فهرست مطالب
ازوفاژیت (التهاب مری)
ریفلاکس معده به مری یک اصطلاح پزشکی برای بیان سوزش سر معده یا ترش کردن می باشد. گرچه هیچ کس نمی داند چرا بعضی افراد مبتلا به ریفلاکس اسید معده و سوزش سر دل، دچار ازوفاژیت می شوند و بعضی دیگر دچار آن نمی شوند، اما این مشکل در افراد سیگاری بیشتر بروز می کند. با درمان مناسب می توان ازوفاژیت را معالجه کرد اما اگر به مدت طولانی دچار ازوفاژیت هستید ممکن است دچار دو مشکل دیگر یعنی تنگ شدن مری و مری بارت نیز بشوید.
تنگ شدن مری
التهاب طولانی مدت مری می تواند منجر به زخم شدن و تنگ شدن مری شود که باعث اشکال در عمل بلع می شود. این بیماری نیاز به درمان اختصاصی در بیمارستان دارد. هرگونه اشکال در بلع باید توسط پزشک مورد بررسی کامل قرار گیرد.
مری بارت
بعد از چند سال که مری به طور دائم با اسید معده در تماس باشد به تدریج تغییراتی در مری ایجاد می شود. به این صورت که دیواره ی آن با مخاط محافظ آن شبیه معده می شود. این حالت را اصطلاحاً مری بارت می نامند چرا که اول بار شخصی به نام دکتر بارت آن را کشف نمود. در اکثر موارد این مشکل اثرات زیان باری را به وجود نمی آورد اما یکی از دلایل بروز سرطان مری می باشد. به همین علت باید در بیمارستان تحت معاینه و معالجه قرار گیرد.
در حال حاضر هیچ درمان مؤثری برای مری بارت وجود ندارد، گرچه ممکن است در آینده لیزر درمانی توسط آندوسکوپ نقش مهمی را برای درمان مری بارت ایفا نماید. مری بارت ممکن است بعد از چندین سال به سرطان مری تبدیل شود و بنابراین اگر دچار مشکلات شدیدی شده اید و جوان نیز هستید باید هر سال یکبار آندوسکوپی انجام دهید تا بتوانید علایم سرطان مری را که ممکن است به علت مری بارت بوجود آمده باشد را تشخیص دهید و اقدام به درمان آن نمایید. در صورت تشخیص چنین علایمی، تنها راه جلوگیری از پیشرفت سرطان این است که مقداری از مری به وسیله جراحی برداشته شود. بر اساس اینکه چه مقدار از مری به وسیله عمل جراحی باید برداشته شود، ممکن است لازم شود که معده به سمت بالا کشیده شود و یا اینکه به جای مری یک قسمت از روده قرار داده شود. مری بارت خود باعث بروز علایم نمی شود اما چنانچه به این بیماری مبتلا هستید ممکن است برای درمان علایم شدیدی که توسط ریفلاکس اسید معده به مری ایجاد شده درمان طولانی مدت با داروهای مهار کننده پمپ پروتون نیاز باشد.
منبع: کتاب سوء هاضمه