[sbu_post_image]
گاهی افراد بزرگسال دچار هپاتیت حاد بی می شوند، در این شرایط نیز امکان درمان این بیماری، وجود دارد که خوشبختانه در 90 تا 95 درصد موارد به طور خودبخودی بهبود یافته و ویروس هپاتیت بی نیز به صورت کامل از بدن دفع می شود. در 5 تا 10 درصد موارد ویروس در بدن باقی مانده و حالت ناقل هپاتیت حاد پیش می آید. تا به حال عواملی که باعث می شود تا مبتلایان به این بیماری به یک ناقل تبدیل مشوند به درستی شناخته نشده است ولی به نظر می رسد که ضعف دستگاه ایمنی و نوع ویروس در این رابطه دخالت داشته باشد. وجود یک استعداد فامیلی در ایجاد حالت ناقل هپاتیت بی وجود دارد ولی به نوع گروه خونی ارتباط ندارد.
یکی از دوستانم هپاتیت بی است، آیا می توانم جهت مهمانی و صرف غذا به خانه ی او بروم؟ هیچ منعی ندارد، حتی اگر فرد آشپز غذای شما باشد، می توانید با اطمینان خاطر با او رفت و آمد داشته باشید و از آن غذا با کمال اطمینان میل کنید! حتی اجباری در تزریق واکسن برای شما که جهت مهمانی به آن خانه رفت و آمد می کنید، نیست.
ناقلین هپاتیت حاد بی باید به موارد زیر توجه نمایند:
– برای بررسی وضعیت کار کبد خود جهت معاینات و انجام آزمایشات خونی هر شش ماه یک بار به پزشک مراجعه نمایید.
– در صورت مراجعه به دندانپزشک، آزمایشگاه، پزشک و اصولاً هر جای دیگری که خطر انتقال ویروس به دیگران وجود دارد، حتماً او را از وجود ویروس هپاتیت حاد بی در بدن خود آگاه نمایید.
– کلیه اعضای خانواده (همسر، فرزندان، و کسانی که در یک مکان با این افراد زندگی می کنند) باید بر علیه هپاتیت بی واکسینه شوند.
– مشروبات الکلی سبب تشدید هپاتیت حاد بی می شود. جداً از مصرف آنها پرهیز نمایید.
– از اهدای خون خوددای کنید.
– افراد چاق باید تلاش نمایند تا اضافه وزن خود را کم کنند.
– از وسایل و لوازم شخصی مثل مسواک، ریش تراش، حوله و … هرگز به صورت مشترک استفاده نکنید.
فهرست مطالب
درمان ناقلین هپاتیت
تا به امروز درمانی جهت ناقلین هپاتیت حاد بی ارایه نشده است و از آنجایی که عملکرد کبد آنان خوب است، نیازی به درمان نیز ندارند. درمان با برخی داروها فقط در مبتلایان به این بیماری (کبد مشکل دار)، صورت می گیرد. مصرف ویتامین B1 طبق دستور پزشک می تواند مفید باشد. پرهیز از چاقی و استعمال دخانیات و مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات توصیه می شود.
سرانجام ناقلین هپاتیت B: در اکثر موارد شاهدی دال بر تخریب و التهاب سلول های کبدی دیده نمی شود و در واقع یک سازش و همزیستی بین ویروس و سیستم دفاعی بدن بوجود آمده است و این سازگاری تا سالیان دراز ممکن است باقی بماند و بیمار هپاتیت حاد بی، مشکل کبدی پیدا نکند. گاهی ویروس همچنان در حالت نهفته تا آخر عمر باقی می ماند. از هر 100 نفری که به این حالت مبتلا هستند سالیانه یک نفر (در ایران) ویروس هپاتیت حاد بی را از بدن خود پاک کرده و آزمایش HBsAg وی منفی می شود. ولی ممکن است 2 تا 3 نفر از این افراد در عرض چند سال دچار عود بیماری شده و به اصطلاح فعالیت ویروس در بدن آنها مجدداً از سرگرفته شود. به همین دلیل است که به حاملین هپاتیت بی توصیه می شود تا جهت معاینه، انجام آزمایش های کبدی و بررسی وضعشان هر 6 ماه یک مرتبه به پزشک معالج مراجعه نمایید.
چند تذکر:
ناقلین هپاتیت حاد بی نیز می توانند ازدواج کنند ولی همسر آنان باید بر علیه این بیماری واکسینه شده و از تأثیر مثبت واکسن هپاتیت بی نیز باید مطمئن شد. خوشبختانه خطر انتقال عفونت هپاتیت حاد بی در زندگی زناشویی سالم، بسیار ضعیف است. ضروری است که تمام خانم های باردار از نظر هپاتیت بی بررسی شوند تا در صورت کشف عفونت از انتقال هپاتیت حاد بی به نوزاد پیشگیری شود. بهتر است که خانم های ناقل هپاتیت اگر به تعداد کافی فرزند دارند، از حاملگی مجدد خودداری نمایند. ناقلین هپاتیت حاد بی می توانند مثل بقیه مردم زندگی کرده، ورزش کنند و هیچگونه محدودیتی در رژیم غذایی آنها وجود ندارد.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” راه های انتقال ویروس هپاتیت ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هپاتیت حاد بی مطالعه فرمایید.
منبع: کتاب هپاتیت بی