علایم یبوست

در اصل هر چیزی که در شیوه ای که بدن شما از آن طریق غذاها و مایعات را هضم و جذب می کند اختلال ایجاد کند، می تواند دستگاه گوارش شما را تحت تأثیر قرار دهد. همان طوری که برنامه چهارهفته ای خود را برای برطرف کردن یبوست تنظیم می کنید، یادتان باشد که تمام داروهایی که مصرف می کنید را نیز در ردیف چیزهایی که می خورید و می آشامید، یادداشت کنید. درباره عوارض جانبی گوارشی بالقوه آن ها از پزشک سوال کنید و در نظر داشته باشید که بعضی از این داروها می توانند بعضی از علایم یبوست در شما را بوجود آورده باشند.

باز هم به شما هشدار می دهم هرگز سر خود و بدون مشورت با پزشک، مصرف هیچ کدام از داروهایی را که می خورید، قطع نکنید. قطع یا کم کردن مقدار مصرف دارو یا تغییر در زمان و شیوه مصرف آن بدون دستور پزشک می تواند بسیار خطر ناک باشد.

علل و علائم یبوست

اگر سطوح پتاسیم و منیزیم در خون شما به میزان کافی نباشد، ممکن است در کارکرد عضلات روده بزرگ و کوچک شما اختلال ایجاد شود. امکان دارد عضلاتی که باید منقبض شوند تا حرکت مدفوع را کنترل کنند نتوانند درست عمل کنند و محتویات روده بزرگ را به پیش برانند. در حالت عادی رژیم غذایی معمولی باعث کمبود پتاسیم و منیزیم نمی شود مگر اینکه به بیماری خاصی مانند سلیاک مبتلا باشید. معمولاً این نوع کمبودها بر اثر مصرف داروها پیش می اید، مانند ادرارآورها و مسهل ها، به خصوص اگر سر خود و بدون تجویز پزشک این داروها را می خورید. پزشک می تواند این شرایط را بررسی کرده و داروهای مناسب برای یبوست را تجویز کند. با وجودی که معمولاً کمبود پتاسیم و منیزم به خاطر رژیم غذایی پیش نمی اید، ولی باید بدانید، موز، پرتقال، طالبی، توت فرنگی، سیب زمینی و زردچوبه سرشار از پتاسیم هستند. لوبیای سیاه، غلات کامل، بروکلی خام و مغزها منیزیم بسیار زیادی دارند.

آمار نشان می دهد در حدود 5 درصد از زنانی که این جراحی را داشته اند، یبوست دارند و با این مشکل درگیرند. اگر دیدید که پس از این جراحی به یکباره یبوست گرفته اید یا علایم آن بدتر شده است، حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

تحمل یبوست مزمن اصلاً آسان نیست ولی مواقعی هستند که ممکن است این حالت ناخوشایند، به مسئله خطرناک دیگری هم مربوط باشد. حتماً باید بدانید که چه وقت علایمتان خطرناک شده اند و باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید و تحت مراقبت قرار گیرید. اگر دیدید که یکی از علایم زیر را دارید، سریعاً به پزشکتان اطلاع دهید. منظور از بروز ناگهانی، یک دوره زمانی است که مدت آن می تواند متغیر باشد و بین یک تا چهار هفته طور بکشد.

  • بروز ناگهانی یبوست پس از 45 سالگی، می تواند نشانه سرطان روده بزرگ باشد.
  • یبوستی که با تغییرات ناگهانی در وضعیت معمول کارکردن شکم همراه باشد، به خصوص کاهش ناگهانی تعداد دفعات اجابت مزاج
  • دفع مدفوع باریک
  • کاهش وزن قابل توجه بدون این که عمداً برای لاغر شدن کاری کرده باشید (بیش از 4/5 کیلو طی یک تا دو ماه)
  • کاهش اشتها
  • وجود خون در مدفوع
  • کم خونی ناگهانی
  • سخت شدن اجابت مزاج که تازه پیش آمده و با درد مداوم در قسمت پایین شکم همراه است از علایم یبوست می باشد.

منبع: کتاب درمان بیماری های معده

مقالات مرتبط

انواع آندوسکوپی

[sbu_post_image] آندوسکوپ یک لوله باریک و انعطاف‌پذیر با دوربینی بر یک سر آن است. این ابزار که از طریق برش جراحی یا از طریق دهان

مطالعه »

درمان سوزش سردل

[sbu_post_image] فهرست مطالب درمان‌ سوزش سردل سوزش‌ سر دل‌ معمولاً يك‌ ساعت‌ پس‌ از خوردن‌ غذا آغاز مي‌شود و ممكن‌ است‌ تا چندين‌ ساعت‌ ادامه‌

مطالعه »
تماس با ما