علل و علایم سوء هاضمه بدون زخم

گر مدت هاست که ناراحتی های گوارشی زندگی تان را مختل کرده، شاید حتی باور اینکه دستگاه گوارش هم می تواند درست و بدون مشکل کارش را انجام دهد برایتان سخت باشد. با این حال، وقتی سوء هاضمه در کار نباشد، دستگاه گوارش شما می تواند عین ساعت کار کند. حالا برویم سراغ اینکه وقتی در دستگاه گوارش مشکلی پیش می آید، چه اتفاقاتی ممکن است روی داده باشد و علل و علایم سوء هاضمه بدون زخم چیست؟

آن دسته از مشکلاتی گوارشی که در دسته بندی سوء هاضمه بدون زخم قرار می گیرند، به خاطر وجود بیماری ایجاد نمی شوند. در عوض می توانند به دلیل اشکالات غیر ساختاری مانند مصرف بعضی غذاها و داروها و همچنین عادات غذایی یا استرس بوجود آیند.

شایع ترین علت بروز علایم سوء هاضمه است و در یک چهارم تا یک سوم بیمارانی که همه آزمایشات و تست های گوناگونی که برای تشخیص این عارضه وجود دارد را کامل انجام می دهند، تشخیص داده می شود. وقتی بیماری علایم این عارضه را دارد و شایع ترین تست تشخیصی مشکلات گوارشی (آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی) مشخص می کند که مری، معده و روده کوچک فوقانی او سالم است، تشخیص سوء هاضمه داده می شود.

فهرست مطالب

دلایل

سوء هاضمه بدون زخم ممکن است به دلایل مختلفی بروز کند؛ مشکلاتی مانند تخلیه کُند معده یا رفلاکس غیر اسیدی می توانند باعث بروز این عارضه شوند و همچنین اگر معده نتواند با ورود غذا به قدر کافی حجیم شود که غذا را در خود جای دهد، امکان دارد فرد دچار سوء هاضمه شود. افزایش حساسیت مری، معده، یا روده فوقانی هم می تواند به بروز سوء هاضمه منجر شود. این حالت را حساسیت بیش از حد احشایی می نامند. به علاوه یک علت شناخته شده دیگر که می تواند این عارضه را ایجاد کند، عفونتی در معده است که عامل بروز آن یک باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری است که آن را به شکل H.pylori هم نشان می دهند.

هلیکوباکتر پیلوری می تواند با دارو درمانی برطرف یا بهتر شود. دقت کنید که وقتی به پزشک مراجعه می کنید همه احتمالات تشخیصی را برایش بگویید و چیزی را ناگفته نگذارید؛ حتی چیزی که ممکن است به نظر شما بی اهمیت باشد، ولی امکان دارد همین ها بتواند پزشک را به تشخیص برساند. در ادامه تعدادی از علایم سوءهاضمه بدون زخم را می خوانید البته دقت کنید که تا وقتی این حالات با علایم هشدار دهنده همراه نباشند، به طور طبیعی نگران کننده نیستند به خصوص اگر خود به خود فروکش کنند.

علایم سوء هاضمه بدون زخم

اگر دیدید که سوء هاضمه شما با یکی از حالات زیر همراه شد، باید به پزشک مراجعه کنید:

  • کاهش وزن ناگهانی بیش از 4/5 کیلوگرم
  • وجود خون در مدفوع
  • سخت شدن بلع یا بلع دردناک
  • اشکال در تنفس
  • عرق کردن غیر معمول
  • ضربان قلب تند یا نامنظم
  • بروز علایم سوء هاضمه پس از 45 سالگی
  • از دست دادن اشتها
  • حالت تهوع یا استفراغ که طول کشیده است.

سوء هاضمه مزمن که امکان دارد چند هفته یا چند ماه طول بکشد، می تواند شما را به ستوه آورد و نگذارد مواد مغذی به قدر کافی به بدنتان برسد اما علل و علایم سوء هاضمه بدون زخم گفته شده را دارد.

برای آشنایی با ” درمان سوء هاضمه بدون زخم ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: کتاب درمان بیماری های معده

مقالات مرتبط

پیشگیری از چاقی

چاق بودن یعنی اینکه شما در بدن خود مقدار زیادی چربی دارید، که باعث به خطر افتادن سلامتی شما می شود. داشتن چربی زیاد در

مطالعه »

کولونوسکوپ چیست؟

[sbu_post_image] کولونوسکوپ وسیله ای است که در تشخیص و درمان بیماری های گوارشی استفاده می شود و مکانیزم و عملکردش به آندوسکوپ خیلی شبیه است. فقط

مطالعه »
تماس با ما