علائم و نشانه های سوء هاضمه

از هر چهارنفری که مبتلا به سوء هاضمه هستند سه نفر آنها توسط پزشک درمان نمی شوند. آنها با تغییراتی در نحوه زندگی خود و تهیه داروهای بدون نسخه به درمان خود می پردازند. یکی از اهداف این طلب این است که به شما کمک کند تا بتواند تصمیم بگیرید آیا لازم است چه وقت مراجعه کنید. اگر فرد هر کدام از این سه مورد زیر را در خود احساس کرد می بایست به پزشک مراجعه کند.

علایم خطرناک سوء هاضمه

چنانچه دچار علایمی که به آن خطرناک می گویند هستید، بدون معطلی باید به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است این علایم به علت بیماری خطرناکی مانند سرطان معده باشند. تشخیص و درمان سریع، شانس بهبودی و معالجه را افزایش می دهد. همچنین اگر دچار هر یک از علایم زیر شُدید سریعاً به پزشک متخصص گوارش مراجعه نمایید.

  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بروز سوء هاضمه در هنگام مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی
  • بی اشتهایی
  • مشکل قورت دادن و بلعیدن
  • استفراغ خونی یا استفراغ موادی به رنگ قهوه ای
  • دفع مدفوع خونی

اگر چه سوء هاضمه بدون علایم خطرناک را می توان در خانه با تغییراتی در نحوه زندگی و تهیه داروهای بدون نسخه مانند داروهای آنتی اسید (ضداسید) درمان کرد اما چنانچه بعد از دو هفته این علایم بهبود نیافتند خوددرمانی را قطع کرده و سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

علایم غیر عادی سوء هاضمه

اگر بعداز 40 سالگی برای اولین بار دچار سوء هاضمه شدید یا دچار نوعی سوء هاضمه شدید که قبلاً به آن مبتلا نبوده اید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پزشک قبل از درمان آزمایشات و معاینات مختلفی را انجام دهد.
چنانچه سوء هاضمه فرد بعد از دو هفته با درمان های خانگی ساده بهبود نیافت، سریعاً و بدون معطلی باید به پزشک مراجعه کرد. ابتدا او سؤالات بسیار زیادی درباره علایمی که فرد دچار آن شده است می پرسد. مثلاً چه مدت است این علایم بروز یافته اند؛ چه چیزی باعث بروز آنها شده و چه چیزی باعث تسکین آنها می شود. سپس با معاینه فیزیکی شکم محل درد را تشخیص می دهد. او با این کار سلامت عمومی فرد را نیز بررسی می کند. بعضی مواقع ممکن است پزشک اطمینان داشته باشد که می تواند مشکل فرد را بر طرف سازد اما در صورت عدم اطمینان، فرد را جهت آزمایشات بیشتر به بیمارستان ارجاع می دهد. در حقیقت افرادی که مبتلا به سوء هاضمه هستند نیاز به آزمایشات اضافی ندارند و پزشک می تواند بر اساس علایم بالینی به طور صحیح بیماری را تشخیص بدهد و سپس آن را درمان نماید. چنان چه شخص دچار ریفلاکس اسید معده به مری باشد، معمولاً پزشک تغییر در نحوه زندگی با یا بدون داروهای ضد اسید را توصیه می نماید.

منبع: کتاب سوء هاضمه

مقالات مرتبط

تقویت کننده های کبد

[sbu_post_image] تقویت کننده های کبد لیواتن برای درمان های طبیعی کبد زیادی با اسم های مشابه در بازار وجود دارند مثل لیواتن و غیره که فرمول

مطالعه »

درمان معده درد

ممکن است این معده درد را سوء هاضمه بنامید، ولی پزشکان این حالت را ” سوء هاضمه بدون زخم” نام نهاده اند و این بدان

مطالعه »
تماس با ما