چاقی را میتوان رسوب بیش از حد یا جمع شدن چربی در بافتهای بدن توصیف کرد. چاقی معمولاً از مصرف غذا بیش از حد نیاز فیزیولوژیکی بدن به وجود میآید. چاقی میتواند در هر سن یا جنسیتی اتفاق بیفتد. وقوع این بیماری در افرادی بالاتر است که غذاهای فست فود زیادی مصرف میکنند و دارای زندگیهای ساکن و کمتحرکی هستند. در زنها، چاقی غالباً پس از حاملگی و در دوران یائسگی رخ میدهد. در دوران حاملگی، زنان معمولاً در حدود ١٢ کیلوگرم به وزنشان اضافه میشود. بخشی از این افزایش وزن به دلیل افزایش در بافتهای چربی است که به عنوان ذخیرهای در برابر نیازهای شیردهی عمل میکند.
بسیاری از زنها وزن بیشتری بدست میآورند و بخشی از این وزن را حفظ میکنند. آنها به شکل پیشروندهای در زایمانهای بعدی خود چاق میشوند.
فهرست مطالب
عوارض چاقی
افرادی که چاق میشوند ممکن است به عوارضی نظیر فشارخون بالا و افزایش چربی خون، دیابت یا افزایش قندخون، بالا رفتن اسید اوریک، آرتروزو تخریب مفاصل، تنگی نفس در زمان فعالیتهای عادی و… مبتلا شوند. همچنین افراد چاق ممکن است نتوانند ادرارشان را به خوبی کنترل کنند یا مشکلات بازگشت محتویات معده به مری داشته باشند و برخی از خانمهای چاق ممكن است دچار عقیمی یا ناباروری شوند و یا تنبلی تخمدانها را داشته باشند و در برخی موارد حاملگی منجر به سقط پیدا كنند. اینها همه بخشی از عوارض چاقی است كه در مورد آن اشاره كردیم. کسی که BMI او 40 است، حتی اگر هیچ عارضهی چاقی هم نداشته باشد میبایست تحت عمل جراحی چاقی قرار بگیرد.
کسانی که كاندید عمل جراحی بالون معده قرار میگیرند که حداقل یک بار سابقه رژیم درمانی را داشته باشند که یا ناموفق بوده و یا موفق بوده و دوباره به چاقی خود برگشته اند. افرادی که در خانواده خود دارای ژن چاقی هستند نیز باید مورد توجه قرار بگیرند كه در صورت عدم پاسخ به روشهای كاهنده وزن، می توانند كاندید عمل جراحی باشند.
غذاهای فست فود و چاقی
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی بر این باورند که اگر مردم توجه بیشتری را به نحوه زندگی خود معطوف نکنند و از خوردن غذاهای حاضری (فست فود) خودداری نکنند، به زودی چاقی یک پدیده عادی خواهد شد که لازم است از مردم را به انجام تمرینات بدنی و بدن سازی دعوت کرد و علاوه بر این شرایط برای رژیم غذایی سالم ایجاد شود. وضعیت فقط در صورت انجام این نوی فعالیت ها و شرایط می تواند بهبود شود .
منبع: عصر ایران. صدای روسیه. چاقی چیست؟