[sbu_post_image]
فهرست مطالب
تاثیر عادات غذایی بر بیماری های گوارشی
چگونگی غذا خوردن شما به اندازه چیزهایی که می خورید مهم است و بر هضم غذا و حالاتی که پس از غذا خوردن پیدا می کنید و همچنین بر بروز بیماری های گوارشی تأثیر می گذارد.
زیاد خوردن و ناراحتی های گوارشی
زیاد خوردن یکی از عوامل موثر بر بروز مشکلات گوارشی است. ولی سؤال اینجاست که زیاد یعنی چقدر؟ از کجا بدانیم که چقدر باید بخوریم؟ بشقاب غذای مان چقدر باید باشد؟ این سؤالات جواب دقیقی ندارند ولی اگر مقدار غذایی که می خورید کمتر باشد، امکان دارد وقت غذا خوردن راحت تر باشید و کمتر دچار مشکل شوید. البته انجام این کار آسان نیست! طی چند دهه اخیر، حجم غذای هر وعده ی ما به طور قابل توجهی افزایش یافته است. تبلیغات غذاهای رنگارنگی که مدام ما را به خوردن بیشتر و بیشتر هرچه دلمان می خواهد تشویق می کند و باعث می شود یخچال و قفسه های ما پر از خوراکی شود، باعث شده که عادت کنیم زیاد بخوریم.
برای کمتر غذا خوردن به نکات زیر توجه کنید:
• در هر وعده چقدر می خورید؟ مقدار آن را کم کنید. اگر سیر نشدید، بیشتر سبزی بخورید.
• بشقاب کوچکتری بردارید و کمتر از همیشه در آن غذا بکشید. مطالعات نشان داده افراد هر چیزی را که جلوی شان باشد می خورند (شاید به این خاطر باشد که همه به ما یاد داده اند «غذایت را تا ته بخور»)
• وقتی غذایتان تمام شد، دوباره به سراغ قابلمه غذا نروید، این همان کلید ماجراست. به خودتان یاد دهید که بفهمید چقدر گرسنه اید. حین غذا خوردن چند دقیقه یکبار از خود بپرسید آیا هنوز گرسنه اید یا خیر. اگر می بینید که سیر شده اید، دیگر نخورید. معمولاً ما قبل از اینکه حس کنیم «دیگر جا ندارم» یا «تا خرخره خورده ام» سیر شده ایم. حالا اگر باز هم بخورید، ممکن است بدنتان اعتراض کند و دچار مشکلات گوارشی شوید.
تاثیر داروها بر بیماری های گوارشی
داروها نیز جزء چیزهایی هستند که از طریق دهان روانه دستگاه گوارش خود می کنید. بعضی از داروهایی که می توان بدون نسخه از داروخانه خرید و ممکن است شما مرتب آن ها را بخورید، می توانند باعث حالت تهوع، درد و ناراحتی در شکم و یبوست شوند. بعضی از آن ها عبارتند از:
- آسپیرین
- مسکن های غیر استروئیدی مانند ایبوبروفن، ناپروکسن
- قرص های آهن
- نیاسین (ویتامین B3)
- آنتی هیستامین ها (که می توانند حرکات معده را کند کنند)
علاوه بر این ها تعدادی از داروهایی که پزشکان معمولاً آن را زیاد نسخه می کنند هم می توانند مشکلات گوارشی مشابهی ایجاد کنند:
- آنتی بیوتیک ها (پنی سیلین، آموکسی سیلین، اریترومایسین، سفالوسپورین و آزیترومایسین)
- داروهای درمان فشار خون بالا (انواع گوناگونی دارند)
- آنتی هیستامین ها
- ولشیسن (یک داروی درمان نقرس)
- استروئید ها (کورتون ها)
- استروژن ها (بروز این علایم تا حدی به دوز این نوع داروها ربط دارد).
برای آشنایی با ” فرایند هضم و سوء هاضمه ” بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: کتاب بیماری های معده