[sbu_post_image]

برنامه غذایی برای رفع مشکلات گوارشی تان به این بستگی دارد که به سلیاک مبتلا باشید یا حساسیت به گلوتن. اگر بنا به نتایج آزمایش خون و نمونه برداری از بافت روده کوچک، تشخیص سلیاک قطعی باشد و ابتلای شما به این بیماری خود ایمنی محرز، نباید به هیچ وجه، هیچ غذایی را که حاوی گلوتن باشد، دوباره به رژیم غذایی خود اضافه کنید. بنابراین تنها راه کنترل بیماری، حذف کامل و همیشگی غذاهایی که گلوتن دارند از برنامه غذایی برای درمان سلیاک است. اما اگر بنا به تشخیص پزشک، دچار حساسیت به گلوتن باشید، امکان دارد غذاهایی باشند که بتوانید دوباره آن ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. البته دقت کنید که ممکن شدن یا نشدن این کار به چگونگی واکنش های بدنتان به غذاها در برنامه غذایی برای رفع مشکلات گوارشی بستگی دارد.

برنامه غذایی برای درمان سلیاک

تنها راه درمان بیماری سلیاک، حذف کامل همه خوراکی های دارای گلوتن است. این کار به دقت و توجه مداوم نیاز دارد چون گلوتن در بسیاری از غذاها وجود دارد که ممکن است شما اصلاً ندانید. مثلاً افزودنی ها مانند نشاسته اصلاح شده غذایی و مواد نگه دارند و تثبیت کننده. از آنجایی که بعضی از ویتامین ها و داروها و بسیاری از سس ها و ادویه ها هم گلوتن دارند، باید مراقب باشید و هنگامی که خرید می کنید برچسب روی مواد غذایی را که می خواهید بخرید کامل بخوانید و اگر گلوتن دارند، آن را کنار بگذارید. در ضمن باید حتماً به یک متخصص تغذیه باتجربه مراجعه کنید وتحت نظر او باشید و دستورات او را اجرا کنید.

اگر دچار حساسیت به گلوتن هستید، در صورتی که پزشک تشخیص داده که شما دچار بیماری سلیاک نیستید و به گلوتن حساسیت دارید و یادداشت های تان هم نشان می دهند که بعد از خوردن غذاهای دارای این ماده دچار مشکلات گوارشی (مانند آروغ زدن، نفخ یا اسهال) می شوید، باید دقیق تر و قاعده مند تر از روی یادداشت هایتان پیش بروید. تا حدی باید دستتان آمده باشد که چه غذاهایی برایتان مشکل ایجاد می کنند. علایم خود را پس از مصرف هر کدام از این غذاها به دقت بنویسید و سپس آن غذاها را از برنامه غذایی خود حذف کنید. سپس هر بار یکی از آن ها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید و ببینید که با خوردن مجدد هر کدام، بدنتان چه واکنشی نشان می دهد و هر حالتی را که طی 24 ساعت آینده به شما دست می دهد ثبت کنید. این کار را انجام دهید- اگر این مرحله بیشتر از یک هفته هم طول بکشد اشکالی ندارد- تا غذاهای دردسرساز و آن هایی که برایتان مشکل ایجاد نمی کنند را شناسایی کنید.

بسیاری از افراد می بینند که به طور واضح به غذاهای حاوی گلوتن حساسیت دارند ولی آزمایش خون آن ها نرمال است و شاید نمونه برداری از روده کوچک آن ها هم نرمال باشد. به این ترتیب شواهد آزمایشگاهی نشان دهنده ی ابتلای آن ها به سلیاک نیست. با این حال این بیماران اغلب با رعایت یک رژیم غذایی بدون گلوتن، از علایمی که شبیه علایم سوء هاضمه هستند خلاص می شوند. احتمالاً آن ها فقط به گلوتن حساسیت دارند یا دچار سلیاک نهفته هستند؛ به خصوص اگر سابقه فامیلی داشته باشند. اگر شما هم جزء این افراد هستید، از اطلاعات و برنامه غذایی بیمارانی که سلیاک دارند استفاده کنید.

برای آشنایی با ” نشانه های سلیاک ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: کتاب درمان بیماری های معده


Tagged with: