[sbu_post_image]
اگر شما هم به عارضه مزمن سوزش سردل یا رفلاکس معده – روده مبتلا هستید علاوه بر مری باید نگران سلامت دندانهای خود نیز باشید چون این بیماری می تواند در اثر بازگشتن اسید معده به داخل دهان، آسیب جدی به دندانها وارد کند.در یک مطالعه جدید معلوم شد رفلاکس اسیدی ناشی از بیماری مزمن سوزش سردل می تواند به دندان ها آسیب وارد کند. در این مطالعه شش ماهه معلوم شد تقریبا نیمی از مبتلایان به این بیماری بیشتر از افراد سالم با مشکل آسیب دیدگی و تخریب دندانها مواجه می شوند.
در این عارضه محتویات معده شامل اسید آن به داخل مری باز می گردد در حالی که در شرایط طبیعی به دلیل بسته شدن دریچه معده نباید این اتفاق بیافتد. اسید معده که به داخل مری بازگشته است گاهی حتی به دهان می رسد و احساس درد و سوزش شدید ایجاد می کند. این اسید معده به قدری قوی است که می تواند به طور مستقیم روی سطح دندان تاثیر گذاشته و با فرسایش مینای دندان به تدریج لایه های نرم تر دندان ها را نیز از بین می برد.
سوزش معده، معمولا عوارض چندانی ندارد اما با این حال در صورت رفلکس های شدید و مکرر و عدم درمان و جدی نگرفتن برگشت اسید معده، می تواند مزمن شود و خطر ابتلا به عفونت مری، زخم مری و حتی شرایط پیش سرطانی به نام مری بارت را ایجاد کند. در بیماری رفلاکس معده، محتویات معده شامل اسید آن به داخل مری باز می گردد در حالی که در هر چند بسیاری از دندانپزشکان از تاثیر این بیماری در فرسایش دندانها مطلع هستند اما اغلب مردم و بیماران از این رابطه بی اطلاع هستند و همین بی اطلاعی می تواند عامل آسیب دیدگی شدیدتر دندانها باشد. بیماری رفلاکس معده روده که با عنوان رفلاکس اسیدی نیز نامیده می شود عامل بروز سوزش سردل مزمن است. وجود باکتری ها در کنار مواد شیرین و این اسید ها می تواند موجب جذب کلسیم و پوسیدگی دندان شود.
استفاده از دهان شوی ها و مصرف شیر و ماست می تواند تا حدی کمک کننده باشد اما می بایست در نظر داشت مراجعه به پزشک گوارش و درمان ریفلاکس ( ترش کردن) امری ضروری است.
برای آشنایی با درمان بیماری سوزش سردل بروی لینک کلیک کنید.