[sbu_post_image]
احساس سوزش در قسمت بالای شکم که از مرکز سینه تا پشت گلو بالا می رود و غالبا با طعم اسیدی در دهان همراه است. درد در شب ، هنگامی که شخص دراز کشیده است و زمانی که خم می شود ، بدتر می شود.
سوزش معده که به نام « سوء حاضمه اسیدی » نیز شناخته می شود ، ممکن است به دلیل چاقی در دوره های آخر بارداری و یا فتق ( هیاتوس هرنیا ) روی دهد ، اما اکثرا بدلیل خوردن غذاهای مضر و یا پرخوری می باشد. محتوای اسیدی معده از مری به سمت بالا می گریزد و باعث ایجاد احساس سوزش در پشت جناغ سینه می شود. سوزش معده به هر دلیل که باشد درمان های خانگی می تواند به رفع آن کمک کند.
فهرست مطالب
طب متداول ریفلاکس
از خوردن غذاهای چرب و یا نوشیدن مایعات بسیار داغ و یا مشروبات الکلی خودداری کنید ، سیگار را ترک کنید و اگر لازم باشد وزنتان را کاهش دهید.
اگر علائم در شب شدیدتر می شود قبل از خواب یک لیوان شیر بنوشید و هنگام خواب از بالش بلندتری استفاده کنید. اگر علائم ادامه یافت داروی ضد اسیدی ( شربت آلومینیم ) بخورید.
دوز بزرگسالان وکودکان ( بالای 16 سال ) : انواع بسیاری از داروهای ضد ترش کردگی به صورت قرص یا شربت در دسترس می باشد. مطمئن شوید که آنها حتما حاوی منیزیم و یا نمک آلومینیم و یا هر دو باشد. اولین داروی ذکر شده ( مثل هیدروکسید منیزیم ) احتمالا باعث ابتلا به اسهال می شود و عارضه جانبی داروی دوم ( مثل هیدروکسید آلومینیم ) ابتلا به یبوست است. برخی از داروهای ضد اسید معده با اسید آلژنیک ترکیب می شوند و برای ترشی معده بسیار سودمند هستند.
داروهای گیاهی ریفلاکس
گیاهان تسکین دهنده ، مانند ختمی و نارون آمریکایی برای سوزش معده بسیار استفاده می شوند.
طرز استفاده و دوز : از این گیاهان دارویی به صورت قرص یا کپسولهای 200 میلی گرمی قبل از غذا بخورید.
چایهای گیاهان دارویی مانند عروس چمنزار ( اسپیره ) ، قنطوری ، شبدر باتلاقی ، شیر دندان ( قاصدک ) و گندنای کوهی ( فراسیون ) سیاه نیز سودمند است.
چایهای ضد نفخ برای سوء هاضمه هم مفید هستند یا اینکه با مخلوط کردن یک قاشق چایخوری از پودر پوسته نارون آمریکایی با کمی آب و اضافه کردن دم کرده داغ بابونه ، فرنی رقیقی درست کنید و قبل از غذا بنوشید.
چایهای گیاهی حاوی زیره ، هل ، زنجبیل و یا نارنگی سوزش معده را تسکین می دهند.
مراجعه به پزشک : اگر سوزش معده به مدت طولانی ادامه یافت ممکن است نشانه بیماری هایی مثل زخم معده و یا سنگ کیسه صفرا باشد. همچنین اگر علائم بیماری ادامه یافت و یا با داروی ضد سوزش معده بهبود نیافت به پزشک مراجعه کنید.
هومیوپاتی وریفلاکس
اگر سوزش معده مزمن باشد حتما باید به پزشک مراجعه گردد ، اما مشاوره با هومیوپات نیز سودمند است.
Robina (1 ( روبینا ) 6c
برای سوزش معده به دلیل اسید زیاد که در شب و با دراز کشیدن بدتر می شود ، سوزش شدید معده که مانع خواب می شود ، تورم شکم به دلیل تجمع گاز و دل درد شدید وناگهانی.
Sulphur (2 ( سولفور ) 6c
برای سوزش معده ای که ناشی از پرخوری و یا خوردن غذاهای پر ادویه باشد ، اشتهای زیاد ، ولع داشتن به ادویه جات ، نوشیدنی های الکلی و چربی و بسیار علاقمند به نوشیدنی های خنک.
دوز : هر یک ساعت 1 قرص تا 6 دوز. اگر لازم بود ادامه دهید.
تغذیه در ریفلاکس
با داشتن رژیم غذایی سالم و معقول به سادگی می توان از سوزش معده جلوگیری کرد.از نوشیدن مشروبات الکلی ، مصرف نیکوتین و کافئین اجتناب کنید. پرخوری نکنید ، یا غذاهای بسیار اسیدی و یا تند مانند فلفل قرمز ، ترشی ، پیاز خام ، میوه های ترش ،غذاهای پر ادویه یا غذاهای بسیار سرخ شده نخورید. اگر فتق ( هیاتوس هرنیا ) دارید یا در ماههای آخر بارداری هستید حتما کمتر ولی به دفعات بیشتر غذا بخورید مثلا وعده های غذایی را از سه به پنج افزایش دهید. از تمام گیاهان مؤثر در هضم مانند نعنا ، شوید ، رازیانه ، زنجبیل و نارون آمریکایی استفاده کنید و در پایان وعده های غذایی یک لیوان چای نعنا بنوشید. سوزش معده ای که بدون هیچ دلیل مشخصی باشد گاهی اوقات به رژیم غذایی ترکیبی در طی چند هفته به خوبی پاسخ می دهند.
برای اطلاع بیشترازبیماری سوزش سردل بروی لینک کلیک کنید.