مشتریان داروهاى کاهش وزن را فقط افراد چاق تشکیل نمى دهند. طرفداران رژیم غذایى و کاهش وزن و کارخانه هاى داروسازى، به شکل فزایندهاى داروهاى کاهنده وزن را وسیله اى مطلوب و کارآمد براى کاهش وزن قلمداد مىکنند.
نکته در اینجاست که مادامى که در مورد چاقى یک تفکر همگانى وجود دارد و همه آن را ریشخند مىکنند و تا زمانى که افراد چاق با رفتارهاى تبعیض آمیز مواجه هستند، مشتریان به دنبال یک “قرص جادویى کاهش وزن” خواهند بود و بازار این داروها داغ باقی خواهد ماند.
بیشتر داروهاى ضد چاقی از طریق مهار اشتها اثر مى کنند، اما برخى از آنها از راه افزایش احساس پُرى و سیرى پس از غذا خوردن عمل مى کنند.
گروهی از داروهای ضد چاقی به “مهارکننده هاى لیپاز” معروفند. این داروها اشتها را مهار نمىکنند، بلکه از جذب چربى در بدن جلوگیرى مى کنند مثل داروى ارلیستات.
داروهاى کاهنده وزن اغلب براى مصرف کوتاه مدت هستند. داروهاى کاهش وزن که با نسخه تجویز مى شوند، نیاز به تایید بهداشتى دارند، حال آنکه داروهایى که بدون نسخه به فروش مى رسند، نیازى به آن ندارند.
بیشتر داروهاى ضد چاقی تنها براى مصرف موقت ساخته شدهاند و بیشترین تاثیر خود را زمانى نشان مىدهند که مصرف آنها با تغییر در سایر شیوه هاى زندگى همراه باشد. به همین ترتیب داروهاى ضد چاقی که بدون نسخه به فروش مى رسند، از اثر بخشى کوتاه مدت برخوردارند.
بهترین راه کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش منظم است. اما اگر شما جزو افرادی باشید که برای کاهش وزن تلاش میکنید و اضافه وزن برای شما مشکلات پزشکی ایجاد کرده باشد، داروهای کاهنده وزنی که پزشک تجویز میکند، ممکن است به شما کمک کند.
اگر شما تلاش میکنید لاغر شوید اما هر بار تیرتان به سنگ میخورد و به نتیجه نمیرسید احتمالاً پای عواملی در میان است که شما از آنها غافل هستید.
بدون شک دنبال کردن رژیمهای یویویی و انجام ورزشهای سنگین توانتان را از بین میبرد و نسبت به ادامهی راه ناامیدتان میکند. درست است که لاغر شدن کار چندان سادهای نیست اما اصول خود را دارد. اگر میبینید که تلاشهایتان به نتیجه نمیرسد دقیقتر به عادتها و شرایط زندگیتان توجه کنید.
منبع: تبیان. دانستنی های پزشکی