دیابت و مشکلات گوارشی

اگر شما هم یکی از چندین میلیون نفری باشید که در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند، امکان دارد که دچار مشکلات گوارشی هم باشید. در حدود 80 درصد از مبتلایان به دیابت یا مشکلات گوارشی دارند یا در آینده به آن ها دچار خواهند شد. این بیماری بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد و علایم ناراحت کننده گوارشی ایجاد می کند.

ارتباط دیابت با مشکلات گوارشی

مرض قند به خاطر ایجاد اختلال در روند سوخت و ساز بدن بروز می کند. به عبارتی بدن ما باید به روش خاصی از غذاها برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن استفاده کند و اگر این روش مشخص و طبیعی تغییر کند و در آن اشکالی ایجاد شود، به بیماری دیابت مبتلا می شویم. بنابراین این بیماری با مشکلات گوارشی ارتباط نزدیک دارد.

تقریباً هر چیزی که می خورید در معده و روده های شما شکسته می شوند و قندی به نام گلوکز ساخته می شود که سوخت بدن شماست و به آن احتیاج دارد. هنگام هضم غذا، گلوکز وارد خون می شود. سپس هورمونی به نام انسولین گلوکز را از خون خارج می کند و آن را به تمام سلول های بدن می رساند تا از آن به عنوان سوخت استفاده کنند. به طور طبیعی وقتی شما غذا می خورید، پانکراس (لوزالمعده) تحریک می شود تا به مقدار کافی انسولین تولید کند تا این هورمون گلوکز را از خون خارج کند و به سلول ها برساند.

اگر دیابت داشته باشید، یا پانکراس مقدار کمی انسولین تولید می کند یا اصلاً انسولین نمی سازد (نوع یک) یا اینکه سلول ها به طور مناسب به انسولین ساخته شده واکنش نشان نمی دهند (دیابت نوع 2). اگر فرآیند انتقال گلوکز از خون به سلول ها توسط انسولین انجام نشود، گلوکز در خون تجمع پیدا می کندو در نهایت داخل ادرار شده و از بدن خارج می شود. به این ترتیب بدن منبع انرژی خود را از دست می دهد و باعث می شود که سلامتی فرد به خطر بیفتد و سطح بالای گلوکز در خون هم مشکلات بیشتری ایجاد می کند.

علائم

برآورد می شود که فقط در آمریکا، تقریبا! 8/20 میلیون نفر به دیابت مبتلا باشند- 7درصد از جمعیت کشور- البته در حدود 2/6 میلیون نفر هم هستند که بیماری شان تشخیص داده نشده است. دیابت درمان نشده می تواند پیامدهای جدی و ناگواری داشته باشد. در ادامه تعدادی از علایم این بیماری را می خوانید. اگر هر کدام از علایم زیر را در خود می بینید، حتماً به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید تا او برایتان آزمایش بنویسد و بررسی کند که به این بیماری مبتلا هستید یا خیر.

علایم زیر ممکن است نشان دهنده این باشند که به دیابت مبتلا هستید. این را هم بدانید که بعضی از مبتلایان اصلاً علائمی ندارند. خوب است با پزشک خود درباره عوامل خطرساز ابتلا به این بیماری مشورت کنید.

– تشنگی و ادرارکردن زیاد، به خصوص افزایش دفعات ادرار کردن در شب

– افزایش اشتها در دیابت و مشکلات گوارشی

– کاهش وزن علی رغم اشتهای خوب و زیاد غذا خوردن

– تاری دید در دیابت

– خستگی زیاد و مشکلات گوارشی

– دیر بهبود پیدا کردن زخم ها

– احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن و گزگز در دست و پا که به تازگی ایجاد شده باشد.

– اسهال یا یبوست بدون علت که تازه بروز کرده باشد از علائم دیابت و مشکلات گوارشی است.

منبع: کتاب درمان بیماری های معده

مقالات مرتبط

ضرر غذاهای آماده

[sbu_post_image] نهار امی در رستوران غذاهای آماده و فست فود از همبرگر، سیب زمینی سرخ شده و شیرشکلات تشکیل شده بود و گرسنگی اش را رفع

مطالعه »
تماس با ما