اساس یک رژیم غذایی صاف کننده شکم، یک الگوی غذایی متناسب که میزان انرژی آن محدود شده است، می باشد. از طرف دیگر، رژیم غذایی مناسب برای چاقی شکمی حاوی مقادیر کافی از سبزیجات، میوه جات و غلات سبوس دار است. رژیم چاقی شکمی، همان چیزی است که به طور متداول تحت عنوان “رژیم مدیترانه ای” معروف می باشد. در این نوع رژیم، توصیه می گردد انرژی دریافتی شما به طور ناگهانی کم نگردد و حاوی انرژی ای معادل با 1600 کالری باشد.
رژیم لاغری برای چاقی شکمی
در رژیم چاقی شکمی، بر مصرف یک سری مواد غذایی تاکید می شود از جمله: غلات سبوس دار، میوه ها، سبزی ها ، آجیل، حبوبات، شیر و لبنیات کم چرب و کمی گوشت قرمز (مصرف گوشت قرمز در حدود یک بار درهفته). خیلی از رژیم های تبلیغاتی تضمین کننده ی لاغری شکم، بر مصرف چربی های تک زنجیره ای غیر اشباع مانند روغن زیتون یا روغن آفتابگردان تاکید دارند. اگرچه مصرف چربی های سالم در کنترل چاقی و به ویژه چاقی شکمی مفید است، ولی به تنهایی موثر نخواهد بود، زیرا به هر حال حاوی انرژی فراوان می باشند.
امروزه داشتن شکمی صاف و تخت به لطف میان وعدههای متنوع و پرکالری برای بعضی افراد به یک رؤیای دست نیافتنی مبدل گشته است. این افراد همیشه دغدغه سایز و اندازه لباس خود را دارند و گاهی اوقات حتی از بیان سایز شلوار خود اِبا میکنند. باید اذعان داشت که چاقی شکمی هم مانند چاقی عمومی بدن یکشبه یا یکماهه به وجود نمیآید، بلکه کاملاً تدریجی است. بنابراین لازم است همانگونه که به وضع ظاهر لباس خود در محیط بیرون اهمیت میدهیم و قبل از خروج از منزل تک تک موارد را ارزیابی میکنیم، به آراستگی باطن و جسم خود نیز بیندیشیم و حفظ سلامتی خود را در اولویت قرار دهیم.
در چاقی شکمی که به چاقی سیبی شکل معروف است، چربی در قسمتهای بالای بدن، یعنی شکم و دور کمر جمع میشود و عوارض آن به مراتب حادتر و خطرناکتر از انواع دیگر چاقی است؛ به طوری که بیماری قلبی و عروقی، مقاومت به انسولین (که بیماری دیابت را به همراه دارد)، افزایش کلسترول و چربی خون در این افراد شایعتر است. تنوع زیاد میان وعدههای غذایی و انواع و اقسام طعمدهندههایی که به آنها اضافه میشود، هر بینندهای را به سوی خود میکشاند؛ اما باید گفت که تمامی میانوعدههای کارخانهای به علت داشتن مقادیر زیادی نمک و انواع طعمدهندهها، باعث افزایش دریافت کالری و در نهایت چاقی میشوند. بر اساس پژوهشهای جدید، مصرف بیش از حد هلههوله تأثیر منفی بیشتری روی چاقی شکمی دارد و بیشتر از سایر مواد غذایی پرکالری باعث چاقی موضعی (مثلاً در ناحیه شکم و پهلوها) میشود.
چاقی موضعی در شکم مهمترین و شایعترین نوع چاقی های موضعی می باشد و اهمیت آن از این روست که بطور مستقیم با دیابت نوع 2 و سلامت قلبی عروقی فرد رابطه دارد. متاسفانه چاقی شکم هم در بانوان بسیار دیده می شود هم در آقایان؛ از سویی دیگر شما می توانید در هر سنی افراد مبتلا به چاقی شکم را مشاهده نمائید. در کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و البته هر قدر به سنین بالاتر می رسیم درصد افراد با شکم های بزرگتر بیشتر می شود.
روشی که برای لاغری جدیدا استفاده می شود روش بالون معده است که نسبت به بقیه روش های جدید درمان چاقی عوارض کمتری دارد.
منبع: بهترین ها. زیباشو. تبیان