عکسبرداری از دستگاه گوارش

عکسبرداری از دستگاه گوارش در واقع بررسی دقیق این ناحیه از بدن شما است. موفقیت در عکسبرداری از دستگاه گوارش فوقانی به خودتان بستگی دارد. طبق دستور، شب پیش از تصویربرداری چیزی نخورید و نیاشامید. وجود غذا در دستگاه گوارش سبب لغو شدن عکسبرداری از دستگاه گوارش یا تغییر نتایج می شود. اگر دارویی را مرتب مصرف می کنید به پزشک اطلاع دهید. در روز آزمایش سیگار هم نکشید. عکسبرداری از دستگاه گوارش فوقانی در حدود یک ساعت طول می کشد ولی ممکن است زمان بیشتری نیز برای بررسی تصاویر نیاز باشد.

برای ایمنی خود، در صورت وجود موارد زیر، به تکنسین اطلاع دهید:

  • اگر حساسیت خاصی دارید.
  • آخرین وعده ای که غذا خورده اید یا چیزی نوشیده اید.
  • اگر باردار هستید یا احتمال می دهید که باردار باشید.
  • وجود هرگونه سابقه جراحی قبلی.
  • داروهایی که مصرف می کنید.

روش انجام آزمایش

شما باید محلول باریوم بنوشید(ماده ای که تصاویر رادیولوژی را باکیفیت می کند) و یا اینکه لازم باشد شما ماده ای حباب دار را ببلعید تا هوای کافی وارد معده شما شود. آروغ نزنید، حتی اگر بسیار احساس این کار را دارید. برای به دست آوردن تصاویر مطلوب ممکن است نیاز باشد در حالت های مختلف بخوابید یا بایستید. زمان عکسبرداری از دستگاه گوارش باید تنفس خود را برای چندلحظه نگه دارید. پس از عکسبرداری کمی صبرکنید تا از کیفیت مطلوب عکسها اطمینان حاصل شود.

راههای ایمنی و آسایش:

  • هرچه می توانید در حین آزمایش راحت و بدون استرس باشید.
  • به دستورات پزشک حین عکسبرداری توجه کنید.

این کارها باعث سرعت عمل در کار شده و ناراحتی را کاهش می دهد.

شما می توانید بلافاصله بعد از تصویربرداری از دستگاه گوارش به رژیم غذایی طبیعی و فعالیتهای روزمره خود بازگردید ولی آب بیشتری از معمول بنوشید. آب سبب کاهش یبوست پس از آزمایش می شود. مدفوع شما ممکن است برای چند روز سفید یا روشن باشد. پزشک هنگامی که نتایج آماده شد، شما را مطلع می کند.

عکسبرداری از دستگاه گوارش فوقانی

تصاویر، عکسهایی با اشعه ی x  از دستگاه گوارش فوقانی شما هستند(از دهان تا ناحیه شروع روده کوچک شما). عکسبرداری از دستگاه گوارش به پزشک کمک می کند تا وجود هرگونه مشکل مانند زخم، توده یا برخی بیماریها در این ناحیه از بدن شناسایی کند.در عکسبرداری از دستگاه گوارش فوقانی اشعه کمی به شما می خورد ولی فواید انجام این کار بسیار بیشتر از ضررهای آن است.

منبع: کتاب جراحی شکم، کولونوسکوپی، سونوگرافی شکم، اسکن هسته ای، تصویر برداری از دستگاه گوارش

مقالات مرتبط

تماس با ما