[sbu_post_image]
تغییر الگوی غذایی در دهه های اخیر و بخصوص افزایش مصرف غذاهای چرب و آماده و عدم تحرک و فعالیت فیزیکی منظم باعث افزایش وزن و چاقی در بیشتر افراد شده است که یکی از عوارض این تغییر الگوی زندگی شیوع بیماری های مختلف، از جمله تجمع چربی دور کبد است.
کبد در قسمت بالایی و راست شکم، درست در زیر دیافراگم قرار دارد و تجمع چربی دور کبد به دلیل نشست چربی – به دلیل عدم توانایی کبد در سوزاندن چربی اضافی – به وجود می آید که ممکن است کبد در این حالت ورم کند یا سلول های آن تخریب شده و بیماری به سمت سیروز کبدی (تخریب کبد) پیش برود.
در تجمع چربی دور کبد ذرات درشت و بزرگ چربی در سلولهای کبد رسوب میکنند و به این ترتیب موجب بروز اختلالهایی در عملکرد کبد و ابتلا به بیماری های مزمن کبد میشود که از میان آنها میتوان به استعداد ابتلا به عفونتها، خونریزیهای دستگاه گوارش و اختلال در سطح هوشیاری اشاره کرد.
افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترین میزان تحرک را دارند اصلی ترین گروه ها برای ابتلا به بیماری کبد چرب هستند. اما در کنار این گروه، گروه های دیگری هم وجود دارند که بیشترین آمادگی را برای ابتلا به تجمع چربی دور کبد دارند. از طرفی افراد بی تحرک و علاقه مند به غذاهای آماده و فست فودها نیز در گروه افراد مستعد ابتلا به تجمع چربی در کبد هستند، بنابراین باید هوشیار باشند و با مشورت پزشک متخصص کبد چرب آزمایش های لازم در این زمینه را انجام دهند.
مصرف بی رویه و بی قاعده ویتامین A نیز می تواند یک عامل محرک برای تجمع چربی دور کبد باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافت های کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو کند.
پیشگیری از تجمع چربی دور کبد
نوشیدن چای سبز یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر زیادی در پیشگیری از تجمع چربی دور کبد و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه میتواند به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک کند.
افرادی که احتمال و استعدادتجمع چربی دور کبد در آنها زیاد است مانند افراد چاق و کمتحرک میتوانند با گنجاندن چای سبز در رژیم غذایی روزانه خود از تجمع چربی دور کبد پیشگیری کنند، به شرط آنکه در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوهها را در برنامه غذایی خود بگنجانند. علاوه بر این، درمانگران چینی بر این باورند که نوشیدن این چای گیاهی به صورت مستمر میتواند از ابتلا به سرطان کبد نیز پیشگیری کند.
اگر به اضافه وزن مبتلایید، اگر کم تحرک هستید و احتمال تجمع چربی دور کبد را دور نمی بینید به شما پیشنهاد می کنیم از مصرف غذاهایی مانند غذاهای فریز شده و یخ زده، ترشیجات، ماست پرچرب، سس، نمک زیاد، غذاهای فست فود، انواع شیرینی ها، پیتزا، انواع سرخ کردنی ها مانند سیر داغ، پیاز داغ، چیپس، پفک، غذاهای چرب و نوشابه های گازدارپرهیز کرده و تا می توانید به جای آن ها از میوه های تازه، سبزیجات مختلف به ویژه کاهو، خیار، هویج و غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنید. رعایت این رژیم در تمامی دوره های سنی به پیشگیری از تجمع چربی دور کبد و دیگر بیماری های کبد کمک می کند.
برای آشنایی با ” درمان تغذیه ای کبد چرب ” بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: جام نیوز. تبیان اردبیل