[sbu_post_image]

یکی از مهمترین مسائل در رابطه با بیماران مبتلا به سیروز کبدی، تغذیه است و نشان داده شده است که تغذیه مناسب در بسیاری از موارد باعث تحول شدیدی در بیماری و حال شخص می شود. رژیم غذایی در سیروز کبدی هر بیمار بستگی به شدت و وضعیت بیماری اش دارد اما اصول کلی همه آنها یکی است.

به نکات زیر در درمان تغذیه ای سیروز کبدی دقت کنید:

  • گوشت بدون چربی مرغ بدون پوست و شیر با چربی معمولی (و نه پر چرب) استفاده شود.
  • برای پختن یا سرخ کردن از روغن یا کره به میزان اندک (در حد یک قاشق مرباخوری) استفاده شود.
  • به بیماران مبتلا به سیروز کبدی توصیه می گردد که هر روز هویج یا اسفناج (تازه یک فنجان، پخته نصف فنجان) میل شود.
  • از غذاهای کم نمک استفاده شود و از استفاده از نمکدان سر سفره خودداری شود.
  • هر روز 4 نوع میوه میل شود: 4 عدد شامل مرکبات یا آب میوه، 1 سیب به علاوه 1 عدد هر میوه فصل.
  • علاوه بر حذف روزانه منابع غذایی متنوع، ویتامین B، اسید فولیک، و در صورت لزوم ویتامین آ استفاده شود.
  • افراد مبتلا به سیروز کبدی در زمانی که تحت کنترل است می تواند 0.8 -0.6  گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن پروتئین در روز مصرف نمایند و باید توجه داشت که مطابق با وضعیت بیمار باید در مورد میزان مصرف پروتئین قضاوت کرد. باید توجه داشت که در صورت بروز سوء تغذیه میزان مرگ و میر نیز زیاد می شود.
  • پرهیز از مصرف الکل نیز مهم است.
  • باید از مصرف کردن تخم مرغ، قهوه و شکلات خودداری نمود این مواد ارزش درمانی ندارند.
  • در بیماری سیروز کبدی میزان ویتامین های گروه بی به مرور کاهش می یابند و باید مقادیر کافی مورد نیاز تأمین شود.
  • کمبود روی به عنوان یکی از مواد ضروری و کمیاب بدن بوده در بیماران مبتلا به سیروز کبدی پیش می آید و این امر ممکن است سبب اختلال در شعور شود، به این دلیل مصرف آن توسط برخی پزشکان توصیه می شود.
  • پروتئین حیوانی حاوی اسیدهای آمینه معطر هستند ولی پروتئین های گیاهی کمتر از این میزان اسیدهای آمینه دارند.
  • برای جلوگیری از تحلیل عضلات با تجویز قند (گلوکز) مصرف کالری به میزان کافی در تغذیه مناسب در سیروز کبدی ضروری است.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان سیروز کبدی ” و ” علایم سیروز کبدی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تغذیه مناسب در سیروز کبدی مطالعه فرمایید.

منبع: کتاب سیروز کبدی