تشخیص بیماری های گوارشی

[sbu_post_image]

با دقت به چیزهایی که می خورید و می نوشید توجه کنید. شاید با کمتر غذا خوردن یا حذف غذاهایی که اذیتتان می کنند، حالتان بهتر شده و راحتتر غذا بخورید. برای شما برنامه ای برای غذا خوردنتان ارائه می دهیم تا به ناراحتی ها و بیماری های گوارشی خود را تشخیص دهید.

برای شروع برنامه غذایی تعیین شدت بیماری های گوارشی تک تک خوراکی هایی را که از غذاهای روزانه خود حذف کرده بودید، دوباره بخورید. این بار هر چه می خورید را با دقت بنویسید و علایم و حالاتی راکه پس از خوردن آن ها پیدا می کنید روی کاغذ بیاورید. با این کار می توانید غذاهایی را که بیشتر از بقیه برایتان دردسر درست می کنند بهتر از قبل بشناسید. البته شناختن این غذاها به این معنی نیست که باید به کلی آن ها را کنار بگذارید ولی حالا که اثرات احتمالی هر غذا را می دانید، حداقل می توانید آگاهانه تر تصمیم بگیرید که چه چیزهایی را و چه وقت بخورید. همچنین حالا وقت مناسبی است که با پزشک یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید، علایم خود را شرح دهید و برای برطرف کردن هریک از آنها از او کمک بخواهید. در این مرحله بیشتر بیماران خیلی انگیزه پیدا می کنند تا با پزشک متخصص گوارش و تغذیه همکاری کنند و عادات غذایی خود را برای همیشه تغییر دهند تا بتوانند از شر مشکلات و بیماری های گوارشی خود خلاص شوند.

فهرست مطالب

روش های تشخیص بیماری های گوارشی

  • روش تشخیص بیماری های گوارشی ABAB:

در روش اول شما طی دو هفته اول اطلاعاتی جمع میکنید که برای تنظیم برنامه ی چهار هفته ای ما لازم هستند. در هفته سوم از اطلاعاتی که یادداشت کرده اید استفاده می کنید و غذاهایی را که خوردنشان ناراحتتان می کند و باعث بروز بیماری های گوارشی در شما می شود از رژیم غذاهایی روزانه خود حذف می کنید یا مقدار مصرف آن ها را کاهش می دهید، و حالات دستگاه گوارش خود را بعد از انجام این تغییرات هم یادداشت می کنید اگر بهتر شدید، در هفته ی چهارم دوباره آن خوراکی ها را بخورید.

روشی که ما طبق آن پیش می رویم را می توانیم سیستم ABAB بنامیم. در مرحله A (هفته اول) شما فقط غذاهایی که می خورید و علایم بیماری های گوارشی را که پس از خوردن آن ها پیدا می کنید، ثبت می کنید. در مرحله B (هفته سوم) خوراکی هایی را که برایتان مشکل ساز می شوند از برنامه غذایی خود حذف می کنید یا میزان مصرف آنها را کاهش می دهید و بازتغییراتی را که احساس کردید، روی کاغذ می آوردید. اگر همه چیز خوب پیش برود، در هفته چهارم که باز هم نامش را مرحله A می گذاریم، شما دوباره آن غذا یا نوشیدنی مشکل ساز را می خورید و باز علایم خود را در جدول می نویسید. اگر هیچ تغییری ایجاد نشد، معلوم می شود که آن غذا یا نوشیدنی خاص علت مشکل گوارشی شما نیست. از سوی دیگر اگر باز همان علایم بیماری های گوارشی سراغتان آمد، در مرحله ی بعدی که باز هم B نام دارد، دوباره آن خوراکی را حذف می کنید. اگر با حذف آن علایمتان فروکش کرد، آن خوراکی یکی از مقصران بروز ناراحتی های گوارشی شما است. نام این غذا یا نوشیدنی را در فهرست «مجرمان گوارشی» وارد کنید.

اگر شما می خواهید هر بار اثر یک خوردنی یا نوشیدنی خاص را در بیماری های گوارشی آزمایش کنید، می توانید مکرر از سیستم ABAB استفاده کنید. اگر تعداد این مواد غذایی زیاد باشد، ممکن است این مرحله بیش از یک هفته طول بکشد. هیچ اشکالی ندارد و بهتر از این است که با عجله و برای تمام کردن این مرحله طی یک هفته، غذایی را از قلم بیندازید و بدون آنکه بفهمید این خوراکی یا نوشیدنی از همان مجرمان گوارشی است، از آن بگذرید. این سیستم انعطاف پذیر است و بنابراین اگر لازم باشد می توانید با رعایت اصول اولیه، آن را جوری اصلاح کنید که بتواند نیازهای شما را برآورده سازد.

  • روش تشخیص بیماری های گوارشی ABCD:

اگر می خواهید همزمان اثر چند غذا را بر بیماری های گوارشی بررسی کنید، می توانید سیستمی را به کار ببرید که کمی با روش  تشخیص بیماری های گوارشی ABAB فرق دارد و ما آن را ABCD می نامیم.

در این الگو نیز مرحله A همان مرحله پایه است و در مرحله B باید غذاها و نوشیدنیهایی را که بیش از بقیه مشکل سازند حذف کرده و تغییراتی را که در علایم بیماری های گوارشی تان ایجاد می شود در جدول یادداشت کنید. فرق این سیستم با سیستم ABAB در مرحله سوم یا C است. در این مرحله شما گروه دیگری از غذاها و یا نوشیدنی هایی را که فکر می کنید آن ها هم باعث بروز علایم بیماری های گوارشی می شوند مثل گروه لبنیات از غذاها و نوشیدنی های روزمره خود حذف می کنید و باز هم مانند قبل، نتایج را با دقت ثبت می کنید. سپس در مرحله D هر بار یک غذا یا نوشیدنی خاص را دوباره مصرف می کنید و دوباره وضعیت خود را می نویسید. ممکن است این حذف و اضافه کردن ها کمی گیج کننده به نظر بیایند ولی یادداشت های منظم شمار را در تشخیص بیماری های گوارشی کمک خواهند کرد که سررشته کار از دستتان خارج نشود و همچنان بتوانید با نظم و ترتیب و قاعده کارهای لازم را انجام دهید.

برای آشنایی با ” رفع ناراحتی های گوارشی ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: کتاب درمان بیماری های معده

مقالات مرتبط

علت استفراغ خونی

استفراغ خونی معمولاً نشانه ی خونریزی از دستگاه گوارش در بالای لیگامان تریتس (Treitz) است. در صورتی که حجیم باشد (500 تا هزار میلی لیتر

مطالعه »

تشخیص هپاتیت

[sbu_post_image] اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی علامتی ندارند و بیماری آنها با انجام آزمایش روتین مشخص می شود. در تعداد کمی به دنبال تماس

مطالعه »

کبد سالم

[sbu_post_image] وقتی که کبد به طور مؤثر کار کند به طور عمده چربی را می سوزاند و قادر است چربی اضافی را از طریق صفرا

مطالعه »
تماس با ما