دارو های درمان سوزش سر دل

[sbu_post_image]

دارو های درمان سوزش سر دل شامل داروهایی هستند موسوم به آنتاگونیست گیرنده H2 و مهارکننده های پمپ پروتون. این داروها کمک می کنند تا اسید ترشح شده از معده کم شود که نتیجه ی آن کاهش علامت های آزار دهنده است و سیر بهبودی بیماری سرعت می یابد. همچنین دارو های درمان سوزش سر دل سبب می شوند سرعت پاکسازی اسید از معده افزایش پیدا کند.

فهرست مطالب

داروی آنتاگونیست گیرنده H2

استفاده از آنتاگونیست های گیرنده ی H2 تحت عنوان مهارکننده های H2 به پیش از نیمه دهه 70 میلادی باز می گردد. این داروها سبب کاهش نشانه های سوزش سر دل و پس زدن اسید معده می شوند و شرایطی را فراهم می سازند تا ترشح اسید معده کاهش پیدا کند و از این طریق کمک می کنند تا آسیبی که به مری وارد شده و ازوفاژیت نام دارد بهبود پیدا کند. تجویز 2 بار در روز یک داروهای مهارکننده H2 بیش از 50 درصد نشانه های سوزش سر دل را از بین می برد. درمان ازوفاژیت نیاز به تجویز میزان بیشتری از دارو دارد. این داروها سبب بهبودی این مشکلات گوارشی به میزان 25 درصد در مبتلایان می شود. به طور کلی، داروهای آنتاگونیست گیرنده H2 در مقایسه با داروهای مهارکننده پمپ پروتون، داروهای ارزان قیمتی هستند و می توان آن ها را به عنوان خط اول درمان دارویی سوزش سر دل یا GERD به کار برد.

مهارکننده های پمپ پروتون

این داروها برای درمان سوزش سردل زخم کننده به کار می رود که نوعی از GERD بسیار شدید و شکل خطرناک آن به شمار می رود. این داروها در درمان این نوع سوزش سر دل بسیار مؤثرتر از مهارکننده های H2 عمل می کنند. این داروها علاوه بر بهبود علایم، در بسیاری موارد سبب حذف کامل این علایم می شوند. مطالعات حاکی از آن است که درمان دارویی با مهارکننده های پمپ پروتون باعث بهبودی 100-75 درصد ضایعات در طول 6 تا 7 هفته می شود. درمان روزانه با مهار کننده های پمپ پروتون از جمله بهترین درمان های بلند مدت سوزش سر دل به شمار می رود. این درمان بویژه در کاهش علایم و بهبود بیمارانی که سوزش سر دل متوسط تا شدید دارند بسیار مؤثر است. دارو های درمان به مدت 5 سال یا بیشتر می تواند سبب بهبود تعداد بسیار زیادی از بیماران شود.

دارو های درمان در بهبود علایم خفیف تا متوسط GERD بسیار مؤثر هستند. دارو های درمان مقاومت دریچه تحتانی مری را افزایش می دهند. از این طریق علاوه بر پیشگیری از بازگشت محتویات معده به سمت مری، باعث تسریع در تخلیه معده می شوند. دارو های درمان علایم سوزش سر دل را کاهش می دهند. خصوصاً در هنگام شب و خواب باعث افزایش سرعت پاکسازی معده از اسید می شوند که در بهبود علایم، بسیار کمک کننده است.

روش های جراحی زمانی به کار می روند که یا دارو های درمان کارساز نبوده اند یا عوارضی از قبیل خونریزی، جراحت ها، و تنگی های برگشت ناپذیر دیده شود. روش های جراحی با تقویت سد میان معده و مری از بازگشت اسید به مری جلوگیری می کنند. قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی مشورت با متخصص گوارش و جراح لازم است. متخصص گوارش پزشکی است که به طور اختصاصی در رابطه با سوزش سر دل و بیماری های دستگاه گوارش کار می کند. بسیاری از متخصصان گوارش دارای بورد تخصصی نیز هستند. یک متخصص گوارش علاوه بر گذراندن دوره پزشکی عمومی طی دوره تخصص داخلی، باید چند سال دیگر نیز در زمینه ی لوله ی گوراش تحصیل کند و تخصص حرفه ای خود را کسب نماید.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان سوزش سر دل با گیاهان دارویی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سوزش سر دل مطالعه فرمایید.

منبع: کتاب سوزش سردل و خونریزی گوارشی

مقالات مرتبط

شقاق مقعد مزمن

[sbu_post_image] فهرست مطالب علل درد مقعد افراد اغلب درد ناحیه ی مقعد را به بواسیر(هموروئید) نسبت میدهند در حالی که هر یک از عوامل زیر

مطالعه »
تماس با ما