سوزش معده و خرابی دندان ها

[sbu_post_image]

برای درک بهتر هر آنچه که باعث سوزش سر دل یا قفسه سینه می شود، باید به بلع و مصرف مواد غذایی توجه داشت. زمانی که شما غذا را می بلعید، این ماده از طریق مری وارد معده شما می شود. عضلات اسفنگتر بین مری و معده همانند یک درب کشویی عمل می کنند و با ورود غذا به معده، دیگر اجازه خارج شدن غذا را نمی دهند. شايعترين علت سوزش معده برگشت محتويات اسيدي معده به مري است اما برگشت محتويات غير اسيدي مي تواند با سوزش سردل همراه باشد منتها گاهي اوقات ممكن است بيماران مشكلات قلبي را به صورت سوزش معده و احساس ناراحتي در ناحيه زير جناق يا حتي پشت جناق ذكر كنند.

احساس سوزش دردناک در وسط قفسه سینه یکی از مشخصه های برگشت اسید معده به مری است. و از دیگر علایم ریفلاکس شدید اسید معده می توان به بلع مشکل غذا، احساس گیرکردن غذا در قفسه سینه یا گلو و برگشت مختصری از محتویات معده به دهان که شامل یک مایع ترش مزه است، اشاره کرد.

تاثیر رفلاکس اسید معده بر دندان ها

سوزش معده، معمولا عوارض چندانی ندارد اما با این حال در صورت رفلکس های شدید و مکرر و عدم درمان و جدی نگرفتن برگشت اسید معده، می تواند مزمن شود و خطر ابتلا به عفونت مری، زخم مری و حتی شرایط پیش سرطانی به نام مری بارت را ایجاد کند. در بیماری رفلاکس معده، محتویات معده شامل اسید آن به داخل مری باز می گردد در حالی که در هر چند بسیاری از دندانپزشکان از تاثیر این بیماری در فرسایش دندانها مطلع هستند اما اغلب مردم و بیماران از این رابطه بی اطلاع هستند و همین بی اطلاعی می تواند عامل آسیب دیدگی شدیدتر دندانها باشد. بیماری رفلاکس معده – روده که با عنوان رفلاکس اسیدی نیز نامیده می شود عامل بروز سوزش سردل مزمن است.

شرایط طبیعی به دلیل بسته شدن دریچه معده نباید این اتفاق بیافتد. اسید معده که به داخل مری بازگشته است گاهی حتی به دهان می رسد و احساس درد و سوزش شدید ایجاد می کند. این اسید معده به قدری قوی است که می تواند به طور مستقیم روی سطح دندان تاثیر گذاشته و با فرسایش مینای دندان به تدریج لایه های نرم تر دندان ها را نیز از بین می برد.

برای درمان سوزش سردل، مصرف داروهای آنتی اسیدها مفید است. اما این روش تنها باعث تسکین موقت می شود و اگر سوزش معده شما بیش از دو هفته طول کشید و زندگی طبیعی شما را دچار اختلال کرد حتما به پزشک متخصص سوزش سر دل مراجعه کنید. این نکته را فراموش نکنید که استفاده بیش از حد از داروهای ضد اسید می تواند عوارض جانبی جدی را به دنبال داشته باشد بنابراین بهتر است که قبل از استفاده از هر نوع دارویی با پزشک مشورت کنید.

اگر تغيير سبك زندگي و مصرف آنتي اسيد در بهبود علائم سوزش معده شما كمكي نكرد، به پزشك متخصص سوزش سر دل مراجعه كنيد تا داروي ديگر يا يك سري آزمايش براي شما تجويز كند. اين آزمايشات شامل عكس برداري از قفسه سينه براي بررسي وجود زخم، ارزيابي وضعيت اسيد داخل مري، آندوسكوپي مري و پيدا كردن باكتري مولد زخم است.

منبع: خبرگزاری دانا. پارسی طب

مقالات مرتبط

علت دل درد در کودکان

[sbu_post_image] کودکان همیشه نمی توانند بگویند چه چیزی باعث دل درد در آنها شده است و چه احساسی دارند. بنابراین شما به عنوان والدین باید

مطالعه »

مدفوع به رنگ قرمز

مدفوع به رنگ خاک رس (Glay- Colored stools) به دلیل تخریب سلول های کبدی یا انسداد مجاری صفراوی است که با تشکیل یا آزادسازی رنگدانه

مطالعه »

دل پیچه

[sbu_post_image] دردی است که به علت ناراحتی روده است. البته دل پیچه بدون بیرون روی (اسهال) سببش گاهی رطوبتهایی است که بعلت کمی حرارت دفع نمی

مطالعه »
تماس با ما