تشخیص سیروز کبدی

[sbu_post_image]

باید توجه داشت که اعتقاد عمومی بر این است که سیروز کبدی روندی غیر قابل برگشت است. این تصور امروزه صد در صد مورد قبول نیست. در برخی شرایط و در صورت پاسخ به داروهای درمان می توان درجاتی از کاهش فیبروز کبد و بهتر شدن بیماران تنبلی کبد یا همان سیروز کبدی را مشاهده کرد. ضرورتی ندارد که سیروز کبدی حتماً یک بیماری پیشرونده باشد، برای تأثیر درمان می توان فروکش نمودن بیماری را مشاهده نمود. تشخیص این بیماری و شدت آن توسط پزشک متخصص گوارش و پس از معاینه دقیق و بررسی برخی آزمایشات خونی مثل غلظت آلبومین و بیلی روبین خون مشخص می شود. به هر حال تغذیه نقش مهمی در درمان بیماران مبتلا به تنبلی کبد بازی می کند.

فهرست مطالب

تشخیص تنبلی یا سیروز کبد

برای تشخیص سیروز کبدی نیاز به نمونه برداری از کبد وجود ندارد. در برخی مواد پزشک با مروری بر علائم و نشانه های بیماری و آزمایشات خونی و سونوگرافی و آندوسکوپی دستگاه گوارش به وجود سیروز کبدی پی می برد. در برخی شرایط نمونه برداری، تشخیص این بیماری را صددرصد می نماید ولی در همه موارد ضروری نیست. باید توجه داشت که تمام اعمال جراحی در بیماران مبتلا به سیروز کبدی با خطر بالایی همراه است. این موضوع با توجه به شدت بیماری فرق می کند. بیهوشی مجهز و مراقبت مناسب بعد از جراحی بسیار حائز اهمیت است. در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.

اگر دچار علائم و نشانه های سیروز کبدی مرتبط با سنگ صفراوی نباشید نیاز به جراحی ندارید. باید توجه داشت که احتمال تشکیل سنگ در کیسه صفرا بیماران کبدی بیشتر است.

کاهش ورم شکم

نکات زیر جهت کاهش و پیشگیری از آب آوردن شکم و ورم پاها در سیروز کبدی توصیه می شود:

  • اگر آب آوردن شکم بسیار شدید بوده، باعث مشکلات تنفسی و غیره شده باشد، باید علاوه بر مراجعه به بیمارستان، مصرف آب را به کمتر از 1.5 لیتر در روز رسانید. مصرف نمک باید به کمتر از 0.5 گرم در روز کاهش یابد. در داخل مواد غذایی نمک طبیعی وجود دارد، لازم است هنگام پختن غذا و نیز خوردن غذا نمک به آن اضافه نشود، و از مصرف مواد غذاهای آماده (کنسرو) خشک شده که معمولاً نمک بالایی دارند، خودداری نمایید.
  • در صورت امکان در داخل وان حمام و در آب ولرم، تا ناحیه گردن روزانه یک ساعت استراحت کنید، این عمل باعث تحریک کلیه ها در واقع ادرار بیشتر و در نتیجه کاهش آب و ورم در بیماران سیروز کبدی می شود.
  • علاوه بر استراحت و خواب شبانه، روزانه حداقل 4 ساعت استراحت نمایید. از داروهایی که پزشک جهت کاهش آب بدن و دفع ادرار در درمان بیمار تجویز کرده به صورت مناسب و طبق دستور مصرف کنید. با این پندار غلط که با مصرف بیشتر آنها، آب سریعتر و بهتر دفع می شود، هرگز داروی سیروز کبدی خود را بدون مشورت پزشک افزایش ندهید. زیرا این مسئله خطرات جدی و کشنده از جمله تغییرات پتاسیم خون را به دنبال خواهد داشت. در صورتی که دچار سیروز کبدی و آب شکم هستید و پزشک دستورات دارویی و غذایی خاصی جهت کاهش آن داده است، هر روز صبح سر ساعت خاصی خود را وزن کنید.
  • نباید هر روز وزن بدنتان بیش از 750 گرم تا 1000 گرم کاهش یابد. در برخی موارد که تجمع آب در شکم در بیماران به مقدار زیادی باشد و امکان کنترل آن با داروهای خوراکی امکان پذیر نباشد، طبق صلاحدید پزشک با تشخیص سیروز کبدی، بیمار در بخش بستری شده و با استفاده از سوزن مخصوص، مقداری از آب شکم را خالی می کنند. این کار معمولاً به طور موقتی سبب بهتر شدن وضعیت بیمار می شود و در درمان های دیگر نیز باید ادامه یابد. استفاده از آلبومین تزریقی هفته ای یکبار تا 2 بار می تواند در کاهش ورم شکم و پاها کمک کند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان سیروز کبدی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تشخیص سیروز کبدی مطالعه فرمایید.

منبع: کتاب سیروز کبدی

مقالات مرتبط

تشخیص سرطان روده بزرگ

تشخیص سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه فوق العاده مهم است. بنابراین علاوه بر انجام دستوراتی که باعث کاهش یا از بین بردن فاکتورهای خطرساز

مطالعه »

داروی ناقلین هپاتیت ب

[sbu_post_image] رعایت دستورات بهداشتی و مراجعات دوره ای به پزشک برای ناقلین هپاتیت ب از اهمیت زیادی برخوردار است. تا به امروز داروی ناقلین بیماری

مطالعه »
تماس با ما