سوزش سر دل به علت ریفلاکس معده

[sbu_post_image]

چند وقتی است که معده‌تان مدام می‌سوزد و ترش می‌کنید. کلافه می‌شوید و به پزشک متخصص سوزش سر دل مراجعه می‌کنید و مشکل‌تان را توضیح می‌دهید. آقای دکتر با همان لباس سفید و لحن آرام همیشگی می‌گوید: «شما دچار ریفلاکس معده هستید. به زبان ساده‌تر این که محتویات معده‌تان به مری برمی‌گردد و دچار سوزش معده می‌شوید.» سپس کلی غذا را برایتان ممنوع می‌کند و می‌رسد به نوشیدنی‌های مورد ‌علاقه‌تان: «چای ممنوع! قهوه ممنوع! هات‌چاکلت ممنوع! نوشابه ممنوع! به طور کلی نوشیدنی‌های کافئین‌دار ممنوع! سرکه ممنوع! و…». قیافه‌تان به شکل یک علامت سوال بزرگ درمی‌آید.

سوزش سردل یك علامتی است كه مهمترین علت آن ریفلاكس محتویات معده به مری است. در افراد نرمال هم به طور معمول در 24 ساعت یك یا دو بار سوزش سردل تجربه می شود ولی زمانی كه این مشكل كیفیت زندگی را مختل كند و تكرار شود در این صورت باید بررسی بیشتری انجام شود. هر مریضی كه با سوزش سردل به پزشك مراجعه می كند در صورتی كه این سوزش همراه با علائم هشدار دهنده مانند استفراغ خونی و كاهش وزن باشد باید بررسی بیشتری با اندوسكوپی شود.

مریضی كه با علائم بیماری رفلاکس معده مراجعه می كنند حتما باید به لحاظ اینكه مشكلات قلبی و عروقی داشته باشد سوال های بیشتری صورت گیرد و اگر مریض گفت كه پشت جناق احساس سنگینی همراه با سوزش می كنم و یا این حالت انتشار پیدا می كند در این صورت باید در نظر داشته باشیم كه ممكن است مریض مشكل قلبی داشته باشد همچنین اگر كسی بیشتر از 5 سال سوزش سر دل داشت حتما باید به پزشك متخصص سوزش سر دل مراجعه كند تا مورد بررسی قرار گیرد.

سوزش سر دل به علت ریفلاکس معده احساس ناخوشایندی است و در صورت شدت گرفتن، زندگی را به کام هر کسی تلخ می‌کند. مخلوط شیر و عسل یکی از بهترین ترکیبات مفید برای بیماران مبتلا به عارضه ریفلاکس معده است. به​علاوه چای سبز و چای بابونه نیز از دم‌نوش‌های مفیدی هستند که به جای چای معمولی یا قهوه که تشدید‌کننده ریفلاکس هستند، قابل استفاده است. بدون شک دل کندن از چای یا قهوه برای خیلی‌ها سخت است، اما می‌توان شرایطی ایجاد کرد که این قبیل نوشیدنی‌های مضر مشکل کمتری ایجاد کنند. این نوشیدنی‌های مشکل‌ساز باید زمانی مصرف شوند که معده خالی است؛ اگر چای میل دارید سعی کنید داخل فنجان‌تان کمی عسل بریزید تا مشکل کمتری ایجاد شود. نکته مهم دیگر این که ضمن مصرف وعده‌های غذایی کم‌حجم و غیرمحرک، سعی کنید یک ساعت قبل از غذا و تا دو ساعت بعد از آن، نوشیدنی استفاده نکنید.

آشنایی با درمان ریفلاکس اسید معده به مری (کلیک کنید)

منبع: اکاایران. فردا نیوز

مقالات مرتبط

یرقان یا زردی

[sbu_post_image] یرقان یا زردی (به انگلیسی: icterus یا Jaundice) به معنی تغییر رنگ و زرد شدن پوست، صلبیه و غشاهای مخاطی ناشی از بالا رفتن

مطالعه »

درمان بیماری کبد چرب

[sbu_post_image] فهرست مطالب دارو درمانی پزشکی مرسوم در حال تحقیق روی داروهای متعدد برای درمان بیماری کبد چرب است. این داروها شامل Ursodeoxycholic acid (نوعی نمک

مطالعه »
تماس با ما