سوزش سردل و بیماری های مری

بیمارانی که به مدت طولانی مبتلا به GERD هستند می توانند عوارض بسیار خطرناکی داشته باشند. در ادامه بیشتر با بیماری سوزش سردل و بیماری های مری آشنا خواهیم شد:

فهرست مطالب

عوارض

  • تنگی معده

تنگی معده نتیجه ی تماس مداوم و مزمن اسید با دیواره معده بر اثر سوزش سردل و بیماری های مری است که به دلیل آسیب وارده این ناحیه به صورت پیاپی زخم شده و در پایان، آثار بیماری در نواحی تحتانی مری پدید می آید. بیماران از گیرکردن غذا در نواحی تحتانی مری شکایت دارند. در این زمان به علت تنگ شدن شدید قسمت تحتانی مری، سایر علایم GERD در ظاهر، بهبود پیدا می کند و علایم پس زدن اسید دیده نمی شود. استفاده از داروهای مهارکننده پمپ پروتون و گشاد کردن مری از جمله درمان هایی است که برای پیشگیری از تنگی نواحی تحتانی مری لازم است به کار رود.

  • مری بارت

مهم ترین و جدی ترین عارضه مزمن سوزش سردل و بیماری های مری، مری بارت است. در این عارضه مخاط مری مشابه مخاط روده ها می شود و امکان دارد بیماران بگویند علایمشان تخفیف یافته و ظاهراً بهبود یافته اند و احساس راحتی کنند. اما متاسفانه این شرایط، شرایط پیش از بروز سرطان است. احتمال سرطان مری در افرادی که مبتلا به مری بات هستند تا حد 30 درصد است. این بیماران باید توسط یک متخصص گوارش کارآزموده اندوسکوپی شوند تا از این نظر به طور کامل تحت بررسی قرار گیرند.عدم توجه به علامت های سوزش سردل می تواند منجر به پیشامدهای خطرناکی شود.

شدت سوزش سردل و بیماری های مری

بیماری های مری معمولاً به اشکال مختلف خود را نشان می دهند، اما سوزش سردل یکی از شایع ترین آنهاست.

این مشکلات گوارشی به وسیله چند فاکتور تخمین زده می شود:

1 – مدت زمانی که سوزش سردل به طول می انجامد.

2 – چند وقت به چند وقت علایم  سوزش سردل خود را نشان می دهد و درنهایت شدت علایم چقدر است. تا زمانی که مخاط مری نسبت به محتویات و ترشحات معده حساس است، تماس طولانی و مدام مخاط با محتویات معده باعث می شود عوارضی همچون التهاب، زخم، خونریزی و انسداد مشاهده شود. همچنین امکان دارد شرایطی موسوم به مری بارت به وجود آید.

مری بارت زمانی به وجود می آید که به دلیل آسیب شدید به مخاط مری، مری سعی میکند با جایگزین کردن سلول های مخاطی خود را در برابر آسیب ناشی از محتویات معده حفظ کند. پژوهش ها نشان داده اند هنگامی که مدت علایم و دوره آن بیشتر طول بکشد. عوارضی هم که مری را درگیر خواهدکرد بیشتر خواهد بود. همچنین پژوهش ها نشان داده است همیشه سوزش سردل و بیماری های مری درازمدت، التهاب نیست بلکه موارد مری بارت بیشتر در میان مبتلایان به چشم می خورد. بیمارانی که سابقه التهاب در گذشته را داشته و از علایم ریفلاکس نیز شکایت دارند بیشتر به مری بارت مبتلا می شوند تا بیمارانی که سابقه التهاب را هرگز نداشته اند. نشانه های مداوم و مکرر هرگز نباید نادیده گرفته شود. با ملاقات هرچه زودتر پزشکتان و درمان علت به وجود آورنده این مشکلات گوارشی می توانید از عوارض آنها در امان بمانید.

این عارضه مشکلی شایع است که باید جدی گرفته شود چرا که بیماری ناچیز و پیش پا افتاده ای نیست. اگر شما در حال حاضر از سوزش سردل ، به طور مداوم، رنج می برید می توانید برای تسکین علایم و درد خود از آنتی اسیدها و مهارکننده ها H2 که در دسترستان قرار دارد استفاده کنید. اگر شما در حال حاضر بیش از 2 بار در هفته دچار سوزش سردل می شوید، امکان دارد دچار پس زدن اسید شده باشید و در صورتی که آن را ساده بپندارید و درمان نکنید دچار مشکلات جدی تری خواهید شد. اگر شما با وجود استفاده از داروهای بدون نسخه که برای درمان علایم این مشکلات گوارشی به کار می روند، همچنان از نشانه های سوزش سردل و بیماری های مری رنج می برید با پزشکتان ملاقات کنید تا درمان های کامل تری را انجام دهید. سوزش سردل و بیماری های مری علتی فیزیکی دارد و شما مقصر نیستید و می توانید با کمک پزشک متخصص، خود را درمان کنید. با یک درمان مؤثر و اصولی، استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک و سایر درمان هایی که امروزه به راحتی در دسترس است، می توانید علایم را از بین ببرید و از بروز عوارض بالقوه خطرناک، پیشگیری و کیفیت زندگی خود را همچنان حفظ کنید.

بر اساس معیارهای درجه بندی ریشتر خود را ارزیابی کنید.این مشکلات گوارشی چقدر برای شما ناراحت کننده است، مواردی که سبب وخیم و جدی شدن بیماری شما می شود چیست؟ در صورتی که مایل هستید جواب این سئوال ها را بدانید، آزمایش ساده ای وجود دارد که خودتان می توانید انجام دهید تا آگاهی بیشتری پیدا کنید. به خاطر داشته باشید اگر شما بیش از 2 بار در هفته سوزش سردل دارید و یا اگر با وجود مصرف داروهای بدون نسخه پزشک همچنان از علایم سوزش سردل رنج می برید باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید. اگر میخواهید گامی برای درمان و رهایی از این مشکلات بردارید، از معیار درجه بندی ریشتر استفاده کنید.

نشانه های سوزش سردل

  • احساس ناراحتی و درد در ناحیه پشت استخوان جناغ که به نظر می آید این درد از نواحی فوقانی معده منشأ می گیرد.
  • احساس سوزش در پشت گلو
  • احساس طعم تلخ و زننده اسید در دهان.
  • احساس سوزش سردل و یا سوء هاضمه ناشی از تولید بیش از حد اسید را بیش از 2 بار درهفته

اگر 2 و یا تعداد بیشتری از علایم بالا را دارید، امکان دارد مبتلا به سوزش سردل باشید. برای اطمینان بیشتر به پزشک معالج و یا متخصص گوارشتان مراجعه کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند زندگی بدون دردی داشته باشید.

منبع: کتاب سوزش سردل و خونریزی گوارشی

مقالات مرتبط

پیشگیری ودرمان ریفلاکس

[sbu_post_image] اگر شما دائما احساس سوزش در قفسه سینه و گلوی خود دارید، احتمالا به رفلاکس معده دچار شده‌اید. عارضه‌ای که در اصطلاح عامیانه به

مطالعه »

داروی ناقلین هپاتیت ب

[sbu_post_image] رعایت دستورات بهداشتی و مراجعات دوره ای به پزشک برای ناقلین هپاتیت ب از اهمیت زیادی برخوردار است. تا به امروز داروی ناقلین بیماری

مطالعه »

تاثیرات کبد چرب

[sbu_post_image] موارد بیشتری از کبد چرب به خصوص در بین بیماران دارای اضافه وزن مشاهده می شود. شاید برای غازها خوب باشد که جگرشان چرب

مطالعه »
تماس با ما