[sbu_post_image]
کبد چرب که با تجمع چربی درسلولهای کبدی و التهاب کبد مشخص میشود، دربیماران الکلی شایع و عموماً خطرناک است ولی از علل عمده دیگر که به بعنوان «کبد چرب غیرالکلی» می نامند، میتوان از دیابت، چاقی و بخصوص سوء تغذیه نام برد.
کبد چرب درزنان و در سن میانسالی شایع تر است و معمولاً یک اختلال پایدار و مزمن می باشد که در موارد شدید میتواند منجر به نارسایی کبد شود.
علل کبد چرب
علت اصلی کبد چرب ناشناخته است ولی چاقی ۷۰% علت کبد چرب است. دیابت و بالابودن چربی های خون نیز از علل دیگر آن است.
اختلالات تغذیه ای مانند سوء تغذیه و تغذیه وریدی طولانی مدت و گرسنگی طولانی مدت و کاهش وزن ناگهانی، و رژیم غذایی نادرست، استرس های درونی، مصرف بیش از حد داروها و غذاهای آماده و کنسروی نیز از علل مهم دیگر کبد چرب میباشند.
افزایش مصرف کافئین میتواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب افراد غیر الکلی را کاهش دهد. کافئین باعث تحریک متابولیسم لیپیدهایی میشود که در سلولهای کبد ذخیره شدهاند و این امر باعث کاهش خطر ابتلا به کبد چرب میشود. مصرف کافئین روزانه برابر با چهار فنجان قهوه یا چای میتواند خطر ابتلا به کبد چرب در انسانها را هم کاهش دهد. نوشیدن قهوه و چای در بین مردم رواج بسیار دارد. این نوشیدنیها میتوانند فواید درمانی مفیدی داشته باشند. حدود ۷۰ درصد از مردم جهان که مبتلا به چاقی و دیابت هستند، دارای بیماری کبد چرب غیر الکلی نیز می باشند. افرادی که دچار این عارضه میشوند قادر به انجام بسیاری از فعالیتهای روزمره خود به دلیل احساس خستگی مفرط نیستند.
چربی کبد میتواند باعث بروز فشار خون، دیابت و افزایش قوس شکم نیز شود و بیماران نیز باید به رژیم غذایی خود توجه بیشتری نشان دهند.
رژیم غذایی میتواند تاثیر زیادی در کاهش چربی کبد داشته باشد. تعدیل رژیم غذایی و کاهش چربی آن در کنار گنجاندن ورزش و فعالیت بدنی در برنامه روزانه و به طور کلی تغییر سبک زندگی میتواند به درمان چربی کبد و پیشگیری از بروز کبد چرب کمک کند.
آشنایی با بهترین درمان کبد چرب (کلیک کنید)
منبع: الف. آفتاب. فرارو