[sbu_post_image]
سرطان کبد ، ششمین سرطان شایع در جهان است .شایع ترین نوع سرطان کبد، سرطان موسوم به ˈاچ.سی.سیˈ است .عفونت با ویروس های هپاتیت B و C همچنان عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد محسوب می شود . علاوه براین مصرف الکل، دخانیات، چاقی و دیابت از دیگر مواردی هستند که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهند.
جهت جلوگیری از عوارض شیمی درمانی برای درمان سرطان کبد توصیه میشود ازغذاهای کم حجم و پرپروتئین استفاده شود یکی از عوارض شایع شیمی درمانی تهوع و استفراغ است که باید در موارد شدید از سرم درمانی جهت جبران آب واملاح از دست رفته و تجویز داروهای ضد تهوع مخصوص استفاده نمود وحتما شیمی درمانی را در زمان مناسب و در کلینیک معتبر به انجام رساند.
داروی جدید برای سرطان کبد
رادیوداروی جدید درمانی موسوم به کرومیک فسفات p-32 که تولید آن مستلزم بهره گیری از روش های پیچیده ای است، در بیماران سرطان کبد و دارای متاستازهای کبدی قابل استفاده می باشد. رادیوداروی p32 از طریق عمل کاتتراسیون شریان کبدی و یا به طور موضعی به توده سرطانی کبد تزریق می شود. در این شیوه درمانی با تزریق اکتیویته ای در حدود 10 میلی کوری امکان پرتودهی 40 الی 150 گری به تومور کبد ایجاد می شود که منجر به کوچک شدن تومور سرطانی و افزایش طول عمر بیمار می گردد.
لازم به ذکر است به علت محدودیت های استفاده از پرتو درمانی خارجی و عدم استفاده از آن برای متاستازهای کبدی، درمان های تزریق مستقیم دارو به کبد نقش موثری ایفا می کند.
آمارها نشان می هد که سرطان کبد در حال حاضر سومین سرطان کشنده در جهان، پنجمین سرطان شایع در مردان و هفتمین سرطان شایع در زنان است.
آشنایی با روش های درمان سرطان کبد (کلیک کنید)
منبع: پارسی طب. دکتر سلام. سازمان انرژی اتمی ایران