نقش ناراحتی های عصبی در سوزش سر دل

[sbu_post_image]

اسید معده و هورمون پپسین است که به مخاط مری آسیب رسانده و در صورت عدم درمان با خطر خونریزی های گوارشی، بلع دردناک، بدخیمی و سرطان مری همراه خواهد بود. علامت بارز این اختلال، سوزش سردل یا احساس درد و سوزش در زیر جناغ سینه است.

فهرست مطالب

تاثیر ناراحتی های عصبی بر گوارش

استرس، ناراحتی های عصبی و اضطراب، روی سیستم گوارشی اثر گذاشته و سبب تحریک سیستم گوارش و اختلال ترشح یک سری هورمون ها یا میانجی های عصبی میان سیستم مغز، اعصاب و دستگاه گوارش بدن می شود که این امر در نهایت، تشدید بیماری های معده و روده یا تظاهر مشکلات و بیماری های نهفته گوارشی را به دنبال دارد.

به دلیل گستردگی اعصاب در احشاء، سیستم گوارشی با وضعیت عصبی ارتباط نزدیکی دارد و به همین دلیل نیز ممکن است حالات عصبی مختلف، تغییراتی در سیستم گوارش ایجاد کنند. حالات روحی و روانی در بیش از 50 درصد مشکلات گوارشی تاثیر‌گذار است، اما این بدان معنا نیست که این مشکلات گوارشی تنها به دلیل مشکلات روانی ایجاد شده باشد، بلکه بیشتر اوقات، مشکل زمینه‌ای دیگری وجود دارد و حالت عصبی خاص نیز آن مشکل را تشدید می‌کنند.

در موقعیت‌های خطرناک و استرس‌زا و یا شرایطی که برای فرد اهمیت زیادی دارد، گیرنده درد در سیستم گوارشی تحریک شده و فرد دچار درد می‌شود و حتی نفخ و دیگر حالت‌های گوارشی نیز رخ می‌دهد. در برخی بیماری‌ها نیز جسم فرد مشکلی ندارد، ولی به دلیل مشکل روانی، درد جسمی مشاهده می‌شود. در صورت وجود مشکل گوارشی باید به مکان و زمان دقت شود.

در صورتی که فرد جوانی به صورت مکرر در شرایط استرس‌زا قرار داشته باشد و مشکلات گوارشی نیز تکرار شود، بیماری به دلیل مشکل روانی است و می‌توان به سادگی آن را حل کرد.

در صورتی که فرد سالمندی با مشکلات گوارشی مراجعه کند و علایم بیماری نیز رو به پیشرفت باشد، باید تحت بررسی قرار گیرد تا مشکل او مشخص شود.

مشکلات گوارشی و ناراحتی عصبی

  • ناراحتی های عصبی و سوء هاضمه

سوء‌ هاضمه یکی از مشکلات شایع دستگاه گوارشی است که با افزایش مشکلات عصبی، روانی و استرس تشدید می‌شود.

  • ناراحتی های عصبی و زخم های دستگاه گوارش

زخم های دستگاه گوارش مثل زخم معده، افزایش اسید معده که منجر به سوزش سردل می‌شود و بدخیمی دستگاه گوارش از دیگر علل موثر در ایجاد این بیماری هستند.

  • ناراحتی های عصبی و سوزش سر دل

سوزش سر دل که معمولا با سنگینی بعد از غذا، سیری زودرس، احساس درد سردل و گاهی حالت تهوع و استفراغ شناخته می‌شود، در سنین مختلف متفاوت است و پزشک معالج، با توجه به سن بیمار، اقدامات درمانی را آغاز می‌کند. در صورت مشاهده این مشکلات در افراد زیر چهل سال، وجود میکروب ” هلیکو باکتر پیلوری ” مورد بررسی قرار گرفته و تست های آزمایشگاهی انجام می شود و با اطمینان از وجود بیماری، پزشک می کوشد میکروب را از بین ببرد.

کم خونی، استفراغ، کاهش وزن، بی اشتهایی و سابقه سرطان معده در بستگان درجه یک از جمله مواردی هستند که سوزش سر دل را در افراد زیر چهل سال خطرناک تر از موارد عادی می کند و با انجام معاینه بدنی، تشخیص توده در بدن و غدد لنفاوی به همراه آندوسکوپی، پزشک نسبت به شرایط بیماری در بدن اطمینان می یابد.

بر اساس سطح ضایعه در سوزش معده، اقدامات درمانی نیز متفاوت است که در صورت شناسایی میکروب، پزشک متخصص سوزش سر دل می کوشد آن را از بین برده و چنانچه مشکلات بیمار به سنگینی سردل و تهوع محدود شود، داروهایی که سریع تر معده را تخلیه می کند و یا در کاهش استرس موثر هستند، تجویز می شود.

آشنایی با درمان رفلاکس اسید معده و سوزش معده (کلیک کنید)

منبع: تبیان. چلچله

مقالات مرتبط

پرخوری و چاقی

دلیل اصلی بروز چاقی غالباً پرخوری است. پرخوری یعنی مصرف کالری‌ فراتر از نیاز انرژی بدن. بعضی از افراد عادت دارند تا خیلی زیاد غذا بخورند،

مطالعه »

علل ریفلاکس معده

سوزش سر دل تنها علامت ریفلاکس معده به مری نیست. این علامت برای مردم شناخته شده تر است. سوزش سر دل علل و علایم دیگری

مطالعه »
تماس با ما