[sbu_post_image]

 بسياري از زنان اولين بار در دوران حاملگي احساس سوزش سر دل دارند و اگر چه اين سوزش شايع و بي خطر است اما احساس ناخوشايندي مي باشد. سوزش سر دل (كه همچنين برگشت اسيد يا عدم هضم اسيدي ناميده مي شود) احساس سوزشي است كه معمولا از انتهاي جناغ سينه شروع شده و تا قسمت پايين گلو كشيده مي شود.علت اين پديده تغييرات هورموني و فيزيكي، و يا هردو، مي باشد.

در دوران حاملگي، جفت هورمون پروژسترون توليد مي كند كه باعث شل شدن عضلات صاف رحم مي شود. اين هورمون همچنين باعث شل شدن دريچه بين مري و معده شده كه باعث برگشت اسيد معده به داخل مري و احساس ناخوشايند سوزش مي شود. همچنين در اواخر حاملگي جنين در حال رشد فضاي شكمي را اشغال كرده، باعث كند شدن تخليه معده و بالا رانده شدن اسيد معده و احساس سوزش سر دل مي شود. بسياري از زنان احساس سوزش سر دل و عدم هضم غذا را در نيمه دوم حاملگي تجربه مي كنند. متاسفانه اين مشكل تا زمان تولد فرزندتان با شما خواهد بود.

رفع مشکل سوزش سردل دربارداری

با وجود اين كه شما نمي توانيد كاري كنيد كه سوزش سر دل(بعضیا میگن ترش کردن معده) كاملا از بين برود، اما راهكارهائي وجود دارد كه اين مشكل را كاهش مي دهد:

از خوردن غذاها و نوشيدنيهائي كه باعث ايجاد ناراحتي در معده مي شوند خودداري كنيد. بيشترين احتمال مربوط به نوشيدنيهاي گازدار، الكل (كه در هر صورت شما بايد از خوردن آن اجتناب كنيد)، كافئين، شكلات، مواد ترش و اسيدي مانند مركبات و آب ميوه ها، گوجه فرنگي، خردل و سركه، گوشتهاي فر آوري شده، مواد حاوي نعنا، غذاهاي ادويه دار، غذاهاي تند و شور، غذاهاي سرخ شده و غذاهاي چرب مي باشد.از مصرف موادی مثل سرکه، غذاهای ادویه‌ای، ترشی و خیارشور خودداری کنید.

موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است.
هر روز یک لیوان شیر بنوشید.

از خوردن زياد در يك وعده غذائي بپرهيزيد. به جاي آن وعده هاي كوچك و منظم و سروقت  را در طول روز جايگزين كنيد. وقت كافي براي خوردن و جويدن غذا در نظر بگيريد. فاصله‌های طولانی مدت بین هر وعده غذایی یکی دیگر از عوامل افزایش اسید معده است.بنابراین توصیه می‌شود زمان بین وعده‌ها را کوتاه‌تر کنید اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص دهید. مقداری برگ نعناع را در آب جوش بجوشانید و این جوشانده را یک لیوان بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.

مکیدن مقداری میخک عطاری یک راه کار موثر دیگر در این زمینه است. لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنی‌هایی شناخته شده هستند که اسید معده را کاهش داده و سوزش سردل را بهبود می‌دهند.

زنجبیل به هضم غذا کمک می‌کند چه به صورت پودر و یا به صورت کپسول باشد.

از آن جائي كه نمي خواهيد معده تان حجيم شود از خوردن مايعات زياد در هنگام غذا خوردن بپرهيزيد. (البته اين مهم است كه در دوران حاملگي روزانه 8 تا 10 ليوان آب بنوشيد، اما در بين وعده هاي غذائي)

بعد از غذا آدامس بجويد. اين كار باعث تحريك غدد بزاقي شده و بزاق اسيد را خنثي مي كند.

حداقل 2 تا 3 ساعت قبل از به خواب رفتن چيزي نخوريد تا زمان كافي براي هضم غذا وجود داشته باشد.

با گذاشتن چند بالش در زير سر خود و بالا آوردن قسمت فوقاني بدن كمك كنيد كه اسيد معده همان جائي بماند كه بايد باشد و با اين كار به هضم غذا كمك كنيد.

x9

 

همچنین نوشیدن یک لیوان شربت آب لیمو یک ساعت قبل از ناهار علائم این مشکل را کاهش می‌دهد. علاوه بر این‌ها مصرف سبزیجاتی مثل کلم، کدو حلوایی، لوبیا، هویج و پیاز بهاری در کاهش علائم ترش کردگی معده موثر است.

وزن مناسب را در دوران حاملگي كسب كنيد و به پيشنهاداتي كه پزشكتان به شما مي دهد توجه كنيد.

لباس راحت و گشاد بپوشيد و از ايجاد هر نوع فشار در اطراف كمر و شكم خودداري كنيد

به جاي خم شدن از كمر، از زانو خم شويد

سيگار نكشيد (سيگار كشيدن عادتي است كه قبل از حامله شدن بايد ترك كنيد).سیگار و الکل هر دو اسید معده را افزایش می‌دهند اما در عوض جویدن آدامس به دلیل تولید بزاق و کمک به حرکت غذا در مجاری گوارشی، علائم سوزش سردل را کاهش می‌دهد.

داروهاي ضد اسيدي كه در داروخانه ها در دسترس هستند و حاوي منيزيم و كلسيم مي باشند ممكن است كه اين مشكل را كاهش دهند، اما اول با پزشك خود مشورت كنيد زيرا بعضي از انواع آنها داراي مقدار زيادي سديم مي باشند. اگر هيچيك از راهكارهاي بالا موفقيت آميز نبود بايد به پزشك مراجعه كنيد.

 

برای اطلاع ازچگونگی درمان سوزش سردل دربارداری بروی لینک کلیک کنید.