داروی سوزش سر دل

[sbu_post_image]

بیشتر از 60 میلیون آمریکایی ماهی یکبار سوزش سر دل یا سوء هاضمه اسیدی را تجربه می کنند و بعضی مطالعات نشان می دهد که حدود 15 میلیون آمریکایی هرروز این عارضه را تجربه می کنند. نشانه های سوزش سر دل که با عنوان سوء جذب اسید معده نیز شناخته می شود، در افراد کهنسال و زنان باردار شایع تر است.

ریفلاکس گاستروازوفاژیال (معده ای- مری) حالت فیزیکی است که در آن، اسید معده از معده به سمت بالا و به داخل مری پس می زند. افراد زمانی سوزش سر دل را تجربه می کنند که میزان زیادی اسید به داخل مری پس زده شود. بیشتر بیماران این مشکل گوارشی را به صورت یک احساس سوزش ناراحت کننده که در پشت استخوان جناغ احساس می شود و به سمت گردن و گلو انتشار می یابد توصیف می کنند. برخی هم این تجربه را به صورت احساس ترش کردن و یا تلخی ناشی از اسید در پشت حلق احساس می کنند. علایم این عارضه ممکن است چند ساعت طول بکشد و عموماً بعد از خوردن غذا بدتر می شود. همه ما ممکن است در بعضی شرایط، این ناراحتی را داشته باشیم. سوزش سر دل مستمر (2 بار یا بیشتر در هفته)، گیر کردن غذا، خونریزی، کاهش وزن، و مشکلاتی شبیه این موارد به عنوان بیماری GERD شناخته می شود.

فهرست مطالب

علل

برای شناخت بیماری ریفلاکس معده ای- مری (GERD) در ابتدا لازم است علت های سوزش سر دل را بشناسیم . بسیاری از افراد این مشکل گوتذشی را زمانی تجربه می کنند که مخاط مری آنها در یک دوره زمانی به مدت طولانی در تماس باشیره معده قرار گیرد. شیره معده از اسید، آنزیم های هضم کننده غذا و سایر مواد زیان آور تشکیل شده است. تماس طولانی مخاط مری با شیره معده به مری صدمه می زند و سبب ایجاد حالت ناخوشایند سوزش می شود. به طور طبیعی، دریچه ماهیچه ای در قسمت انتهایی مری قرار دارد که با نام دریچه ی انتهایی مری یا LES شناخته می شود که اسید را در درون معده و دور از مری نگه می دارد. در بیماری ریفلاکس معده ای- مری یا GERD، LES غالباً به حالت شل و استراحت است که باعث می شود اسید معده برگشت پیدا کند و یا به سمت عقب و داخل مری وارد شود.

درمان سوزش سر دل گذرا

در بیشتر بیماران، پزشکان دریافتند که سوزش سر دل گذرا با تغییر روش زندگی به خوبی قابل کنترل است و استفاده از داروهای بدون نیاز به نسخه نیز می تواند کمک کننده باشد.

– از خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که باعث سوزش سر دل می شوند پرهیز کنید: شکلات، قهوه، قرص های تغذیه ای، فلفل، غذاهای چرب و ادویه دار، سس گوجه فرنگی و مشروبات الکلی.

– از مصرف دخانیات پرهیز کنید. توتون سبب می شود ترشح بزاق کم شود که خود یک خنثی کننده اسید نیز محسوب می شود. توتون سبب تحریک تولید اسید در معده و شل شدن دریچه بین مری و معده می شود که باعث ریفلاکس اسید اتفاق بیفتد. وزن خود را در صورتی که خیلی چاق هستید، کاهش دهید.

– دو سه ساعت قبل خواب، غذا نخورید.

– برای سوزش سر دل گذرا، می توان از داروهای قابل تجویز بدون نسخه پزشک (OTC) که شامل آنتی اسیدها و H2 بلوکرهاست استفاده کرد.

دارو درمانی

تعداد بسیاری از آمریکایی ها از آنتی اسیدهایی که بدون نسخه پزشک قابل تهیه هستند و سایر داروهایی که به راحتی می توان تهیه کرد برای درمان شکایت های کوچک دستگاه گوارش و سوزش سر دل استفاده می کنند. به تازگی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) فروش داروهای قابل استفاده بدون نسخه پزشک را که برای عموم قابل تهیه هستند و می توانند اسید معده را خنثی کنند به تصویب رسانده است. این داروها که بیشتر از گروه H2 بلوکر (بلوک کننده گیرنده های H2) هستند، همانطور که گفته شد می توانند اسید معده را خنثی کنند و به همین دلیل برای درمان سوزش سر دل مؤثر هستند. در کشور ما، هیچ دارویی بدون نسخه پزشک قابل تهیه و استفاده نیست. در آمریکا داروهای بدون نسخه، نقش بسیار مؤثری در درمان و بهبود علایم این گونه بیماران دارند. دوره های مکرر سوزش سر دل یا سوء هاضمه اسیدی شاید نشانه ای از اتفاقات جدی تری باشند که در صورت عدم درمان، ممکن است سبب پدید آمدن مشکلات بیشتری شوند. اگر بیمار از داروهای بدون نسخه بیشتر از 2 بار در هفته استفاده می کند، باید با پزشک خود مشورت کند تا پیش از انجام بررسی های تشخیصی لازم، روش های درمانی ویژه ای آغاز شود که شامل داروهای قویتری هستند که بدون نسخه قابل دریافت نیستند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” علائم سوزش سر دل ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سوزش سر دل مطالعه فرمایید.

منبع: کتاب سوزش سردل و خونریزی گوارشی

مقالات مرتبط

التهاب لوزالمعده

لوزالمعده حاوي دو گروه سلول‌ است. يک گروه سلول هايي که در داخل آن ها آنزيم‌هاي لازم براي هضم مواد غذايي ساخته مي ‌شود و سلول‌هاي ديگري

مطالعه »

آندوسکوپی

[sbu_post_image] آندوسکوپی روشی است که پزشک توسط آن داخل بدن بیمار را مشاهده و بررسی می کند . وسیله ای هم که برای این کار

مطالعه »
تماس با ما