درمان دل درد

[sbu_post_image]

تقریباً همه حداقل یک بار دل درد را تجربه کرده اند و در پی درمان آن باشند. دردهایی که می توانند به صورت خفیف یا شدید، کوتاه مدت (حاد) یا بلندمدت (مزمن) ظاهر شده و موجب رنجش فرد شوند. ناحیه میانی بدن (بین قفسه سینه و لگن) را بخش شکمی بدن می نامند و کلیه دردهای ایجاد شده در این ناحیۀ با ‘دردهای شکمی’ یا به اصطلاح عامیانه ‘ دل درد ’ شناخته می شوند. دلایل گذرا و ماندگار زیادی می توانند باشند که اغلب به صورت دردهای معده، روده و دردهای کلی در این ناحیه آشکار می شوند.

فهرست مطالب

انواع دل درد

در مجموع دردهای شکمی انواع مختلفی دارند. دردهای التهابی، انسدادی، عروقی، گوارشی، کبدی، کلیوی و دردهای مربوط به زنان و زایمان. هر یک از این دردها دلایل بسیاری دارند که نباید نادیده گرفت. آپاندیسیت، بیماری کرون، دیورتیکولیت، انسداد روده، پیچ خوردگی روده، سندروم روده تحریک پذیر، مسمومیت سرب، لنفادنوپاتی، التهاب پانکراس، بیماری های التهابی لگن، پریتونیت، کم خونی داسی‌شکل، کولیت خونریزی‌دهنده، اورمی، عفونت ادراری، التهاب معده و روده و … برخی از دلایل دل درد هستند.

درمان دردهای شکمی

برخی از دل درد ها و دردهای شکمی‌، ساده‌ و پیش‌ پا افتاده‌اند و به درمان ‌نیاز ندارند و خود به خود بهبود می‌یابند، اما گاهی خطرناک و حتی کشنده هستند و اگر طی چند ساعت به کمک بیمار نشتابیم، جان و سلامت وی در معرض خطر قرار می‌گیرد. دردهای شکمی نوع اول، مثل درد ناشی از اسهال، نفخ، دل پیچه و عادت ماهانه خانم‌ها را تقریبا همه مردم می‌شناسند و حداقل چند بار در طول زندگی آن را تجربه کرده‌اند. دل درد های خطرناک یا جدی، خصوصیاتی دارند که توجه به آنها برای اقدام به موقع و مراجعه به پزشک مهم است.

به عنوان مثال، دقت کنید درمان درد هایی که در قسمت پایین و سمت راست ناحیه شکم بروز می کنند باید جدی گرفته شوند. چنانچه فردی دچار این درد شدید در ناحیه مذکور شود به طوری که قادر به حرکت نبوده و در وضعیت ایستاده، نشسته و خوابیده تاثیری در کاهش درد وی ایجاد نشود، باید هر چه سریعتر برای درمان دل درد خود به پزشک مراجعه کنید. علائم فوق از نشانه های آپاندیسیت هستند و حتی ممکن است عمل جراجی برای بهبود وضعیت بیمار، ضرورت یابد.

عوامل زیادی منجر به ایجاد دردهای شکمی می شوند. ممکن است فشار گازهای گوارشی یا کشیدگی عضلات در این بخش از بدن ایجاد درد کند. همچنین در برخی موارد مانند پانکراسیت، ممکن است انواع دل درد به اشتباه با درد در ناحیه لگن اشتباه گرفته شوند. علاوه بر این، در بعضی مواقع، دردهای ناحیه قفسه سینه نیز ممکن است، به صورت دردهایی در قسمت های بالای ناحیه شکمی احساس گردند.

اگر درد بالای شکم در اثر فعالیت، مثلا ورزش کردن یا بالا رفتن از پله ایجاد ‌شود، به‌خصوص اگر با تهوع و تنگی نفس یا تعریق همراه باشد، ممکن است علامت درد قلبی باشد. متاسفانه مبتلایان به چنین دردهایی خیلی دیر مراجعه می‌کنند و اغلب درد را به مشکلات معده و مشکلات گوارشی نسبت می‌دهند.

در درمان دل درد، اگر زخم معده شما را آزار می‌دهد، غذای محرک نخورید. کمتر قهوه بخورید، زیرا کافئین قهوه زخم را تحریک می‌کند. از مصرف زیاد آسپیرین نیز بپرهیزید. سیگار هم نکشید، زیرا نیکوتین سیگار به پوشش معده آسیب رسانده و زخم آن را تشدید می‌کند.

اگر از بیماری روده تحریک‌پذیر رنج می‌برید و این مساله باعث دل درد شما شده است، فیبر و سبزیجات بیشتری بخورید تا هم از یبوست شما جلوگیری شود و هم دردتان آرام بگیرد. غذاهای پر ادویه و محرک نخورید.

درد های قسمت بالای شکم و قسمت وسط و اطراف ناف، بیشتر مربوط به معده و انتهای مری است و دل درد هایی که در قسمت فوقانی و سمت راست شکم به وجود می‌آید، می‌تواند از کبد و کیسه صفرا ناشی شود. علت این درد ها ممکن است سنگ کیسه صفرا یا عفونت آن باشد که در هر صورت نیاز مبرم به پزشک و استفاده از داروهای لازم دارد. برای درمان دل درد خود، استرس خود را از بین ببرید. اگر شما هیچ بیماری خاصی ندارید، دردتان می‌تواند در اثر استرس و نگرانی‌های بیش از حد باشد. با استفاده از روش‌های آرام‌بخش، می‌توانید روان خود را آرام کنید. یوگا، مدیتیشن، نفس کشیدن عمیق و هر راه دیگری را که به کاهش استرس شما کمک می‌کند، امتحان کنید تا از شر درد خلاص شوید.

برای آشنایی با ” علل دل درد ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: تبیان. سالم زی

مقالات مرتبط

کاهش وزن سریع

[sbu_post_image] برای درمان چاقی و لاغر شدن می بایست تمرکز بر سلامتیتان باشد نه لاغر شدن. بجای تمرکز بر رژیم غذایی تمرکزتان بر تغییر سبک

مطالعه »
تماس با ما