسهال مسافرتی ، میکروب‌هایی مانند ایکولای (یک نوع باکتری) هستند که علائم آن به شکل تب خفیف، درد شکمی و اسهال غیرخونی بروز می‌کند. اسهال های ویروسی نیز که افراد شش ماهه تا دو ساله را درگیر می‌کنند، در فصل تابستان شیوع پیدا می‌کنند.

مسمومیت های غذایی دو دسته‌اند: گروه اول علائم گوارشی فوقانی مانند دل درد و استفراغ را به همراه دارند و گروه دوم نیز علائمی شبیه اسهال دارند. عامل این مسمومیت‌ها استافیلوکوک ها هستند که به‌دنبال خوردن آب، سبزی، غذا و گوشت آلوده وارد بدن می‌شوند و دوره‌ای ۳ تا ۵ روزه دارند.

عفونت‌های تهاجمی دارای علائم شدیدتری هستند و منجر به تب شدید و لرز و اسهال خونی می‌شوند که باکتری های شیگلا، سالمونلا، ایکولای و بعضا آمیب‌ها ایجادکننده آنها هستند. این نوع از عفونت‌ها بسیار خطرناک هستند و ممکن است به عوارضی نظیر گشادی روده و سوراخ شدن آن منتهی شوند. مصرف آنتی‌بیوتیک و داروهای خوراکی قوی برای مسمومیت‌‌های غذایی توصیه نمی‌شود.

نشانه های اسهال مسافرتی

اسهال مسافرتی می تواند بسیار آبکی باشد یا بد رنگ و همراه با بوی تند و بد و گاهی خونی. معمولا با دل پیچه، دل درد و ازدست دادن اشتها، حالت تهوع و استفراغ است.

نشانه های هشداردهنده اسهال مسافرتی

  • وقتی نتوانستید به مقدار کافی مایعات بنوشید.
  • رنگ ادرار تیره شود.( بعلت کمبود آب)
  • تب
  • اسهال خونی باشد و یا حالت روغنی داشته باشد.
  • اسهالی که در سفر و یا به فاصله کوتاهی پس از سفر ایجاد شود.
  • بعلت مصرف آنتی بیوتیک ایجاد شود.

اسهال مسافرتی که اغلب باکتری، عامل آن می باشد و بندرت ویروس عامل آن است . بین ۲۵ تا ۵۰ درصد افرادی که به مناطق حاره ای ، مسافرت می کنند، به آن مبتلا می شوند.

اسهال مسافرتی می تواند بعلت مصرف دارو، همانند بعضی آنتی بیوتیک ها ایجاد شود. در این مورد، آنتی بیوتیک بافت مخاطی روده را تحت تاثیر قرارداده و آسیب می رساند. عدم هضم مواد غذایی خاصی ، که در ۱۰٪ اروپایی ها دچار کمبود آنزیم لاکتوز هستند که هضم مواد لبنیات یا ساخته شده از شیر ، را انجام می دهد. در صورت عدم این آنزیم، این مواد بخوبی هضم نشده و موجب اسهال حاد مسافرتی می شود.

منبع: دانستنی های پزشکی. بی نیازی ها

مقالات مرتبط

درمان ریفلاکس

[sbu_post_image] ریفلاکس و علایم همراه آن مانند سوزش سر دل مشکل آزار دهنده و ناراحت کننده ایست که خیلی ها از آن رنج می کشند

مطالعه »

دل درد و دل پیچه

[sbu_post_image] 25- 20 درصد افراد جامعه مخصوصاً در خانم های جوان ما مشکلات زیر را داریم: دل درد و دل پیچه، شل شدن مدفوع، ایجاد

مطالعه »

زخم دستگاه گوارش

[sbu_post_image] یک مشکل دردآوراگر زخم اثنی عشر دارید می دانید که می‏تواند مشکلی ناخوشایند و یا حتی دردناک باشد. در گذشته تصور براین بود که

مطالعه »

آبسه کبد

کبد از اعضایی است که احتمال بروز آبسه (عفونت کبدی) در آن زیاد است. این عارضه ممکن است منفرد یا متعدد باشد و ممکن است

مطالعه »
تماس با ما