عوارض زخم های معده و اثنی عشر

[sbu_post_image]

در اکثر موارد زخم معده و اثنی عشر علایم ناخوشایندی را ایجاد می کند اما خطرناک و جدی نمی باشد. با این حال باعث سه نوع عارضه بسیار خطرناک می شود که عبارتند از خونریزی، سوراخ شدن و تنگی پیلور. گرچه اکثر افرادی که دچار سرطان معده می شوند زخم معده را هم دارند اما مدرکی وجود ندارد که نشان دهد زخم خوش خیم معده به سرطان تبدیل می گردد.

فهرست مطالب

خونریزی در زخم معده و اثنی عشر

گاهی اوقات زخم معده یا اثنی عشر می تواند به یکی از شریان های دیواره معده یا اثنی عشر نفوذ کرده و باعث خونریزی شود. این حالت بسیار جدی و خطرناک بوده و ممکن است این خون از طریق استفراغ خارج شود یا وارد روده شده و با مدفوع دفع شود. استفراغی که دارای خون کهنه است به رنگ قهوه ای در می آید زیرا خون بر اثر تماس با اسید معده تغییر رنگ می دهد. همچنین خونی که از میان روده ها عبور می کند باعث تغییر رنگ به سیاه قیری می شود. زمانیکه دچار استفراغ خونی می شوید یا مدفوع شما به رنگ سیاه قیری در می آید باید سریعاً به پزشک متخصص زخم معده و اثنی عشر مراجعه کنید.

سوراخ شدن معده و اثنی عشر به علت زخم های گوارشی

گاهی اوقات یک زخم ممکن است دیواره معده یا اثنی عشر را به طور کامل سوراخ نماید. بنابراین اسید معده وارد حفره شکمی می شود و ایجاد پریتونیت می کند. چنانچه محتویات معده به حفره شکمی تراوش کند، شخص دچار درد شدید و عفونت می شود. در صورت عدم درمان زخم معده و اثنی عشر، این وضعیت بسیار خطرناک و کشنده می باشد. درمان این حالت جراحی اورژانس جهت بستن سوراخ می باشد.

تنگی پیلور در زخم معده و اثنی عشر

در اصطلاح پزشکی به دریچه پایینی معده، پیلور یا باب المعده می گویند. زمانیکه دریچه پایینی معده باریک می شود تنگی پیلور رخ می دهد و این قسمت نمی تواند کار خود را به خوبی انجام دهد. ایجاد زخم های مکرر در محل اتصال معده به اثنی عشر در طی چندین ماه و یا چندین سال باعث می شود که این زخم ها سفت شوند و دریچه را تنگ نمایند. در نتیجه اجازه نمی دهند که غذا یا مایعات معده را ترک کنند. بر خلاف بافت طبیعی و سالم، بافتی که دچار زخم شده حالت ارتجاعی خود را از دست می دهد و به مرور زمان چروکیده می شود. گاهی اوقات ممکن است تنگی پیلور به علت تورم اطراف زخم ایجاد شود، اما چنانچه شخص از داروهای متوقف کننده اسید معده استفاده نماید این تورم بهبود می یابد. اشخاصی که چندین سال دچار سوء هاضمه بوده اند ممکن است به تنگی پیلور نیز مبتلا شوند که علایم مهم آن شامل استفراغ های مکرر و احساس پُری در معده است. معمولاً می توان این وضعیت را با مصرف دارو به طور موفقیت آمیز درمان نمود اما چنانچه تنگی پیلور بسیار شدید باشد ممکن است نیاز به عمل جراحی و گشاد کردن آن باشد.

سرطان معده و زخم معده

گاهی اوقات ممکن است شخصی که دچار زخم معده شده است (نه زخم اثنی عشر) به سرطان معده نیز مبتلا شود. به همین خاطر وقتی تشخیص داده شد که شخصی دچار زخم معده است، نمونه ای از آن زخم برداشته و آزمایش می شود تا مشخص شود که آیا این زخم دارای سلولهای سرطانی است یا خیر. پس از آن نیز درمان زخم پیگیری می گردد.

آشنایی با علل زخم معده و اثنی عشر (کلیک کنید)

منبع: کتاب سوء هاضمه

مقالات مرتبط

علل دل درد

[sbu_post_image] تمام دردهایی كه در منطقه زیر دنده‌ها تا بالای استخوان پوبیس وجود دارد تحت عنوان دل درد می‌باشد. ( استخوان پوبیس محل اتصال قسمت

مطالعه »

درشت مغذی ها چیست؟

چرا انسان مجبور است غذا بخورد؟ انسان ها و سایر حیوانات نیاز دارند تا غذا بخورند. زیرا آنها به منابعی نیاز دارند که بدنشان نمی

مطالعه »

آبسه مقعدی

[sbu_post_image] به حفره ی عفونی و پر از چرک نزدیک مقعد آبسه مقعدی گفته میشود. به دلیل آسیب رسیدن به غدد مترشحه داخل مقعد ناشی

مطالعه »
تماس با ما