عوارض جراحی هموروئید

[sbu_post_image]

در روش جراحی هموروئید بیمار تحت عمل جراح کلاسیک قرار می گیرد که اکثرا زیر بیهوشی عمومی و یا بی حسی اسپاینال spinal و یا کمری عمل صورت می گیرد گرچه عمل جراحی موثر است و گاهی تنها راه نجات بیمار است ( در سطور پائین علل و موارد را بعرض می رسانم ) ولی آنقدر عوارض دارد که برای جراح و بیمار عطایش به لقایش نمی ارزد و انرا رها می کند.

مثلا احتمال خونریزی شدید که مهار این نوع خونریزیها بسیار برای جراح مشکل است و به احتمال قوی نیاز به عمل جراحی و بیهوشی مجدد دارد و یا درد پس از عمل جراحی که بسیار طاقت فرسا است و گاهی داروهائی مثل مرفین هم پاسخگو نیست و همچنین گاهی نیاز به تامپون بعد از عمل وجود دارد که خود این کار نیز بسیار دردناک است و خارج کردن تامپون خود معضلی بس عظیم است.

ولی باید ذکر گردد که عمل جراحی هموروئید گاهی اوقات تنها راه است زیرا توده هموروئیدال بسیار بزرگ و ترومبوزه گاهی آنقدر درد ناک است که چاره ای جز عمل جراحی کلاسیک ندارد البته این حالت درصد زیادی از بیماران را در بر نمی گیرد ضمنا هموروئیدهای grade2 و خونریزی دهنده را هم نمی توان با روش جراحی هموروئید عمل کرد.

آنچه بیمار پس از جراحی هموروئید باید بداند

بیمار گرامی رژیم غذایی شما مایعات فراوان، سوپ، شیر، كمپوت و میوه‌جات خام و رژیم غذایی معمولی و پر فیبر می‌باشد برای اینكه دچار یبوست نشوید باید از مایعات فراوان، شیر، سبزیجات، میوه‌جات، آلو، انجیر و برگه هلو استفاده كنید.

  • در صورتی كه باز هم یبوست شدید به پزشك خود اطلاع دهید.
  • كمتر از توالت فرهنگی استفاده كنید.
  • این دو هفته بعد از عمل بدنبال هر بار دستشوئی رفتن ابتدا با آب ولمر خود را شسته و تمیز نمائید و سپس داخل لگن آب گرم بریزید و ۲۰-۱۰ دقیقه داخل آن بنشینید و محل را خشك كنید.

توجه: استفاده از لگن آب گرم سبب كاهش درد و تورم شده و همچنین ناحیه مقعد را تمیز می‌كند.

  • برای اینكه دردتان كمتر شود و خونریزی نداشته باشید ۱۰-۵ روز اول بعد از عمل به پهلو بنشینید و به پهلو بخوابید.
  • در محل‌های سفت و مرطوب ننشینید.

توجه: رطوبت سبب خارش و تحریك ناحیه ركتوم می‌شود.

  • برای جلوگیری از درد و تحریك، به مدت طولانی رانندگی نكنید.
  • اگر ۳-۲ هفته بعد از عمل هنگام دفع مدفوع خونریزی داشتید، نگران نباشید این خونریزی كم كم از بین می‌رود اگر خونریزی خیلی شدید بود و یا بعد از مدت فوق ادامه داشت حتماً به پزشك خود مراجعه كنید.
  • پیاده‌روی برای شما بسیار مفید است.
  • هنگام دفع مدفوع از زور زدن خودداری كنید.
  • هر وقت احساس مدفوع داشتید حتماً به دستشوئی بروید و از حبس كردن آن خودداری كنید.

برای آشنایی با روش های درمان بواسیر (هموروئید) کلیک کنید.

منبع: دکتر داورنیا. علوم پزشکی مازندران

مقالات مرتبط

اسپاسم مری

اسپاسم منتشر مري يک اختلال حرکتي مري است که در آن انقباض هاي ناهماهنگ و هم زمان مري هم به صورت خود به خود و

مطالعه »
تماس با ما