عوامل بروزبواسیر

فهرست مطالب

 علت‌ها

علت دقیق بواسیر علامت‌دار ناشناخته است. برخی عوامل که احتمال نقش‌آفرینی دارند عبارتند از: روش‌های نامنظم دفع (یبوست یا اسهال)، کمبود تمرینات بدنی، عوامل تغذیه‌ای (رژیم‌های کم‌فیبر)، افزایش فشار درون شکمی (کشیدگی طولانی‌مدت، آب‌آوردگی شکم، تودهٔ درون شکمی، یا بارداری)، ژنتیک، نبود دریچه درون رگ‌های بواسیری، و افزایش سن. سایر عواملی که ممکن است احتمال ابتلا را افزایش دهند عبارتند از مرض چاقی، نشستن طولانی‌مدت، سرفه مزمن و نقص در عملکرد لگن. البته شواهد مرتبط با این دلایل ضعیف است.
درطول بارداری، فشار از طرف جنین روی شکم و تغییرات هورمونی باعث بزرگ شدن رگ‌های بواسیری می‌شود. همچنین زایمان منجر به افزایش فشارهای درون‌شکمی می‌شود.زنان باردار در موارد نادر نیاز به درمان با جراحی دارند چراکه علائم معمولاً پس از زایمان ازبین می‌روند.

انواع بواسیر

بواسیرخارجی

اگر بواسیر خارجی ترومبوز نشده باشد ممکن است مشکلاتی را پدید آورد. البته بواسیر در صورت ترومبوز شدن هم می‌تواند بسیار دردناک باشد. اگرچه این درد معمولاً طی ۲ تا ۳ روز تسکین می‌یابد. اما از بین رفتن تورم ممکن است چند هفته به طول بینجامد. ممکن است پس از درمان یک زگیل آویزان باقی بماند. اگر بواسیر گسترده باشد و مشکلات بهداشتی به همراه آورد، ممکن است موجب تحریک پوست اطراف شده و در نتیجه باعث خارش اطراف مقعد شود.

بواسیرداخلی

بواسیر داخلی معمولاً همراه با خون قرمز روشن خون‌ریزی مقعدی بی‌درد حین یا پس از کار کردن مزاج است. معمولاً خون سطح مدفوع را می‌پوشاند، که به این شرایط مدفوع خونی می‌گویند، یا روی کاغذ توالت دیده می‌شود، یا در کاسه توالت چکه می‌کند. معمولاً رنگ خود مدفوع طبیعی است.سایر علائم ممکن است شامل ترشح مخاط، تودهٔ میان‌دوراهی در صورتی‌که فروافتادگی از مقعد وجود داشته باشدخارش و بی‌اختیاری مدفوع باشد. بواسیر داخلی معمولاً زمانی دردناک می‌شود که ترومبوز یا نکروز شود.

پاتوفیزیولوژی بواسیر

بالشتک‌های بواسیر بخشی از ساختمان طبیعی بدن انسان هستند و فقط زمانی که دچار تغییرات غیرطبیعی شوند بدل به یک بیماری آسیب‌شناسانه می‌شوند.در مجرای مقعدی طبیعی سه بالشتک اصلی وجود دارد. این سه به شکل طبیعی در پهلوی چپ، راست قدامی، و راست عقب قرار دارند. این‌ها نه از سرخرگ و نه سیاهرگ تشکیل شده‌اند بلکه رگ‌های خونی هستند که سینوسی، بافت همبند و ماهیچه صاف نامیده می‌شوند. منحنی سینوسی در دیواره‌های خود، برخلاف سیاهرگ‌ها، بافت ماهیچه‌ای ندارد. این مجموعهٔ رگ‌های خونی را به‌نام شبکه رگ بواسیری می‌شناسند.

بالشتک‌های بواسیر برای دفع اختیاری اهمیت دارند. آن‌ها ۱۵-۲۰٪ فشار بسته بودن مقعد درحال استراحت را برعهده دارند و درحین دفع مدفوع از ماهیچه‌های تنگ‌کنندهٔ مقعد محفاظت می‌کنند.وقتی شخص در حالت نشسته به خود فشار می‌آورد، فشار درون شکمی افزایش پیدا می‌کند، و اندازهٔ بالشتک‌های بواسیر رشد می‌کند و به بسته نگه داشتن مقعد کمک می‌کند. باور بر این است که علائم بواسیر زمانی رخ می‌دهد که این ساختار عروقی به سمت پایین می‌لغزد یا زمانی‌که فشار سیاهرگی افزایش بسیارزیادی می‌یابد. افزایش فشار تنگ‌کنندهٔ مقعد هم ممکن است در علائم بواسیر سهیم باشد. دونوع بواسیر رخ می‌دهد: داخلی از شبکه رگ بواسیری فوقانی و خارجی از شبکه رگ بواسیری تحتانی.خط شانه‌ای این دو محدوده را از هم جدا می‌کند.

 

مقالات مرتبط

درشت مغذی ها چیست؟

چرا انسان مجبور است غذا بخورد؟ انسان ها و سایر حیوانات نیاز دارند تا غذا بخورند. زیرا آنها به منابعی نیاز دارند که بدنشان نمی

مطالعه »

درمان ریفلاکس

[sbu_post_image] ریفلاکس و علایم همراه آن مانند سوزش سر دل مشکل آزار دهنده و ناراحت کننده ایست که خیلی ها از آن رنج می کشند

مطالعه »
تماس با ما