[sbu_post_image]
در اغلب موارد شناسایی ناقلین هپاتیت ب، به دنبال اهدای خون و مشخص شدن وجود آلودگی با ویروس هپاتیت ب به پزشک آشکار می شود. ناقلین بیماری معمولاً هیچگونه علامتی ندارند و از آلوده بودن خود نیز اظهار تعجب می نمایند. مدتی پس از اهدای خون، سازمان انتقال خون ایران با ارسال نامه و کارتی احتمال وجود عفونت در خون ناقلین هپاتیت ب را متذکر می شود و ضمن درخواست از آن فرد جهت مراجعه به مراکز انتقال خون، آزمایشات تکمیلی برای وی انجام داده و در صورت تأیید نهایی وجود عفونت در خون دستورهای بهداشتی لازم به وی و خانواده اش داده می شود.
توجه فرمایید:
کسانی که سابقه ی هپاتیت داشته و یا یک فرد آلوده به این بیماری در خانواده دارند، نباید خون اهدا کننده و ابتدا با دادن آزمایش HBsAg خون وضعیت خود را مشخص نمایند.
تشخیص هپاتیت
از شیوه های دیگر تشخیص هپاتیت ب انجام آزمایش HBsAg به عنوان آزمایشات دوره ای می باشد. به دنبال کشف یک مورد HBsAg مثبت در آزمایش آنزیم های کبدی، انجام این آزمایش در خواهر، برادر، والدین، همسر و فرزندان ضروری است. ممکن است به دنبال اطلاع از بیماری خود غمگین و ناراحت شوید. بر اعصاب خود مسلط شوید. به فکر آینده ی خود باشید و برای بررسی پیشگیری و کسب اطلاعات به درمانگاه های هپاتیت مراجعه کنید.
توصیه ی مهم سازمان انتقال خون ایران: «ناقل محترم هپاتیت ب لطفاً از اهداء خون مجدد خودداری کن.»
با توجه به اینکه هنگام اهداء کنندگان خون، از لوازم یکبار مصرف و بدون آلودگی استفاده می شود خطر انتقال هپاتیت ب به اهداء کنندگان اصلاً وجود ندارد ولی آنچه مهم و شایع است این است که در شناسایی ناقلین بیماری، بسیاری از اهداکنندگان هنگام اهداء خون آدرس دقیق پستی خود را ذکر نمی کنند و این موضوع بسیار مهم است زیرا سازمان انتقال خون پس از مشخص شدن ابتلای یک اهداء کننده خون به هپاتیت ب در ارسال نامه به او و جلوگیری از اهدای مجدد او اصرار دارد.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” تشخیص و درمان هپاتیت B ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تشخیص هپاتیت مطالعه فرمایید.
منبع: کتاب ناقل هپاتیت