[sbu_post_image]
بعضا افراد با مبتلا شدن به بیماری کبد چرب وحشت زده می شوند در حالی که این بیماری در مواقع التهاب و موارد شدید خطرناک است. دریافت مقدار زیاد کالری روزانه و مصرف غذاهای پرکالری را از دیگر دلایل بروز کبد چرب است. زمانی که چربی به مقدار زیادی در کبد ذخیره شود موجب بروز بیماری کبد چرب می شود. این بیماری هیچ علامت و نشانهای ندارد اما در مواقع پیشرفته درد طرف راست شکم می تواند علت کبد چرب باشد.
فهرست مطالب
التهاب شدید کبد و کبد چرب
سیروز کبدی(التهاب شدید کبد) یکی از حالت های انتهایی بیماری های کبدی مزمن است که به دنبال آن کبد کوچک می شود و تنها راه درمان نیز پیوند است. علت بروز سیروز ناشی از بیماری های مزمن کبدی مانند هپاتیت بی ، سی و هپاتیت خود ایمنی است،مانند کبد چرب که بعد از مدت طولانی به کبد آسیب های جدی می رساند.
در ایران شایع ترین علت بروز سیروز کبدی ناشی از هپاتیت B است. در کبدهای چرب سیروز حدود 30تا40سال طول می کشد تا بروز کند. بنابراین در افراد بالای 40سال این بیماری بیشتر دیده می شود حال آن که هپاتیت خود ایمنی که در جوانان بیشتر شایع است ممکن است در سنین 20تا25سالگی منجربه سیروز شود. ابتلا به سیروز کبدی به معنی پایان زندگی نیست حال آن که اگر این بیماری در مراحل اولیه خوب کنترل شود فرد مبتلا با همان کبد می تواند تا 50 سال بعد هم زندگی کند.
در صورتی که بتوان علت بروز سیروز را بادرمان متوقف کرد (برای نمونه سیروز ناشی از هپاتیت بی) سیروز از آنچه که هست پیشرفته تر نخواهد شد و کنترل می شود. حال در مرحله ای که سیروز پیشرفته موجب آب آوردن شکم- استفراغ همراه با خون- واریسی شدن مری که منجر به خونریزی شود- مختل شدن سطح هوشیاری و گاهی اوقات کما شود دیگر درمان دارویی پاسخگو نخواهد بود و باید پیوند کبد انجام شود.
تشخیص کبد چرب و سیروز کبدی
دکتر شما در طی یک معاینه معمولی ممکن است متوجه بزرگی کبد شود و یا نشانه هایی از یک کبد چرب در یک آزمایش خون را ببینید. در طول آزمایش معمولی خون، افزایش در آنزیم های خاص کبدی مانند آلانین آمینوترانسفراز ( ALT ) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) وجود دارد.
مطالعات تصویربرداری مثل سونوگرافی از شکم کبد چرب را مشخص می کند.
تنها راه برای تایید تشخیص بیماری کبد چرب و سیروز کبدی بیوپسی از کبد است پس از استفاده از بی حسی موضعی دکتر سوزنی را از طریق پوست وارد و یک قطعه کوچک از کبد را برمی دارد و سپس در زیر میکروسکوپ نشانه هایی از ( چربی، التهاب و سلول های کبدی آسیب دیده مورد بررسی قرار می گیرد اگر التهاب یا آسیب وجود نداشته باشد تشخیص یک کبد چرب است.
برای آشنایی با “بهترین درمان کبد چرب” بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: تابناک. دکتر سلام. فردا نیوز