داروی لامیوودین برای درمان هپاتیت مزمن بی

[sbu_post_image]

یکی دیگر از داروهایی که در درمان هپاتیت مزمن استفاده می شود، قرص لامیوودین است. این دارو با مهار آنزیم مسئول تکثیر ویروس هپاتیت بی سبب مهار تکثیر آن و کنترل این بیماری می شود. این دارو در حال حاضر در اروپا و آمریکا به عنوان نگهدارنده در مبتلایان به هپاتیت مزمن بی مورد تأیید قرار گرفته است. داروی لامیوودین برای درمان ، بیش از 7 سال است که در ایران مصرف می شود. این دارو در کسانی که به درمان اولیه با اینترفرون آلفا پاسخ مناسب نداده و یا در کسانی که به دلیل شدید بودن ضایعه ی کبدی، امکان استفاده از اینترفرون را ندارند، مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر برخی از پزشکان از این دارو به عنوان انتخابی اولیه در درمان هپاتیت مزمن بی استفاده می کنند.

فهرست مطالب

تأثیر داروی لامیوودین

میزان تأثیر داروی لامیوودین برای درمان هپاتیت مزمن بی، در کوتاه مدت (در زمان مصرف و 6 ماه پس از قطع آن) بهتر از اینترفرون –آلفا است ولی تأثیر دراز مدت آن به درستی مشخص نیست. از این دارو بعد از پیوند کلیه و به منظور مهار بیماری عفونی هپاتیت بی استفاده می شود که نتایج آن درخشان است.

میزان مصرف

در مورد میزان مصرف روزانه دارو لامیوودین مطالعات متعددی انجام شده است که نتایج آن مصرف 100 میلی گرم روزانه را مناسب گزارش نموده است. در حال حاضر قرص لامیوودین به صورت 100 میلی گرم در بازار وجود دارد. و اما در مورد مدت مصرف، در حال حاضر درمان هپاتیت مزمن بی حداقل به مدت دو سال توصیه می شود. نتایج مصرف دوساله ی لامیوودین امیدی تازه به بیماران هپاتیت مزمن ویروسی نوع بی داده است. انواع دیگری از لامیوودین توسط شرکت های گوناگون به بازار عرضه شده است. در مورد کیفیت داروها و لزوم مصرف کدام نوع از لامیوودین با پزشک معالج مشورت کنید. در بیشتر موارد امکان قطع دارو لامیوودین در درمان وجود ندارد. فکر کنید فشار خون بالا دارید و لازم است همیشه دارو مصرف کنید.

عوارض مصرف لامیوودین

خوشبختانه مصرف داروی لامیوودین با خطراتی همراه نیست. در برخی موارد دردهای شکمی، ضعف و بی حالی و ضایعات پوستی گزارش شده است. در صورت بروز درد شدید شکمی به پزشک مراجعه کنید. از معایب مصرف داروی لامیوودین برای درمان هپاتیت مزمن بی، احتمال زیاد عود بیماری پس از قطع مصرف آن است و یکی از مشکلات دیگر بروز مقاومت به آن است. در حال حاضر در دنیا بررسی هایی در جهت استفاده چند دارو با هم در درمان هپاتیت مزمن بی در حال انجام است . با انجام آزمایش HBV DNA یا PCR شمارشی می توان به میزان و شدت فعالیت ویروس پی برد.

از فواید مصرف داروی لامیوودین برای درمان هپاتیت مزمن بی، منفی شدن این آزمایش است. باید توجه داشت که به دلیل بروز مقاومت به دارو (مقاومت در محل MDD را ویروس) هپاتیت مزمن بی شدت بیشتری می یابد و لازم است از داروهای دیگر مثل آدوفوویر و یا انتاکاوویر استفاده کرد. قرص آدوفویر 10 میلی گرمی بوده و روزانه یک عدد باید استفاده شود. قرص انتاکاوویر 0.5 یا 1 میلی گرمی است و روزانه باید یک عدد مصرف شود. مدت مصرف نامعلوم است. هرگز داروهای خود را سر خود قطع نکنید، ضرر می کنید! .
می توان از داروی لامیوودین علاوه بر درمان، در درمان سیروز کبدی نیز استفاده کرد. اصولاً جهت آماده کردن بیمار برای پیوند کبد، منفی شدن آزمایش HBV DNA با استفاده از داروی لامیوودین برای درمان هپاتیت مزمن بی، ضروی است. به هر حال نتایج اخیر در زمینه ی بهبودی علایم بیماری کبدی در بیماران مبتلا به سیروز کبدی امید بخش است.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” روش های درمان هپاتیت ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان هپاتیت بی مطالعه فرمایید.

منبع: کتاب هپاتیت بی

مقالات مرتبط

التهاب راست روده

[sbu_post_image] پروکتیت اولسراتیو در تمام سنین دیده می‏شود اما به طور کلی شروع علائم بین ۲۰ و ۴۰ است.پروکتیت، التهاب راست روده است، یعنی ۱۵

مطالعه »
تماس با ما