[sbu_post_image]
باید به این نکته توجه داشت که در درمان سیروز کبدی و سایر بیماری ها هرگز نباید نا امید شد. ناامیدی سبب تشدید بسیاری از بیماری ها می شود باید ضمن توکل به خدا به دنبال درمان دارویی سیروز کبدی و رعایت دستورات پزشک بود. نباید بیماری خود را از دیگران مخفی سازید. باید از دیگران نیز کمک بگیرید. به طور مرتب و دوره ای تحت نظر پزشک معالج خود باشید. ناخن های خود را مرتب کوتاه کنید و مواظب باشید که کناره ناخن ها زیادی گرفته نشود و زخمی نشوید. به فعالیت عادی زندگی خود ادامه دهید و بر حسب توان فیزیکی خود فعالیت نمایید. به غذای خود نمک اضافه نکنید. از تخلیه شدید و محکم بینی خود خودداری کنید. جهت مسواک زدن از مسواک با پرزهای نرم استفاده شود. از قرار گرفتن در موقعیت هایی که امکان صدمه خوردن شما وجود دارد خودداری کنید.
در صورت آب آوردن شکم، روزانه نیم ساعت داخل وان آب ولرم (تا گردن) قرار گیرید. از سبزیجات و میوه های تازه به اندازه دلخواه استفاده کنید. باید توجه داشت که شستشو و ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه ها ضروری است. سعی کنید به جای گوشت قرمز از پروتئین های گیاهی، گوشت ماهی و مرغ استفاده کنید. در صورت بروز تب، تهوع، درد شکم، سوزش ادرار، و یا سیاه شدن مدفوع بلافاصله با مرکز هپاتیت مشورت کنید و اگر امکان نداشته باشد به اورژانس بیمارستان ها مراجعه نمایید.
هرگز مشروبات الکلی ننوشید، زیان آن یک امر ثابت شده است. از بیمار مبتلا به سیروز کبدی دوری نکنید. هیچ نوعی از این بیماری واگیر دار نیست، اما اگر عامل آن ویروس هپاتیت ب باشد فقط ممکن است این ویروس انتقال یابد. این به منزله ی انتقال سیروز کبدی نیست. داروهای تجویزی توسط پزشک را مرتب و مطابق دستور مصرف نمایید و سر خود داروی مصرفی را کم یا زیاد نکنید.
فهرست مطالب
توصیه های بهداشتی
رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با بیماران سیروز کبدی ضرورت دارد ولی نباید وسواس بی مورد داشت. تا آنجا که می توانید از حمایت روحی بیمار دریغ نکنید. با خون فرد بیمار بدون دستکش تماس پیدا نکنید. افراد خانواده پس از انجام آزمایش هپاتیت بی و مشخص شدن وضعیت آنها باید واکسن هپاتیت بی بزنند. در صورت بروز کوچکترین تغییر در وضعیت هوشیاری بیمار، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید. نزدیکی جنسی در صورت انجام واکسیناسیون شخص بلامانع است.
بیماری تنبلی کبد درمان قطعی ندارد. باید به علت بیماری توجه داشت، اگر علت سیروز کبدی، بیماری خودایمنی و یا ویلسون باشد، امکان بهبودی قطعی بیماری سیروز و بهبودی کامل کبد وجود دارد ولی جهت تحقق این شرط تشخیص سریع و درمان به موقع سیروز کبدی ضروری است. در مورد هپاتیت بی و سی نیز درمان باید در جهت مهر بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن صورت گیرد. باید توجه داشت که مجموعه ی درمان دارویی، رعایت دستورات تغذیه ای و بهداشتی و مهار عوارض بیماری می تواند زندگی بیمار مبتلا به سیروز کبدی را بهبود بخشد.
داروهای سیروز کبدی
– آلفا- اینترفرون
باید توجه داشت که مصرف آلفا- اینترفرون در بسیاری از مبتلایان به سیروز کبدی (خصوصاً نوع بی) خطرناک است و امکان تشدید بیماری وجود دارد. در مبتلایان به هپاتیت سی و با احتیاطات لازم می توان از آن استفاده کرد. به هر حال تصمیم نهایی در مورد امکان مصرف دارو با پزشک معالج است.
– لامیوودین
این دارو می تواند فعالیت ویروس هپاتیت بی را در درمان دارویی سیروز کبدی مهار نماید. از این داروی درمانی همراه با پی- سی – آر مثبت (HBV DNA) استفاده می شود. مدت مصرف آن به طور دقیق مشخص نیست و بسیاری از محققین مصرف طولانی مدت آن را توصیه می کنند. باید توجه داشت که بیمار باید هر 6 ماه آزمایش پی- سی – آر را تکرار نماید. لامیوودین داروی مؤثر در مهار فعالیت ویروس هپاتیت بی می باشد.
– آدوفوویر
این دارو در مهار عفونت هپاتیت ب و درمان دارویی سیروز کبدی بسیار مؤثر است. قرص 10 میلی گرمی است و هنگام مصرف آن باید مراقب کلیه ها بود.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان سیروز کبدی ” و ” علایم سیروز کبدی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دارو درمانی سیروز کبدی مطالعه فرمایید.
منبع: کتاب سیروز کبدی