[sbu_post_image]
همان طور که می دانیم اندوسکوپ های فیبر نوری که فیبروسکوپ ها معروفند دارای 2 دسته فیبر نوری هستند که یکی برای هدایت روشنایی و دیگری برای هدایت تصویر استفاده می شود. آندوسکوپ، وسیلهای است که توسط آن میتوان درون مری، معده و اثنیعشر را مشاهده نمود. اندوسکوپ های اولیه فقط از چند آینه و عدسی ساخته شده بودند اما از ۳۰ سال پیش، آنها جای خود را به دستگاههای حاوی فیبرنوری دادند. تصاویر بسیار واضح و روشنی از درون بدن برای تشخیص بیماری های گوارشی با دستگاه اندوسکوپ بدست میآید.
اندوسکوپ ها به شکل بسیار گسترده ای در تمامی زمینه های علوم پزشکی کاربرد داشته و امروزه بخصوص در اورولوژی ، جراحی های نورولوژیک و هیستروسکوپیک و تشخیص بیماری های گوارشی قابلیت های زیادی از خود نشان می دهند .
کاربردها و مزایای دستگاه اندوسکوپ
در جراحی های آندوسکوپیک یا همان ( MIS Procedures ( minimally invasive surgery در عین اینکه تغییر شکل غیر طبیعی بافت های بدن بسیار کم دیده می شود ، بهبودی بیمار نیز در مدت زمان کوتاهی نسبت به جراحی باز صورت می گیرد و از این جهت آندوسکوپیروش بسیار کم ضرر برای بیمار می باشد و آسیب بسیار کمی متوجه بیمار می باشد .
اطلاعات تشخیصی بیماری های گوارشی حاصل بغایت ارزشمند است زیرا به ارائه شواهد روشن و مستقیمی می انجامد ، مثلاً زخم های روده ، انسدادها ، تومور های خوش خیم و بدخیم ، بیماریهایی چون سیروز کبدی و غیره را می توان مستقیماً مطالعه کرد . همچنین بیوپسی ( نمونه برداری از بافت ) ، استفاده از الکترودهای مخصوص سوزاندن و بند آوردن خونریزی و با وسایل خارج سازنده برای بیرون آوردن اجسام خارجی از اعمال معمولی در اندوسکوپی به شمار می رود .
آزمایش اندوسکوپی، دقیقترین و مفیدترین راه برای بررسی علل مختلف سوء هاضمه میباشد. این آزمایش، بهترین راه تشخیص بیماری های گوارشی زخمها و سرطان معده بوده و همچنین برای تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری بسیار مفید میباشد. انجام اندوسکوپی فقط به چند دقیقه وقت نیاز دارد. از آنجایی که لازم است در هنگام اندوسکوپی، معده شما خالی باشد، اگر قرار است آندوسکوپی در صبح انجام شود، شما باید بعد از اینکه شب قبل از آن شام خوردید، دیگر هیچ چیزی تا هنگام اندوسکوپی نخورید و به صورت ناشتا باشید. اگر هم قرار است اندوسکوپی در بعدازظهر انجام شود، شما باید بعد از اینکه یک صبحانه سبک میل نمودید، دیگر هیچ چیزی تا هنگام اندوسکوپی نخورید.
منبع: دکتر پیریایی متخصص درد در تهران ، بیمارستان سبزوار