[sbu_post_image]
در سوزش پشت جناغ سینه، شما حس می کنید انگار قفسه سینه تان آتش گرفته است. خوردن داروهای آنتی اسید (ضد اسید معده) فقط مدت کوتاهی اثر می کنند و کمی بعد درد دوباره حمله می کند. هنگام غذا خوردن مشکل دارید، نمی توانید کارهای روزانه تان را انجام دهید و خوب بخوابید. به نظر می رسد. سوزش سردل عبارت خیلی ساده ای است و نمی تواند به خوبی بیانگر مشکلاتی باشد که شما از آن ها عذب می برید. امکان دارد شما به عارضه ریفلاکس معده به مری دچار باشید که در پزشکی به اختصار به آن GERD می گویند که مخفف Gastro Esophageal Reflux Disease است و سوزش سر دل که سوزش پشت جناغ سینه تعبیر صحیح تر آن است، یکی از علایم اصلی ریفلاکس معده به مری است. این حالت وقتی بروز می کند که غذایی که می خورید که اغلب با شیره های گوارشی در معده مخلوط شده، مسیرش را بر عکس می کند و به جای اینکه به طرف جنوب برود، به سمت شمال بر می گردد. به عبارتی در عوض اینکه به سمت پایین دستگاه گوارش، به طرف روده کوچک حرکت کند، به سمت بالا و به طرف مری حرکت می کند.
مری همان لوله ای است که دهان شما را به معده تان مرتبط می کند. وقتی عضلاتی که دریچه بین مری و معده را کنترل می کنند درست عمل نکنند، این حالت ناخوشایند ایجاد می شود. این دریچه اِسفَنکتِر مری نام دارد که یک عضله حلقوی می باشد و در قسمت تحتانی مری قرار گرفته است. در حالت طبیعی، وقتی غذا از مری عبور می کند به اسفنکتر مری، مقدار معینی فشار وارد می شود تا کامل بسته شود و غذا دوباره وارد مری نشود. اگر اسفنکتر، به موقع و پس از عبور غذا از آن، کاملاً بسته نشود، امکان دارد غذایی که تا اندازه ای هضم شده به سمت بالا پس بزند و وارد مری شود. غذایی که تا اندازه ای هضم شده و به طرف مری بر می گردد، غذای ترش شده می نامند.
سوزش پشت جناغ سینه و ریفلاکس معده به مری
گاهی اوقات ترش کردن غذا می تواند اسیدی باشد و باعث احساس سوزش شود که عبارت سوزش پشت جناغ سینه یا سوزش سردل هم به خاطر همین عارضه به کار می رود و گاهی احساس می کنید که جایی نزدیک قلبتان می سوزد ولی در واقع این سوزش مربوط به قلب نیست. این احساس معمولاً در معده شروع می شود و تا زیر استخوان جناغ و وسط و بالای قفسه سینه می رسد. امکان دارد درد و سوزش با خم شدن شروع یا بدتر شود.
در 95 درصد از افراد، درجاتی از ریفلاکس پس از غذاخوردن ایجاد می شود ولی معمولاً علایم ندارد با این حال، در حدود 60 میلیون نفر علایم آزار دهنده یا دردناک ریفلاکس را دارند. از این تعداد، بین 6 تا 10 درصد، هر روز به نوعی علایم ریفلاکس معده به مری دارند. به همین خاطر است که در تلویزیون، انواع و اقسام برنامه ها و آگهی برای درمان سوزش پشت جناغ سینه پخش می شود. اما رویکرد ما در اینجا متفاوت خواهد بود. ما از چیزی استفاده خواهیم کرد که من آن را درمان رایگان سوزش پشت جناغ سینه می نامیم. این درمان شامل تغییرات در رژیم و عادات غذایی و سبک زندگی است که شما می توانید بدون اینکه مجبور باشید چیزی بخرید، خودتان را با آن سازگار کنید.
منبع: کتاب درمان بیماری های معده