[sbu_post_image]
وب سایت انستیتوی ملی سلامت آمریکا (NIH) اطلاعاتی در خود دارد که می تواند برای مبتلایان به سلیاک امیدوار کننده باشد. انستیتوی ملی دیابت بیماری های گوارش و کلیه یکی از زیر مجموعه های انستیتوی ملی سلامت آمریکا است که تحقیقات و پژوهش هایی را که در زمینه روش های جدید درمان سلیاک انجام می شوند راهنمایی و از آنها حمایت می کند. هدف یک سری از این تحقیقات مطالعه و بررسی دقیق موادی در گلوتن است که گفته می شود عامل اختلال در عملکرد سیستم ایمنی هستند که به تخریب و صدمه دیدن روده کوچک منجر می شود.
پژوهشگران مشغول طراحی و مهندسی آنزیم هایی هستند که بتوانند جلوی اثرات پروتئین های مضر و تخریب کننده را بگیرند تا به این ترتیب روش های برای درمان سلیاک ابداع کنند. البته تشخیص و شروع به موقع درمان، بهترین راه کمک به این بیماران است به همین خاطر محققان بر تدوین برنامه ها و روش هایی که آگاهی پزشکان و بقیه دست اندرکاران نظام سلامت را بالا ببرد نیز کار می کنند. شما هم به عنوان یک بیمار می توانید با افزایش میزان اطلاعات خود راجع به بیماری تان و یادگیری دانسته های دقیق و صحیح و به کار گرفتن آنها، به خودتان کمک کنید. پزشک و متخصص تغذیه بهترین کسانی هستند که می توانند درباره روش های جدید درمان سلیاک به شما اطلاعات بدهند یا منابع معتبری را به شما معرفی کنند که با استفاده از آنها راجع به بیماری مزمن خود بیشتر بدانید. به این ترتیب، می توانید با لین بیماری کنار بیایید و کیفیت زندگی خود را بهتر و بهتر کنید.
نکاتی درباره سلیاک
- مبتلایان به این بیماری نمی توانند گلوتن را تحمل کنند، گلوتن پروتئینی است که در گندم، چاودار، و جو یافت می شود. (به خصوص اگر آن ها در پروسه تولید در معرض گندم یا دیگر منابع حاوی گلوتن قرار گیرند).
- اگر سلیاک درمان نشود روده کوچک آسیب می بیند و نمی تواند مواد مغذی موجود در غذاها را جذب کند که این حالت می تواند به سوءتغذیه منجر شود.
- اگر بیماران سراغ درمان نروند یا آن را سرسری بگیرند، ممکن است به بیماری های دیگری مانند لنفوم، پوکی استخوان، کم خونی (آنمی) و تشنج دچار شوند.
- بیماران ممکن است علایم سلیاک را داشته باشد یا بدون علامت باشد.
- روش های تشخیص این بیماری عبارتند از آزمایشات خون و نمونه برداری از روده کوچک.
- سلیاک یک بیماری ارثی است به همین خاطر بهتر است اعضای خانواده بیمار هم مورد آزمایش قرار گیرند و با رعایت یک رژیم غذایی که هیچ گونه غذای حاوی گلوتن در آن نباشد، کنترل می شود. بیمار باید این رژیم غذایی را برای همه عمر رعایت کند.
- یک متخصص تغذیه می تواند روش های جدید درمان سلیاک به بیمار یاد بدهد و به او بگوید چه غذاهایی بخورد و چه چیزهایی را اصلاً نخورد، به او بیاموزد که حتماً هنگام خرید هر غذایی برچسب روی بسته بندی را با دقت بخواند و راه کارهای دیگری در اختیارش بگذارد که با به کارگیری آن ها بیماری اش را بهت و مؤثرتر کنترل کند.
برای آشنایی با ” علائم و نشانه های سلیاک ” بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: کتاب درمان بیماری های معده