تشخیص سوء هاضمه

گرچه پزشک ممکن است بتواند بر اساس علایم، علت سوء هاضمه را به خوبی تشخیص دهد اما همیشه این طور نیست. بعضی از افراد که دچار علایم زخم گوارشی هستند احساس می کنند که مبتلا به سوء هاضمه بدون زخم شده اند که البته درمان این دو بیماری کاملاً متفاوت می باشد. به همین خاطر چنانچه پزشک زخم گوارشی را تشخیص بدهد احتمالاً شخص نیاز به آزمایشات بیشتری خواهد داشت. معمولی ترین آزمایش آندوسکوپی می باشد اما ممکن است پزشک شناسایی عفونت هلیکوباکترپیلوری را نیز توصیه نماید.

اگر شما یکی از افرادی هستید که با وجود درمان، علایم سوء هاضمه بهبود نیافته است، پزشک برای شما آندوسکوپی را توصیه می کند تا مطمئن شود دچار بیماری هایی که نیاز به درمان با روش های خاص دارند، نشده اید.

علایم خطرناک سوء هاضمه

این واژه برای توصیف علایمی که در یک بیماری خطرناک وجود دارند و نیاز به معاینه و بررسی های بهتری دارند، به کار می رود. مهمترین آنها سوء هاضمه همراه با بی اشتهایی، کاهش وزن و مشکلاتی در بلع می باشد. این علایم نیاز به درمان فوری دارند. چنانچه سن بالای 40 سال دارید و اخیراً به این علایم مبتلا شده اید نیاز به آزمایشات و بررسی های بیشتر دارید. تقریباً سرطان معده در افراد زیر 40 سال بی سابقه است اما در افراد بالای 40 سال که برای اولین بار دچار سوء هاضمه شده اند احتمال بروز این بیماری وجود دارد. جهت درمان مؤثر سوء هاضمه تشخیص سریع لازم است.

آزمایشاتی که ممکن است پزشک توصیه نماید شامل موارد زیر است:

  • آزمایش معمولی خون: این آزمایش ناهنجاری های شایع مانند کم خونی را مورد بررسی قرار می دهد. پزشک می تواند با آزمایش خون بیماری های دیگری را که مربوط به معده نمی باشد مورد بررسی قرار دهد.
  • آندوسکوپی
  • رادیوگرافی با استفاده از ماده حاجب (باریوم)
  • آزمایش شناسایی عفونت هلیکوباکترپیلوری: این آزمایش از دو نوع قبلی متفاوت است زیرا هر چیز غیر عادی در مری و معده را بررسی نمی کند بلکه فقط یک مورد خاص مورد بررسی قرار می گیرد.

منبع: کتاب سوء هاضمه

مقالات مرتبط

دل پیچه و اسهال

در حقیقت دل پیچه و اسهال بعنوان بیماری محسوب نمی شود، بلکه نشانه ی بیماری است. وقتی صحبت از اسهال می شود که تعداد دفع

مطالعه »
تماس با ما