رفع مشکلات گوارشی

[sbu_post_image]

طبیعی شدن سرعت خروج غذا از معده کنترل بیماری دیابت را آسان تر خواهد کرد. اگر مشکلات گوارشی شما به اسهال یا یبوست ناشی از دیابت مربوط باشد، با کمک پزشک و متخصص تغذیه خود، رژیم غذایی خود را طوری تغییر دهید که به حل اسهال یا یبوست کمک کند. البته باز هم تأکید می کنم که چون شما دیابت دارید پیش از اِعمال هرگونه تغییری در رژیم غذایی برای کنترل مشکلات گوارشی ناشی از دیابت حتماً باید با پزشکتان مشورت کنید.

رفع مشکلات گوارشی ناشی از دیابت

جدا از اینکه باید دقت کنید چه می خورید و چه می نوشید باید همیشه سطح قند خونتان را کنترل کنید. اگر میزان HgbA1c(hemoglobin A1c) در خون شما کمتر از 7 باشد، نشان دهنده ی این است که قند خون شما کنترل شده و مقدار آن نرمال است. (کنترل مناسب در سه ماه اخیر).

گرچه به طور کلی خوردن میوه و سبزی به رفع مشکل یبوست کمک می کند ولی مصرف بعضی میوه ها برای بیماران دیابتی ممنوع است. در مورد اسهال هم همین طور. امکان دارد بعضی غذاهایی که برای برطرف کردن اسهال مؤثر هستند برای بیماران دیابتی مضر باشند. به همین خاطر هرگز مشورت با پزشک را فراموش نکنید. به علاوه می توانید از او بخواهید منابع معتبری مانند کتاب ها، مجلات یا کلاس هایی را به شما معرفی کند که با استفاده از آن ها اطلاعات بیشتری درباره برنامه غذایی کنترل مشکلات گوارشی ناشی از دیابت به دست بیاورید.

همه توصیه های پزشکان و متخصصان برای رفع مشکلات گوارشی ، برای افراد سالم هم صدق می کند. توصیه های زیر برای حفظ سلامتی عمومی و بهبود وضعیت دستگاه گوارش مفید هستند:

– اگر اضافه وزن دارید، سعی کنید وزن تان را پایین بیاورید و در حد نرمال حفظ کنید.

– همیشه برای رفع مشکلات گوارشی ناشی از دیابت مقدار زیادی میوه و سبزی بخورید.

– میزان مصرف غذاهایی که چربی های ناسالم دارند را تا حد ممکن کاهش دهید و به جای آن ها غذاهایی بخورید که چربی های سالم دارند.

– غذاهایی بخورید که کربوهیدرات های پیچیده دارند و میزان مصرف خوراکی هایی که قند های ساده دارند را کم کنید. مثلاً به جای خوردن شیرینی و شکلات که قندهای ساده دارند، بیسکویت های سبوس دار بخورید.

– برای درمان بیماریهای گوارشی ، خوراکی هایی که فیبر دارند بیشتر بخورید.

– برای کنترل مشکلات گوارشی در دیابت به جای گوشت قرمز، لوبیا، مغزها، ماهی و گوشت مرغ بخورید که پروتئین های سالمتری دارند.

– اگر الکل می نوشید، حتماً و برای همیشه این نوشیدنی مضر را کنار بگذارید و هرگز دوباره آن را ننوشید. باز هم تأکید می کنیم که الکل هیچ گونه ماده مغذی در خود ندارد و تنها کالری بسیار زیادی دارد که باعث چاقی می شود و خطر ابتلا به انواع بیماری ها را افزایش می دهد. مشکلات گوارشی هم با نوشیدن این مایع مضر و سمی تشدید می شوند. هیچ پزشک و کارشناس تغذیه ای مصرف نوشیدنی های حاوی الکل را برای هیچ کس تحت هیچ شرایطی توصیه نمی کند.

– مقدار مصرف نمک را محدود کنید.

– مراقب باشید که روزانه کلسیم کافی به بدنتان برسانید. خوردن لبنیات و در صورت نیاز و با تشخیص و مشورت با پزشک مصرف مکمل های کلسیم، برای تأمین این ماده معدنی حیاتی برای بدن بسیار مفید است.

– اگر پزشک تشخیص می دهد که باید برای درمان مشکلات گوارشی ، مکمل ویتامینی مصرف کنید، حتماً مطابق دستور او عمل کنید و این کار را پشت گوش نیندازید. در ضمن دقت کنید که مصرف مکمل های ویتامینی هم قاعده دارد و مصرف بیش از حد آن ها می تواند مضر باشد.

مطالب بالا برای رفع و پیشگیری از مشکلات گوارشی ناشی از دیابت در هرم غذایی تغذیه سالم خلاصه شده است. این هرم با آنچه اکثر شما تا به حال دیده اید فرق دارد. البته دقت کنید که اگر به سلیاک مبتلا هستید، به هیچ وجه نباید غذاهایی که گلوتن دارند، بخورید. برای شناختن غذاهای جایگزین از پزشک و متخصص تغذیه خود کمک بگیرید.

برای آشنایی با ” بیماری های گوارشی ناشی از دیابت ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: کتاب بیماری های گوارشی

مقالات مرتبط

تصویربرداری با اشعه ایکس

تصویربرداری با اشعه ایکس نگاهی دقیق به اعضای داخلی بدن است. با تصویربرداری از استخوانها و اعضاء داخل بدن شما ممکن می شود. از پرتو ایکس معمولاً

مطالعه »
تماس با ما