[sbu_post_image]
کبد چرب ساده معمولا به شکل اتفاقی کشف میشود و 70 تا 80 درصد بیماران مبتلا به آن نشانهای ندارند و برای بیماریهای دیگر به پزشک متخصص کبد چرب مراجعه میکنند و پزشک بر حسب اتفاق متوجه کبد چرب آنها میشود، اما گاهی احتمال دارد بیمار علاوه بر احساس خستگی، دردهایی در ناحیه کبد داشته باشد.
افزايش مصرف غذاهاي چرب و آماده، و عدم فعاليت مناسب يا گسترش زندگي ماشيني، بيماريهاي مختلفي به همراه آورده است. درگيري کبدي، از جمله مضرات مصرف مواد غذايي نامناسب مي باشد. امروزه متاسفانه بيماري کبد چرب که نسبتاً شايع شده است، با وزن بيمار ارتباطي مستقيم دارد و با توجه به افزايش چاقي در جوامع مختلف (از جمله ايران) نيز رو به افزايش است.
بیماری کبد چرب بیماری مزمن و پیشرونده است. این بیماری در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد و زمانی احساس می شود که اثرات منفی بر عملکرد کبد ایجاد نموده و منجر به ایجاد علائمی مانند احساس ضعف، خستگی و کاهش وزن می شود. شیوع بیماری کبد چرب با افزایش سن ارتباط دارد و در آقایان 2 برابر خانم ها می باشد که با افزایش سن میزان شیوع در خانم ها به آقایان نزدیک می شود. شیوع بیماری کبد چرب در خانم ها پس از یائسگی سیر پیشرونده دارد.
علایم و نشانه های کبد چرب
اکثر مبتلایان دارای علائم هشدار دهنده نیستند. گاهی فرد در شکم و در ناحیه کبد احساس درد و پری مینماید و به ندرت نیز احساس ناراحتی در قسمت فوقانی و راست شکم و خستگی مشاهده می شود. گاهی نیز کبد چرب به دنبال بررسیهای اتفاقی آزمایشگاهی (مانند بررسی های استخدامی) کشف میشود. در بررسیهای معمولی، آنزیم های کبدی افزایش نشان می دهند که در صورت تردید به این اختلال، اقدام های بعدی برای کشف علت زمینهای و بررسی سایر علل بیماری کبدی ضروری است. آزمایش برای اندازه گیری قند و چربیهای خون و همچنین تشخیص ویروس های هپاتیتی ضروری است. با تصویر برداری هایی مانند سونو گرافی، تجمع چربی در کبد نشان داده میشود. در برخی موارد برای تشخیص قطعی، نمونه برداری از کبد و مطالعات میکروسکوپی لازم است. گاهی نیز نمونه برداری انجام نشده و بیمار به مدت ۶ ماه تا یکسال از نزدیک زیر نظر گرفته میشود تا به دنبال درمان اختلالات زمینه ساز، طبیعی شدن آنزیمهای کبدی اثبات شود.
آشنایی با درمان بیماری های کبد و کبد چرب (کلیک کنید)
منبع: پارسی طب. لیور دیت