تصمیم به اینکه آیا فردی که به عفونت هلیکوباکترپیلوری مبتلا شده برای از بین بردن باکتری نیاز به درمان دارد یا نه بر اساس توصیه های زیر انجام می شود.
درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری
موارد زیر که توسط NIH آمریکا و BSG ارائه شده است به پزشکان کمک می کند تصمیم بگیرند که آیا لازم است درمان هلیکوباکترپیلوری صورت گیرد یا خیر.
– چنانچه در حال حاضر دچار زخم معده یا اثنی عشر هستید با از بین بردن عفونت می توانید این زخم را بهبود بخشید.
– اگر قبلا دچار زخم معده یا اثنی عشر بوده اید و با جراحی هم آن را درمان نکرده اید از بین بردن عفونت هلیکوباکترپیلوری از عود بیماری جلوگیری می کند.
– اگر در حال حاضر دچار زخم معده نیستید و قبلاً هم دچار آن نبوده اید، ریشه کنی باکتری ضرورتی ندارد چرا که باعث بدتر شدن ریفلاکس معده به مری می شود.
– در حال حاضر تصور نمی شود از بین بردن عفونت هلیکوباکترپیلوری در پیشگیری از سرطان معده مفید باشد اما اگر فرد داری لنفومای معده باشد این امر توصیه می گردد.
– در صورتی که جزء افرادی نباشید که از بین بردن عفونت هلیکوباکترپیلوری برای شما مفید باشد، نیاز به آزمایش شدن برای عفونت هلیکوباکترپیلوری ندارید.
– در حال حاضر در بیمارانی که دچار سوء هاضمه بدون زخم هستند از بین بردن هلیکوباکترپیلوری توصیه نمی شود.
بر خلاف اکثر عفونتها از بین بردن عفونت هلیکوباکترپیلوری بسیار مشکل می باشد و شما باید چندین داروی مختلف را به طور همزمان مصرف نمایید. دلیل این امر این است که این باکتری در مخاط معده جایگان بسیار امنی را برای خود درست می کند و خود را از اکثر داروها محافظت می نماید گفته می شود که در 10 سال گذشته درمان های دارویی مختلفی توصیه شده است که اگر به طور صحیح انجام شوند در حدود 90 درصد از افرادی که به این عفونت مبتلا هستند، درمان می شوند.
شایع ترین درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری استفاده از سه نوع دارو به مدت یک هفته می باشد. دو تا از این داروها آنتی بیوتیک می باشند و داروی سوم داروی متوقف کننده ترشح اسید معده مانند اومپرازول و لانسوپرازول می باشد. درمان های جدیدی که برای از بین بردن عفونت به کار می روند بی خطر بوده و مشکلات کمی را برای مصرف کننده به وجود می آورند اما بعضی از آنتی بیوتیک ها باعث تهوع، استفراغ و اسهال خصوصاً در افراد مسن می شوند. کامل کردن دوره درمان برای برطبق دستور پزشک بسیار حائز اهمیت می باشد، زیرا شایع ترین علت ناموفق بودن درمان، مصرف نادرست داروها می باشد.
بعد از تکمیل دوره درمان برای اطمینان از ریشه کن شدن عفونت هلیکوباکترپیلوری باید یک آزمایش که معمولاً آزمایش تنفس اوره است را انجام دهید. از هر ده نفر یک نفر نیاز به درمان دوباره دارد زیرا در اولین درمان ناموفق هستند. گاهی اوقات با تکرار چندین دوره از درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری از بین نمی رود. در چنین مواردی از درمان های مختلف استفاده می شود. کسانی که با درمان موفقیت آمیز عفونت هلیکوباکترپیلوری را ریشه کن کرده اند به ندرت دوباره دچار این عفونت می شوند. اگر علایم بیماری باز هم باقی بماند ممکن است این علایم دلایل دیگری داشته باشند.
منبع: سوء هاضمه