راه درمان سوزش سر دل

وقتی نشانه های این عارضه با تغییر روش زندگی کنترل نشوند، یا با وجود مصرف دارو علایم سوزش سر دل بهبود پیدا نکند، و دوره های عود این مشکل گوارشی وجود داشته باشد، باید برای یافتن راه درمان سوزش سر دل به پزشک متخصص مراجعه شود. وقتی GERD درمان نشود، ممکن است عوارض زیادی پیدا شوند. از جمله درد قفسه سینه که می تواند شبیه حملات قلبی نمود پیدا کند و یا باریک شدگی یا انسداد مری، خونریزی، یا تغییرات پیش از ایجاد سرطان که در مخاط مری ایجاد می شود. که به آن مری بارت می گویند.

فهرست مطالب

نشانه های آسیب مری

نشانه هایی که دلالت بر صدمات جدی به مری دارند شامل این موارد هستند:

اختلال در بلع: مشکل در به پایین فرستادن غذا و یا احساس گیرکردن غذا پشت استخوان جناغ سینه.

خونریزی: استفراغ خونی و یا قهوه ای رنگ یا تریه همراه با حرکات لوله گوارش.

احساس خفگی: احساس پس زدن اسید به داخل نای که باعث تنگی نفس، سرفه و خشونت صدا می شود.

کاهش وزن.

اهداف درمانی

GERD مشکلی است که نشانه های سوزش سر دل در روز مشاهده می شود، ولی صدمات آن در شب اتفاق می افتد. به طور کلی درمان باید شامل موارد زیر باشد:

1- علایم و نشانه های بیماری

2- بهبود و درمان التهاب مری

3- ممانعت از عود یا پیشرفت عوارض سوزش سر دل در بیمارانی که مبتلا به درگیری مری هستند. در بسیاری از بیماران، GERD یک بیماری مزمن و عود کننده است و درمان نگه دارنده طولانی مدت کلید درمان است. تمام درمان ها بر پایه تلاش برای:

الف) کاهش مقدار اسیدی است که از معده به داخل مری پس زده می شود

ب)فراهم کردن موادی است که در صورت پس زدن اسید، مخاط مری را کمتر تحریک کنند و به آن صدمه نزنند.

راه درمان سوزش سر دل

بهبود روش و کیفیت زندگی (تغییر و تحول در سبک زندگی): برای کاهش دادن حجم محتویاتی که در معده قرار دارند و به نواحی انتهایی مری فشار وارد می آورند توصیه های ساده ای وجود دارند که در زیر بیان می شود:

  • هنگام خواب سر را بالا نگه دارید: ساده ترین روش این است که یک قطعه چوب به ابعاد 4×4 تهیه کنید و آن را زیر سر قرار دهید تا سر، هنگام خواب بالاتر از سطح بدن قرار گیرد. در صورتی که نتوانید از قطعه استفاده کنید می توانید از یک قطعه فوم به ابعاد 25×15 سانتی متر برای زیر سرگذاشتن استفاده کنید. بالش، روش مؤثر و خوبی برای بالا نگه داشتن سر هنگام خواب و پیشگیری از سوزش سر دل نیست.
  • ساعات و عادات غذا خوردن و خواب خود را تغییر دهید: از خوابیدن تا 2 ساعت پس از صرف هر وعده غذایی پرهیز کنید. این عمل سبب می شود میزان اسید برگشتی و پس زده شده به مری کاهش یابد.
  • لباس تنگ نپوشید: اگر چاقی برایتان مشکل ساز شده، وزنتان را کاهش دهید نه اینکه لباس تنگ بپوشید.
  • رژیم غذایی خود را تغییر دهید: برای درمان سوزش سر دل از خوردن غذاهایی که قدرت دریچه تحتانی مری را کاهش می دهند پرهیز کنید (چربی ها و شکلات). همچنین غذاهایی که مری را تحریک می کنند نیز کمتر مصرف کنید (آب مرکبات، سس گوجه فرنگی و احتمالاً فلفل).
  • سایر عادت هایی که همراه GERD هستند: مصرف هم زمان الکل و استعمال دخانیات سبب می شود قدرت اسنفکتر (دریچه) تحتانی مری کاهش پیدا کند و احتمال وقوع پس زدگی اسید معده بیشتر شود.

دارو درمانی

علت پدید آمدن GERD یا سوزش سر دل، یک علت فیزیکی است و اگر پیاپی رخ دهد، تنها تغییر روش و سبک زندگی کارساز نخواهد بود. اگر شما از داروهای کاهش دهنده اسید بیش از 2 بار در هفته استفاده می کنید، ولی همچنان از علایم GERD رنج می برید لازم است دوباره به وسیله پزشک معالجتان معاینه شوید. اگر اقدامات قبلی راه درمان سوزش سر دل ثمربخش نبوده لازم است درمان هایی را انجام دهید تا اسید معده شما کاهش پیدا کند، قدرت دریچه ی تحتانی مری افزایش یابد و به سرعت تخلیه معده بالا برود.

منبع: کتاب سوزش سردل و خونریزی گوارشی

مقالات مرتبط

سوزش معده حاملگی

[sbu_post_image] یکی از مهم‌ترین تغییرات دوران حاملگی و بارداری، تغییرات متعدد سیستم گوارشی است. افزایش پروژسترون (یکی از هورمون‌های جنسی) عضلات رحم را شل می‌کند

مطالعه »

خونریزی از لثه

در نتیجه اختلالات مربوط به دندان ایجاد می شود. دامنه خونریزی از نشت خفیف تا خونریزی شدید و تهدیدکننده حیات متغیر است. فهرست مطالب تشخیص

مطالعه »
تماس با ما