سوزش سردل به هنگام بارداری

[sbu_post_image]

سوزش‌ سردل‌ در زمان حاملگي‌ عبارت‌ است‌ از درد سوزشي‌ در قفسه‌ ی سينه‌ و قسمت‌ بالايي‌ شكم‌ در دوران‌ بارداري‌ یا به عبارتی به احساس سوزشي كه معمولاً از انتهاي جناغ سينه شروع شده و تا قسمت پايين گلو ادامه دارد نیز اطلاق می شود. گاهی سوزش سردل علامت های غیر معمول ایجاد می کند، مثلاً اگر بی دلیل سرفه می کنید یا اخیراً به آسم یا لارنژیت (گرفتگی صدا و زخم حنجره) مبتلا شده اید به پزشک مراجعه کنید، زیرا این امر نیز می تواند ناشی از اسید برگشتی معده باشد.

فهرست مطالب

علائم سوزش‌ سر دل‌ به‌ هنگام‌ حاملگي‌

وجود درد سوزشي‌ در مركز قفسه‌ سينه‌ و در قسمت‌ بالايي‌ شكم كه البته‌ غالباً با ترش‌ كردن‌ همراه‌ است، از علائم سوزش سردل حاملگی است، آروغ‌ زدن‌ نیز از دیگر علائم آن می باشد.

علل سوزش‌ سر دل‌ به‌ هنگام‌ حاملگي

‌سوزش‌ سر دل‌ ار تباطی به بیماری های ‌ قلبی‌ ندارد، بلکه علت این پديده تغييرات هورموني و فيزيكي و يا هردو مي باشد.در دوران حاملگي، جفت هورمون پروژسترون توليد مي كند كه نقش اصلی آن این است که باعث شل شدن عضلات صاف رحم مي شود. همچنين اين هورمون می تواند باعث شلی دريچه ی بين مري و معده شده كه در نهایت باعث برگشتن اسيد معده به داخل مري و احساس ناخوشايند سوزش مي شود ودر نتیجه پوشش‌ مخاطي‌ آن‌ را آزرده‌ مي‌سازد.همچنين جنين در حال رشد در اواخر حاملگي قسمت عمده ی فضاي شكمي را اشغال كرده و باعث كند شدن تخليه معده و رانده شدن اسيد معده به بالا و احساس سوزش سر دل مي شود .
البته بسياري از زنان احساس سوزش سر دل و عدم هضم غذا را در نيمه ی دوم حاملگي تجربه مي كنند، ولی متاسفانه اين مشكل تا زمان تولد فرزندتان با شما خواهد بود.
زیاده خوری ‌ و يا بلافاصله‌ درازكشيدن‌ بعد از غذاخوردن از دلایل دیگر سوزش است. ‌
سيگار كشيدن‌ و نوشيدن‌ الكل‌ نیز از دلایل دیگر آن است.

عوارض سوزش‌ سر دل‌ به‌ هنگام‌ حاملگي‌

اين‌ يك‌ مشكل‌ ناراحت‌كننده‌ اما بی خطر است‌ که پس‌ از تولد نوزاد‌ خود به‌ خود مرتفع‌ مي‌شود، مگر اين‌ كه‌ عامل‌ آن‌ ربطي‌ به‌ حاملگي‌ نداشته‌ باشد.
التهاب‌ و زخم‌ در قسمت‌ پاييني‌ مري‌ ندرتاً ایجاد می شود.در موارد شدید سوزش سردل ، برگشت اسید ممکن است منجر به زخم مری ، تنگی و مشکلات پیش سرطانی شود. سوزش سردل مزمنی که بطور مناسب درمان نشده باشد و سالها طول کشیده باشد، خطر سرطان مری را افزایش می دهد.

پیشگیری‌ از سوزش‌ سر دل‌ به‌ هنگام‌ حاملگي‌

از کارهای زیر در دوران بارداری به شدت پرهیز کنید:
•پرخوری
•دراز کشیدن بعد از خوردن غذا
•سیگار کشیدن
•نوشیدن الکل

روش های تشخیصی در سوزش سر دل

1-تست تنفسی :

یک لوله ی پلاستیکی در این تست از راه بینی وارد می کنند تا به این ترتیب فشار و مقدار اسید معده ی برگشتی به داخل مری را اندازه گیری کنند. این بررسی برای بیمارانی صورت می گیرد که علایم شدید و غیرطبیعی سوزش سردل دارند.

2-آندوسکوپی:

آندوسکوپی برای بررسی آسیبهای ناشی از سوزش سردل بهترین راه است. اگر چنانچه انجام آندوسکوپی ضروری باشد، طی حاملگی نیز بدون خطر است.
در این آزمایش یک لوله قابل انعطاف باریک را از دهان وارد مری ، معده و قسمت ابتدایی روده می کنند. البته معمولا پزشکان برای انجام آندوسکوپی پشت حنجره را با اسپری بی حس کننده، بی حس می کنند و آرامبخش داخل وریدی نیز تجویز می شود.

مقالات مرتبط

درمان دل درد

[sbu_post_image] تقریباً همه حداقل یک بار دل درد را تجربه کرده اند و در پی درمان آن باشند. دردهایی که می توانند به صورت خفیف

مطالعه »

رفلاکس معده درنوزاد

[sbu_post_image] از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی در کودکان می‌توان به رفلاکس معده به مری اشاره کرد که در همه سنین دیده می‌شود. رفلاکس به بیان ساده

مطالعه »

جدیدترین درمان چاقی

درمان چاقی با بالن معده جدیدترین درمان اضافه وزن است که امروزه کاربرد دارد و در سالهای اخیر خیلی شایع شده است، روش استفاده از بالن معده

مطالعه »
تماس با ما