مان التهاب مری (ازوفاژیت) بسیار شبیه درمان ریفلاکس اسید معده به مری می باشد، گرچه برای چند هفته اول درمان، باید از داروی مهارکننده پمپ پروتون استفاده نمایید تا مطمئن شوید که ازوفاژیت بهبود یافته است. زمانیکه ازوفاژیت درمان شد، به بیماران معمولاً داروهای ساده تر و با قدرت کمتر داده می شود. در نتیجه خطرات کمتری را در پی خواهد داشت و بیمار می تواند به مدت طولانی این داروها را مصرف نماید. با این حال، بعضی از بیماران، باید داروهای بسیار قوی مانند آنتاگونیست های گیرنده H2 و یا حتی داروهای مهارکننده پمپ پروتون را به مدت طولانی و با تجویز پزشک مصرف نمایند.
درمان تنگی مری
تنگ شدن مری که به علت ازوفاژیت (التهاب مری) طولانی مدت به وجود می آید ممکن است فقط به وسیله داروهای مهارکننده پمپ پروتون درمان شود اما چنانچه شخص دچار مشکلاتی در بلع باشد ممکن است نیاز به درمان های دیگری داشته باشد. اگر مری شما تنگ شده است پزشک می تواند به وسیله ی آندوسکوپی آن را گشاد نماید (گرچه این مشکل ممکن است بعد از مدتی دوباره عود کند). برای گشاد کردن مری پزشک می تواند وسیله ای که به تدریج قطر آن را افزایش می دهد از میان مری عبور دهد و یا یک کانتر دارای یک بالن را وارد مری نماید و سپس آن را باد کند. اکثر پزشکان توصیه می کنند کسانی که به علت ریفلاکس، به تنگی مری مبتلا شده اند باید برای جلوگیری از عود مجدد، برای مدت طولانی (غالباً برای تمام عمر) از داروهای مهارکننده پمپ پروتون استفاده نمایند. حتی علیرغم مصرف این داروها تنگی مری ممکن است دوباره عود کند اما معمولاً به گشاد کردن توسط آندوسکوپی پاسخ می دهد و چنانچه دوباره دچار مشکلاتی در بلع شُدید سریعاً باید به پزشک متخصص سوزش سر دل مراجعه نمایید.
در حال حاضر هیچ درمان مؤثری برای مری بارت وجود ندارد، گرچه ممکن است در آینده لیزر درمانی توسط آندوسکوپ نقش مهمی را برای درمان این بیماری ایفا نماید.. مری بارت ممکن است بعد از چندین سال به سرطان مری تبدیل شود و بنابراین اگر دچار مشکلات شدیدی شده اید و جوان نیز هستید باید هر سال یکبار آندوسکوپی انجام دهید تا بتوانید علایم سرطان را که ممکن است به علت مری بارت بوجود آمده باشد را تشخیص دهید و اقدام به درمان آن نمایید. در صورت تشخیص چنین علایمی، تنها راه جلوگیری از پیشرفت سرطان این استکه مقداری از مری به وسیله جراحی برداشته شود. بر اساس اینکه چه مقدار از مری به وسیله عمل جراحی باید برداشته شود، ممکن است لازم شود که معده به سمت بالا کشیده شود و یا اینکه به جای مری یک قسمت از روده قرار داده شود. مری بارت خود باعث بروز علایم نمی شود اما چنانچه به این بیماری مبتلا هستید ممکن است برای درمان علایم شدیدی که توسط ریفلاکس معده به مری ایجاد شده درمان طولانی مدت با داروهای مهار کننده پمپ پروتون نیاز باشد.
منبع: کتاب سوء هاضمه