[sbu_post_image]
مشکلات گوارشی این روز ها باعث آزار و اذیت بسیاری از افراد شده است ، از شایع ترین این مشکلات می توان به ترش کردن و یا مشکلی به نام زخم معده اشاره کرد. از اصلی ترین دلایل بروز چنین مشکلاتی ، مواد غذایی است که در طول روز از آنها استفاده می کنیم.
به طور معمول غذاهای پخته شده عامل مشکلات گوارشی هستند، زیرا گرما آنزیم های طبیعی موجود در خوراکی های خام را که به هضم غذا کمک می کنند از بین می برد و باعث کاهش ۱۳ درصدی آنزیم ها طی یک دهه می شود که این امر خود نیز موجب کهولت و پیری انسان می شود. کسانی که از سندروم روده تحریک پذیر، سوزش سر دل، رفلاکس معده یا زخم معده رنج می برند نسبت به غذاها و نوشیدنی های گوناگون واکنش های مختلف نشان می دهند.
غذا خوردن، خواب و بوی مواد غذایی باعث ایجاد حرکات دودی شکل و ترشح اسید در معده شده و دریچهای که حدفاصل معده و مری قرار دارد مانع برگشت و رفلکس اسید به مری میشود. این دریچه به صورت فیزیولوژیک در طول شبانه روز چندین مرتبه باز و مجدد محکم بسته میشود و درصورتیکه دریچه حایل به دلایلی پایداری خود را از دست دهد اسید به مری باز میگردد.
احساس باد و نفخ شكم بیشتر بدلیل افزایش حساسیت احشایی در بعضی افراد است. گاه نیز میتواند ناشی از اختلال حركتی روده ای باشد كه باعث می شود در بعضی این حجم گاز قابل تحمل نباشد. از منابع اصلی تولید گاز روده فعالیت تخمیری باكتریهای روده ای روی قند و پروتئین است. افزایش تولید گازدر داخل مجرا به دنبال خوردن برخی غذاها مثل حبوبات و بعضی غلات ومیوه ها موجب اتساع شكم و پربادی و نفخ شكم می شود. گاه نیز علت ایجاد نفخ تكثیر غیر طبیعی باكتریها در روده یا عفونت ژیاردیا است.
برای درمان ترش کردن معده باید فرد از مصرف غذاها و موادی كه باعث پیدایش این حالت می شود خودداری كند. مصرف دایمتیكون و كارمینت تا حدی موثر است در صورت ادامه یافتن علایم بهتر است ازمایشان لازم جهت بررسی علل دیگر مثل عفونتهای انگلی و سوء جذب مواد توسط متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش انجام شود. رفلکس اسید معده به مری، ترشحات بزاق به منظور کاهش و خنثی کردن خاصیت اسید افزایش مییابد. همچنین حرکات دودی مری، اسید را به معده باز می گرداند تا به بافت مری آسیب نرسد.
ترش کردن، سوزش گلو از علایم مشهود رفلاکس اسید معده است. بیماریهای آلرژی، سینوزیت، گلودرد،سرفه مزمن، تنگی نفس و حتی آسم میتواند بر اثر رفلاکس اسید معده باشد که در مرحله اول باید این بیمار درمان شود تا بدن به داروها جواب دهد.
آشنایی با بهترین درمان سوزش معده (کلیک کنید)
منبع: دکتر سلام. تندرستی